Dobry den mam otazku svokra bola 3 tyzdne dozadu chora vsetky priznaky covidu ale na antigenenovy test isla az vcera a Visla negativna ale naopak ja pozitivna ja tomu nerozumiem vobec
@lucia0603 ano.
Teraz to mas ty, tak musis byt v karantene.
@lucia0603 a čo teraz čakáš že bude pozitívna navždy? ono u niekoho sa telo vyrovná s vírusom do 10dní ale rovnako u niekoho je negatívny až za 21dní a niekto môže byť pozitívn aj 2-3mesiace....je to individuálne...to že niekto má pozitívny test neznamená že je infekčný......ten to má dobrú imunitu a má slabé prízanky alebo je bezpríznakový u toho prejde ochorenie za cca 10dní , ten kto má príznaky ako horúčka, kašel.....u toho sa končí nfekčnosť ked je posledné 3dni bez príznakov, ale zbytky vírusu môže mať na sliznici dlhšie.....ale rovnako si telo môže tak poradiť že po 10dňoch je bez vírusu....ono záleží akú dávku vírusu dostaneš a ako rýchlo imunita zareaguje kým sa začne množenie vírusu.....
Ale priznaky covidu su velmi podobne aj inym ochoreniam, cize to co mala korona ani nemusela byt. Ak to urcite bola korona, tak uz nemusi byt infekcna, a plati co pisali zienky nado mnou ;)
antigen nie je stopercentny
Môj kolega mal všetky príznaky a zistili mu zápal pľúc testovali ho 2x a predsa len to bol zápal pľúc bol 2x negatívny.... Aj to ze ma niekto príznaky covidu nemusí hneď znamenať že ma covid, môže mať aj inú chorobu nie hneď kovid.
No svokra išla dnes na pcr a pozitívna jaky majú vlastne zmysel ant. Testy? Asi žiadny
Ako že žiadny? Ako by si vedela že si pozitívna? Behala by si po svete a nakazila ďalších ľudí tak ak zostaneš v karanténe má zmysel nie?
Svokra môže mať pcr pozitívny ešte dlho po vyliečení aj keď už jej nič nie je a vírus nešíri....
@martinoocka no to je tak, ked niekto nevie rozdiely medzi tymi testami a bude sa rozculovat nad tym
@simca06022011 nonnie nechapem keby som to vedela nepisala by som sem. Kazdy nevie vsetko. A NATO je forum aby som sa opytala
@veronikaszabova čiže ak som s pozitívnou osobou a potom sa otestujem a vijnden negatív tak nie som infekčna?
Comu nerozumies... svokra uz ma po a ty si teraz na rade...