Svokor vykašliava krv

1. nov 2020

Ahojte, keďže ide o zdravotný stav, dala som to anonymne. Prosím poraďte o čo môže ísť. Svokor mal v noci teplotu a začal vykasliavat krv. Iné príznaky nemá. My sme dnes išli na testovanie, zobrali sme aj jeho. Všetkým nám vyšiel negatívny test. Manžel s ním, ale išiel na pohotovosť, lebo sa bojíme tej krvi, že čo to môže byť. Z pohotovosti ich poslali na urgentný príjem, odtiaľ na rontgen pľúc. Za ten čas čo tam čakajú prišli už asi štyria ďalší a pozitívni. Už aj ľutujeme, že tam išli, ešte sa nakazia kovidom 😭. Myslíte, že sa môžu nakaziť keď sú s tými ľuďmi na chodbe? Alebo keď svokor ide do tej istej ambulancie ako bol nakazený?

adula12
1. nov 2020

pravdu? pre tvojho svokra mozno covid je to najmenej. ked uz vykasliava krv je zle. drzim palce.

autor
1. nov 2020

@adula12 diky za odpoveď, ale veľa som sa z nej nedozvedela. Máš s tým už nejaké skúsenosti? Má problémy so srdcom, tak si myslíme, že to môže súvisieť aj s tým. Nedá sa ten stav nejako zlepšiť, alebo stabilizovať?

mogaa
1. nov 2020

nechcem strašiť....ale môže to byť rakovina plúc, tam je covid naozaj lepšia možnosť....

adula12
1. nov 2020

vykasliavanie krvi nema so srdcom moc spolocne. mohla sa mu natrhnut pecen, slezina, alebo iny vnutorny organ. alebo ako pise @mogaa rakovina pluc.

elementissa
1. nov 2020

Aj moja babka mala ku koncu života problémy so srdcom, z toho dôvodu sa jej začali zaplavovat pľúca vodou, brala mnoho liekov na odvodnenie, tiež vykasliavala krv. Nakoniec ju dorazila chrípka

autor
1. nov 2020

@elementissa aj on veru berie okrem iného aj lieky na odvodnenie

elementissa
1. nov 2020

@elementissa teda aspoň tak nam vysvetlovali tu súvislosť. Každopádne, umrela keď som mala 14 rokov, nejako som tomu vtedy nerozumela ani nevenovala pozornosť. Ale stryko je pluciar a mala teda aj zavodnene pluca aj niečo s chlopnou na srdci a tiež vykasliavala krv. Nemusí ti so srdcom ani súvisieť, mohla jej prasknúť nejaká žilka v pľúcach zo záťaže...ako vravím, dorazila ju chrípka. Takže tvoj svokor je tiež v tomto smere rizikovy a ak dostane kovid, tak ho už len dorazí. Môže ísť aj o tuberkulózu, keď vykasliava krv. Každopádne to nie je dobre.

autor
1. nov 2020

Som z toho na nervy. Ešte teraz sa to stane. Mysleli sme že má kovid, ale to teda nie. Dúfam, že sa tam nenakazia. Strasne som naštvaná na paka, ktorý rozhodol o rušení infekčných oddelení. Teraz keď má človek niečo takéto vážne a ešte aj v nemocnici prichádza do kontaktu s týmto vírusom 😞

lucialka
1. nov 2020

Ahoj, vase rozhodnutie ist na pohotovost bolo urcite spravne..doma mu nepomozete, je to zavazny symptom a musi prejst viacerymi vysetreniami, aby ste poznali odpoved. Nestresuj sa na internete a mozno ani tu... Moze to byt nieco banalne ale aj vazne.. A covid je v takejto chvili asi nepodstatny... S covidom ci bez covidu, musi sa to poriesit cim skor. Tak sa drzte a treba verit 🙏.

ajka0207
1. nov 2020

@adula12 z mojich skúseností to bude rakovina pľúc v poslednom štádiu. Fakt ak to bude "len" covid tak máte vyhraté.

lucia147852
1. nov 2020

So srdcom to nemá isto nič. Ako baby písali rakovina, ak mal bolesti môže byt embolia, tubera, poškodené orgány. No a k otázke. Teraz je aká situácia, že nakazit sa dá asi všade. Ale musel tam ísť, nebolo na vyber

basska_b
1. nov 2020

Presne. To bude niečo veľmi vážne. Verte lekárom a dúfam, že napriek záplave kovid pacientov ho riadne vyšetria

karush
1. nov 2020

vykašliavala som krv pred pol rokom a tom som mladá, hrozila mi hospitalizácia, ale nakoniec som sa liečila doma, môže to byť len z infekcie v tom najlepšom prípade, v horšom prípade embólia, rakovina...príčina môže byť aj v srdci, určite nie slezina ani pečeň,
veľa šťastia, nech to dobre dopadne

autor
1. nov 2020

Tiež sa utesujeme, že aj tak by musel ísť k lekárovi, ale manžel je z toho nešťastný, že ho tam zobral a ešte sa nakazi. Teraz som s ním volala, idú na CT má vysoké zápalové hodnoty a nejaké zrazeniny na pľúcach, alebo čo.

