Sústavne som prechladnutá

14. dec 2022

aj vy ste túto zimu častejšie choré? neviem, čím to je, ale nonstop som nachladená, chorá, teploty... vyliečim sa a zase... nikdy som takáto chorá nebola...

misickaa4
14. dec 2022

Ja to mam.od oktobra...a stale nieco ..uz mam po 4 baleniach atb...

otvorena
14. dec 2022

Aj ja tento rok skoro stále chorá a čo som nebývala

autor
14. dec 2022

neviem si to vysvetliť, čím to môže byť 🙂 ale mám pocit, že sa mi oslabila imunita alebo čo

ivangeline
14. dec 2022

Ja tiez. Minule roku raz sopel ale tohto? Skoro nonstop. Momentalne najskor korona,nemam chut ani cuch a klby ma bolia...Hrozne!

bublinka1426
14. dec 2022

myslim ze mame vsetci oslabene imunity minimanlne nosenim rusok a spolocenskou izolaciou pocas poslednych zim sme sa stretli asi minimalne s patogenmi, takze teraz bojujeme. ja nebyvam chora a od sept som uz 4 x, a beriem 3 ATB. ja ATB bezne ani nepotrebujem.

bublinka1426
14. dec 2022

@misickaa4 ja berem aktualne tretie atb.

autor
14. dec 2022

tiež som skončila na antibiotikách, ktoré som naposledy brala pred pár rokmi na zápal močových ciest... je to celé zvláštne

annm81
14. dec 2022

Momentálne je toto problém v mnohých krajinách. Podľa všetkého sme sa dlhu dobu nestretávali s bežnými vírusmi, lebo tu boli opatrenia proti covidu, ktoré účinkovali samozrejme aj proti iným chorobám a tak naša imunita vyšla z cviku. Ostáva nám len vydržať to túto sezónu a ďalší rok by to už zasa malo byť v norme.

bublinka1426
14. dec 2022

@annm81 presne ako pises. len ma skor desi to zbesile pouzivanie ATB...:/

martinkatinka
14. dec 2022

Ja tiez stale prechladnuta. Ale pracujem s ludmi, ruska sa uz nenosia. Aj chori ludia chodia po obchodoch, vsetko ochytavaju, tak sa ani necudujem.

nikpa
14. dec 2022

Vyše 2 roky sme nosili všade v interiéri rúška, sociálne kontakty sa zúžili na minimum. Naša imunita nemala možnosť prichádzať do styku s bežnými vírusmi, baktériami ako bola zvyknutá a zoslabla. Teraz sa prvý rok v chrípkovom období nemusí nosiť rúško do interiéru a vzniklo z toho toto... Chce to len trpezlivost, budúci rok bude lepšie. Myslím, že v každej rodine sa nájdu prípady, kedy sa teraz dokola opakujú všelijaké respiračné choroby viac ako obvykle, u detí aj dospelých.

zuzanna33
14. dec 2022

Echinacea pomáha a k tomu vitamíny C a D

ladybug138
14. dec 2022

Ja mam take sople nechutne uz snad mesiac 🤦 zajtra idem uz na vyter, lebo to nie je mozne

babulkomale
14. dec 2022

Neber atb pokial nemas vysoke CRP, vacsinou je to proste viroza.
Ja beriem v tomto obdobi kvanta vitaminov a mala som chorych vsetkych doma na chripku a ja nic. A to mi decka kaslali do tvare nonstop 🥴

zuz02
14. dec 2022

Ja od septembra to isté. Stále sopeľ. Pár dní mi je lepšie a potom zase od znova. Našťastie som to zatiaľ dala bez ATB. Ale už som dosť vyčerpaná z plného nosa a sťaženého dýchania.

1gabriela13
14. dec 2022

Ani nehovor. Keď som týždeň okej tak otváram šampanské. Síce ja som teplotu mala naposledy pred 20 rokmi a klop klop ani teraz,ale tá nádcha to je niečo brutál.

caroline_
14. dec 2022

Tento rok som 3x chora, co som roky nebyvala...

zuzinabila
14. dec 2022

Aj ja.kasel,dutiny od septembra.milion vysetreni za mnou a nic sa nenaslo

vandica
14. dec 2022

My čo máme v robote brigádničku (22r.), hovorila, že toľkokrat čo je tento rok chorá, nebola za celý život. No a my zas s babami v robote (robíme v obchode) hovoríme že na nás sa to práveže akosi nelepí 😁 aj v našich rodinách stále niekto chorý - muž, deti, rodičia, svokrovci a my štyri ani len sopel. Že už sme odolné voči tým vírusom čo nám ľudia do obchodu nosia. Ale inak ano, všeobecne čo počúvam, tak ľudia hovoria že tento rok boli veľakrát chorí.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
19gemini89
14. dec 2022

nebyvala som chora iba raz do roka som chytila miernu chripku, a na cely rok pokoj,odkedy vypukol covid som nemala ani tú chripku, a az tento rok vo februari a v oktobri covid inak nic chvalabohu, aj ked po tomto druhom covide ma stale boli hrdlo, no nieze nonstop ale cely den napr nic a vecer neviem prehltat, jeden dva dni pokoj, a potom znova vecer neskutočná bolest, rano zase nic a tak sa mi to vlecie ale nemam ani zapálené tak si to neviem vysvetlit . Ja nezvyknem byt ani prechladnutá, nemam rada ked mi je zima, takze som vzdy ako cibula naobliekana, nemam z čoho prechladnut 🙂

sigma510
14. dec 2022

Ja som nebola chorá cez 3 roky, pracujem v obchode s ľuďmi, aj cez kovid som sa stretávala s kade kým, neizolovali sme sa, ruško som nosila naozaj iba v nevyhnutnych prípadoch. Kovid som dodnes nemala, napriek niekoľkým kontaktom s pozitívnymi, aktuálne už boli okolo mňa skoro všetci chori minimálne teda riadne poprechladani, s dobrotami od chrípky, kovidu, brušných viroz... Ja som zatiaľ v pohode, pripisujem to aj tomu, že sme doma nejako extra neprezivali kovid obdobie takže sme "nevhupli" medzi bacile z úplnej izolácie, imunita sa napriek opatreniam trénovala, s ľuďmi som v kontakte stále, či už v práci alebo aj mimo nej, takže ma zatiaľ všetky tieto "dobroty" obchádzajú, az mi je to divne, lebo vždy som schytala na jar aj jeseň minimálne riadnu nádchu a aj s tým mám pkkoj.

bilancia
15. dec 2022

ja tiez , nebyvala som takmer vobec, teraz od augusta 1 x covid, 2x zapal dutin a inak klasicke nachladnutia:(