Svalové zášklby po celom tele

allinsvk
14. nov 2024

Ahojte rada by som sa opýtala či sú tu mamičky, ktoré mali rovnaký problém. Malý má svalové zášklby vlastne celý deň. Nie je to na prvý pohľad viditeľné, ale ak sa človek zapozerá tak je vidieť že mu mykne ruka, noha, bruško, svaly okolo očí atď. Najhoršie je to keď ide spať tak vtedy je to oveľa horšie ako keby sa uvoľnil a doslova mu skočí ruka noha atď. Pri zaspávaní sa na to budí a veľmi plače, zo spánku ho to budí nemôže sa poriadne vyspať. Prvýkrát sa to objavilo keď mal 1 rok po očkovaní, EEG negativne, po mesiaci to zmizlo. Malý bude mať 23 mesiacov a opäť sa nám to vrátilo no trvá to už tretí týždeň a je to horšie. Bojím sa aby tými tikmi alebo zášklbami sa nepoškodilo niečo v tele/hlavičke. Krvné testy v poriadku. Malý sa pohrá rozpráva, skladá puzzle smeje sa vyzerá byť na prvý pohľad v poriadku ale sú dni kedy je veľmi nervózny kvôli tým zášklbom. Zatiaľ nasadené MagneB6 ale nevidím rozdiel. Ako ste to riešili? :( Ďakujem za odpovede.

kacena4
14. nov 2024

a sli ste nova na neurologiu aby ho skontrolovali? to ze mu na eeg nenatocili epilepsiu nezname ze ju nema, zasklby mozu byt rozneho povodu treba hladat

anika
14. nov 2024

@allinsvk aj omegace nasad, bkomplex a vysetrenie u neurologa si vybav

oslo1
14. nov 2024

Vyzera to na myoclonic jerks.

Syn bude potrebovat zas eeg, videotelemetry bude najlepsia. Tiez krv, toxicologiu.
Len taka pikoska, v minulosti som mala pac, kt mala tieto jerks lebo zhubny nador produkoval toxiny. O nadore nikto nevedel, vdaka tym jerks isla na PET scan a nador sa nasiel. Nikde inde nebol vidiet.

allinsvk
autor
14. nov 2024

@kacena4 akurat cakame na termin

allinsvk
autor
14. nov 2024

@anika
@oslo1 mozem sa opytat ak tomu rozumiem pracujete ako neurologicka? Ak by to mal byt podobny pripad tak neurolog nas odporuci na to PET vysetrenie? A taktiez v com spociva? Musi byt take male dieta uspane pod narkozou? Lebo uz EEG nechcel velmi spolupracovat. Alebo myslite ze v toxicologii by sa ukazal pravdepodobny (snad to nebude nas pripad) nador?

oslo1
14. nov 2024

Ja som sestricka, neurosciences specializacia.
Ja som v UK a pracovala som v najlepsich neuro klinikach, tak sme Mali aj velmi ojedinele a bizarre pripady.