loginexistuje
1. nov 2020

mohol byt kludne falosne negativny ak mu robia ct tak to je znamenie ze sa naozaj staraju

autor
1. nov 2020

@karush aj jeho tam chcú nechať, ale to sa fakt bojíme ho tam nechať, že už ho viac neuvidíme. Keď sú ešte aj návštevy zakázané. Obdivujem tých lekárov a sestry teraz. Nechápem prečo všetko dávajú na urgent. Nemajú ich tam ako držať od seba. Svokor bol hodnú chvíľu s pozitívnou pacientkou v jednej ambulancií. Ostatných pozitívnych pacientov normálne, že zamkli do nejakej miestnosti a sestričky behajú hore dole. Strašné, myslím, že naše zdravotníctvo naozaj kolabuje 😣

sss777
1. nov 2020

Hlavne kľud. Môže to byť zápal pľúc, pľúcna embólia, ale môže to súvisieť aj s tým slabým srdcom. Na to, aby človek pri poškodení pečene alebo slezinu vykasliaval krv, by ho musel zraziť minimálne kamión.
Samozrejme, môže to byť aj niečo horšie, ale z mojej skúsenosti lekára na urgente je najpravdepodobnejšia embólia. Dá sa to pekne liečiť.
Držím palce!

karush
1. nov 2020

keď má zrazeninu v pľúcach, tak to inak nepôjde, musí ostať v nemocnici
držte sa, držím palce

autor
1. nov 2020

Ďakujem pekne za všetky odpovede ❤️. Manžel až teraz prišiel domov. Nakoniec to je pokročilý zápal pľúc.

noami12
1. nov 2020

Držím palce aby sa svokor čoskoro uzdravil 😊💓

kopytko03
2. nov 2020

Ja neviem pochopiť toto rozmýšľanie - vykasliava krv takže evidentne vážny stav, chcú ho nechať v nemocnici kde lekári sú odborníci na liečenie chorôb a monitorovanie stavu, a vy o tom váhate a bojíte sa ho tam nechať? To ste doma všetci vyštudovaný plucni lekári s kompletným nemocničnym vybavením keď vás co len aj na chvíľu napadne že by ste ho v nemocnici nenechali a ze doma mu bude lepšie?

autor
2. nov 2020

@kopytko03 u nás je už nemocnica plná covid pacientov a naozaj budeme radšej keď bude doma s antibiotikami a nejako to skúsime zvládnuť ako by mal do zápalu pľúc dostať ešte aj covid. Má 71 rokov a som si istá, že keby sa ťa to osobne týkalo tiež by si to asi všelijako v tejto situácii zvažovala. Za normálnych okolností by sme ho isto nechali na plucnom. Už teraz máme z toho nervy či sa tam včera nenakazil. Boli tam pol dňa, aj to je ako hrozné, že pacienta so zápalom pľúc nechajú pol dňa vysedávať po chodbách ☹️

autor
2. nov 2020

@kopytko03 a ešte jediný rozdiel v liečbe tam a v liečbe doma by bol, že v nemocnici by mu tie antibiotiká dávali formou infúzie a doma ich má v tabletach. Ďalej nemohli by sme ho ísť ani pozrieť, takže naozaj keď sme toto všetko zvážili, tak išiel domov a bolo to hlavne jeho rozhodnutie, lebo je stále svojpravny človek aj keď má po sedemdesiatke.

zuzubb007
2. nov 2020

Výborné rozhodnutie pokročilý zápal pľúc lekári odporúčajú nemocnicu a vy ho zoberiete domov fuuu niektorý ľudia mozoček nepouzivaju, keď bude neskoro už potom mu nemocnica nepomôže, infúzie sú oveľa rýchlejšie a účinnejšie nuž ale komu niet pomoci ...... zaoberať sa tým či dostane alebo nedostane kovid keď teraz je na tom horšie

zuzka1117
2. nov 2020

No to máte odvahu liečiť pokrocily zápal pľúc u staršieho človeka doma. Neviem či to bolo najsprávnejšie rozhodnutie.

mimca77
2. nov 2020

Este si to s tou domacou liecbou rozmyslite, urcite nie je rozdiel len v sposobe podavania antibiotik, mozu postupne zistit lekari, ze mu treba napriklad podat kortikoidy, mozno bude potrebovat kyslikovu masku alebo nedajboze plucnu ventilaciu, s nicim z toho mu doma nepomozete. Drzim palce, aby svokor vyzdravel.

autor
2. nov 2020

@zuzubb007 niekedy žasnem nad komunikáciou podaktorych žien na koňovi 😀. Nie je na tom zase tak zle. Teplotu už nemá, v stredu ide na kontrolu a samozrejme keby sa to akokoľvek zhoršilo tak voláme lekára. A ako som už písala bolo to hlavne jeho rozhodnutie nezostávat v nemocnici, takže sa ukľudni 😉

autor
2. nov 2020

@mimca77 ďakujem ❤️, sledujeme ho, ale tak teplotu už nemal. Samozrejme, že ak by sa to akokoľvek zhoršilo tak bezime naspäť do nemocnice.

mery09
2. nov 2020

Môj otec mal tiež choré srdce, vysoký tlak a z toho choré cievy. Cievy mu začali krvácať postupne všade. Najskôr mal v stolici krv, potom vykašliaval krv. Potom krvácal do žalúdka a aj keď ho operovali zomrel.

simca06022011
2. nov 2020

a na rtg mu co povedali? lebo vykasliavat krv moze napr. ak ma silny kasel.. mohla mu prasnut zilka hocikde.. aj v krku, nosohltane... ja som to zvykla mavas s kaslom, ekdze mna az s prepacenim natahovalo z toho,v ykasliavala som spolu s tym kadeco. Ak by mal nieco na plucach tak by iste aspon ieco na rtg videli a urcite vam nejaky postup na urgente odporucili. Nestresuj 🙂 vysetria poliecia...