Supraventrikulárna tachykardia

patt19
24. okt 2024

Ahojte. Mam SVT uz niekolko rokov. 1. a jediny krat zachytena na EKG v roku 2016. Take tie vacsie epizody sa mi opakuju 1x do roka, niekedy 1x za 1.5 roka - trvaju niekolko desiatok minut, vacsinou prejdu v aute smerom na CP. Medzitym mam take male epizidy, max do 2 minut ktore prejdu po praktizovani vagoveho manevru.

Som 2-3 tyzdne po covide, a po cca 2 rokoch sa mi vcera zopakovala SVT epizoda, trvala cca 20 min., zlakla som sa, ze sa to znova objavilo.

Mal niekto zhorsenie SVT po covide? Riesil to niekto ablaciou, liekmi, ak je to naozaj sporadicke?

siegi
24. okt 2024

@patt19 ja beriem denne betablokator, nizku davku. Mala som teraz rok pokoj od epizod, v auguste po zlomenej nohe a dlhom lezani som mala 3 za 10 dni. Odvtedy klud. Dnes v noci ale opat jedna, netrvala dlho ani tep nebol vysoky. Ablaciu zatial nezvazujem, bojim sa jej

lenuska9999
24. okt 2024

@patt19 mne to vzniklo po covide, vrátane extrasystol. Čím viac prešlo od covidu času, tým je toho menej…

patt19
autor
24. okt 2024

@lenuska9999 tak to som rada, aj ma to ukludnilo, ze odstupom casu od covidu by sa to malo vratit do normalu

patt19
autor
24. okt 2024

@siegi ja sa ablacie tiez bojim, ale ja mam pri takej epizode tep aj nad 200, ide ako sijaci stroj :( nastastie toho naozaj neni vela, ale vystrasi ma to zakazdym