Svokra má 2 týždne v kuse teplotu. Je to normálne?

opatova
25. jan 2013

Moja svorka je uz vyse 2 tyzdnov chora zapalene hrdlo sopel a kazdy den ma teplotu teplota je okolo 37,5 viem ze je to len zvysena teplota, ale ona uz ked ma len trosku vyssiu hned jej neni dobre hned citi ze ma teplotu uz vybrala 3 antibiotika a nic jej nepomaha co by ste odporucili ale je to normalne mat takuto teplotu stale ?

radlinka
25. jan 2013

No normalne to nie je, treba ist spat k lekarovi a ziadat si spravit vyter nosa, hrdla, krvne testy, moc a vsetko co s tym suvisi. Zavisi od symptomov pacientky. Ak jej to lekar odmietne, tak zobrat kartu a vemenit za ineho. Nemoze predsa uzivat 3 rozne druhy antibiotik a naco vlastne ? Pokial nema spravnu diagnozu, nemozu jej predpisat ani spravne lieky. Urcite by som ATB neuzivala a hlavne nemiesala podla nazoru lekara. 😒

opatova
autor
25. jan 2013

ATB neberie naraz to uz troje vystreiedala a brala jej aj krv a ma nejaky zapal v tele to krvy jej dala posledne ATB nejake silne ktore sa beru len raz na 24 hodin ale stale ma teplotu

ivanna81
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrejka1983
25. jan 2013

a nemá pokazený teplomer? 😕 .....a žiadat kompletne vyšetrenia na zlatého stafylokoka alebo streptokoka...ten zvykne robit take teplotne šarapaty

junovka
25. jan 2013

@opatova trpi maly aj nejakymi alergiamiNakolko zvysena teplota moze byt aj pri alergii, pokial su poprinej aj nejake ine priznaky, ako napr.stale zapal.hrdlo+ sople.Moja starsia dcera je tiez alergik a za posledne dni sa stazuje na bolesti v hrdle.

junovka
25. jan 2013

@junovka prepac, nevsimla som si, ze pises o svokre 😀 ...ale to je jedno, aj u dospelych mozu byt priznaky taketo.

junovka
25. jan 2013

@opatova prepac, nevsimla som si, ze pises o svokre 😀 ...ale to je jedno, aj u dospelych mozu byt priznaky taketo.

radlinka
25. jan 2013

@opatova no prave, vystriedat 3 ATB da telu a peceni poriadne zabrat, robila jej vobec komplet vysetrenie ? ak je zvysena teplota, ktora stale pretrvava ide o skryty zapal v tele, treba vysetrit riadne krv, urobit komplet krvny obraz a sedimentaciu, spravit vyter z nosa aj hrdla, si sa neukryva nejaka bakteria a podla toho sa postupuje dalej, to by lekarka mala vediet. Ak to nevie, treba ju zmenit. 😖 Zatial by som si davala stale paralen od teploty, vela vitaminov, zvysit vit. C a nedopovala sa vobec nasilu antibiotikami. Niektore virusy pretrvavaju pomerne dlho. Na hrdlo nieco cmulat (su rozne pastilky , spreje v predaji) moze pouzit a prirodne veci a kloktadla, pripadne si ziadat BIOPAROX (uzivat do nosa aj hrdla) ak je zapal, netreba sa dopovat tabletkami. Odporucam dokupit aj Probiotika na obnovu crevnej mikroflory, ked uz tolko ATB vybrala...ach jo..skore uzdravenie. 🙂

cerez
25. jan 2013

Môže byť, aj dlhšie. Má v tele zápal. Pokiaľ sa neodstráni, bude pretrvávať. Treba hľadať príčinu. Rovnako odporúčam zobrať krvný obraz, sedimentácia, stery z nosa a hrdla.