Svrab

emkaemuska2895
20. jún 2022

Dobrý deň, aké ste mali prejavy pri svrabe ? Bola som u doktorky, tá mi povedala, že je to alergia. O týždeň neskôr som bola u kožnej a vyšetrenie ukázalo ochorenie svrab. Začalo to šúpaním kože na prstoch a suchou pokožkou, ktorá sa zhoršuje. Neskôr ma začalo škriabať celé telo. Po pár dňoch sa mi začali vyhadzovať červené vyrážky, ktoré škriabu a bolia cez deň aj v noci rovnako. Kožná mi predpísala sírovú masť, po ktorej sa mi začali pupáčiky zväčšovať,štípať,hnisať a vytekať z nich tekutina. Priateľ mal škriabanie tela tiež, no iba pár dní a zmizlo. (biele na nohe je zásyp). Ďakujem za rady.

derdia
20. jún 2022

@emkaemuska2895 ja si myslim, ze svrab sa prejavuje najma medzi prstami, kde je teplo, a tam si robi cesticky... Zakoska svrabova sa to tusim vola.. Ale ja som nemala. Vdakabohu zatial... Ale vsetko operte a musite byt doma tusim

pribinak
20. jún 2022

@derdia okrem sírovej maste je dobrý aj rozmarínovými olej.
Aj keď priateľ nemá take prejavy ako ty, mal by byt prelieceny aj on.

derdia
20. jún 2022

@pribinak ahoj ale ja svrab nemam😃😊vdakabohu to nie jemoja diskusia

pribinak
20. jún 2022

@derdia sorry 😊

hygienka
20. jún 2022

treba ísť znova na kožné, toto nie je typický prejav svrabu, už sa asi ložiská infikovali a treba zmeniť liečbu. Svrab nie je vôbec hanba, aj keď je to v spoločnosti takto vnímane, je to ochorenie, ktoré mžeš dostať aj v autobuse. Moja sestra sa nakazila v turčianskych tepliciach na liečení. Všetci sme sa doma natierali tou sírovou masťou, týždeň spali na karimatkách na zemi, všetko tepovali, prali na vysokých teplotách. Nikto sa od sestry nenakazil našťastie (zs)

larazivago
20. jún 2022

@emkaemuska2895 tam treba Infectoscab, po 24 hodinách už zaberá, tym sa Natrieť úplne celá-od krku dole. Potom ta sirova masť už len na kožné prejavy-ich zmiernenie.

janka54321
20. jún 2022

@emkaemuska2895 ako to lekarka diagnostikovala?...ako nejde o spochybnenie diagnozy, len som.zvedava...urcite chod k.nej spat, lebo uz sa do skrabancov dostala infekcia