V posledných pár týždňov mám problémy so stehenným svalom na ľavej nohe.
Stáva sa mi, že sa v noci alebo nad ránom budím s bolestivým kŕčom v ňom ktorý po chvíľke skončí.Ale nie je to obyčajný kŕč ktorý človek dostane napríklad do lýtka.Je to ostrá,bodavá a palivá bolesť. Tak palivá ako keby som tam mala niečo žeravé priložené. Keď kŕč odznie,tak po celý deň tú stranu svalu mám akoby meravú,znecitlivenú a občas je cítiť také pálivé pichanie.Dá sa povedať, že to znecitlivenie mám stále.Ale pokožka na dotyk nie je horúca a nemá ani zmenu farby. Vyššie nad tým miestom mám popraskané cievky na koži.
Doktorke som už písala a čakám na jej vyjadrenie.A za ten čas by som chcela od vás vedieť,ci sa už niektorá s tým stretli a názor na to čo to môže byť
@pribinak ďakujem,vyskusam to magnezium.Od vianoc som ho nebrala,lebo vraj som bola predavkovana vitamínmi.Sportujem prilezitostne.Ale mam robotu v ktorej som denne 8 hodin na nohach a chodim.Denne nachodim v priemere 6-10 km
@madielilly ja som síce nemala kŕče,ale bodavé bolesti áno....od chrbtice.
@rozculena aj táto možnosť mi napadla nakoľko mám zmenšené platničky v krížovej oblasti s výrastkami smerom von Ale chrbtica mi doteraz nerobila problémy.Moje jediné problémy s chrbticou boli len že som pociťovala bolesť pri ohnutí keď som bola dlhšie vystretá,alebo ak som mala dvihnúť niečo ťažšie zo zeme
@madielilly tak potom do prace kvalitne topanky. Učite nie niečo od Číňanov
Po práci di ľahnúť a vyložiť nohy hore, napr oprieť o stenu a vymasirovat napr lioton gél
@pribinak žiaľ musím mať kvalitné pracovné topánky. Také čo ja nosím do roboty ani u číňanov nepredávaju.Musím mať bezpečnostnú obuv s oznacenim S2 alebo S3. A mam v nich aj otopedicke vlozky.Inak by som sa bez nich citila po smene akoby som mala delovu gulu na nohe a plochu nohu jak káčer 😂
Presne to, čo popisuješ som mala a to dlho. Dr len - magnezium magnezium magnezium. A potom sa stalo, že som šla na operáciu, tak mi robili predoperačné vyšetrenia a tam sa ukázalo, že mám neskutočne nízku hladinu draslíka. Anestéziológ ma nechcel ani uspať, kým mi nestiskla infuzia čistého kália. Odvtedy problém ustal, no beriem draslík a snažím sa jesť potraviny naň bohaté. Problém je ten, že voľnopredajným draslíkom a stravou je veľmi ťažko ho doplniť ak je deficit vysoký.
@madielilly ja mám tiež problémy s platničkami,nemusia ťa bolieť kríže a bolesť bude vystreľovať do stehna.Keby si išla k fyzioterapeutovi,a opísala mu presne,kde je tá bolesť,on bude vedieť,z ktorej časti chrbtice to ide....
@madielilly doplň magnezko, ideálne chelat + draslík. Ak sportujes kúp si nejaké kvalitne iontove nápoje, nie tie to supermarketu
Dobre je aj striedať chôdzu v studenej a v veľmi teplej vode