Sumatriptan a migréna

hamonny
27. jan 2022

Dobrý deň, mamičky, nemamicky, migreničky.
Aj ja najnovšie patrím do klubu migrenikov, potrebujem sa opýtať tých, čo užívajú sumatriptan, lekárka mi kázala užiť 1 tbl a potom vraj klasicky paracetamol. Chcem sa opýtať, či teda na 1 záchvat si dám 1 tbl suma.. a ak bolesť pretrváva, tak potom si môžem dať iný liek od bolesti? Včera večer som užila 1. liek suma.. bolesť ustúpila, ale v noci som stale cítila tupé bolesti akoby v spaní, co ma aj budilo… Ráno som však cítila už len slabú bolesť a potom to vymizlo. Avšak, keby to bolo cez deň, dám si Suma.. bolesť môže na pár hodín ustúpiť a potom sa bolesť vráti, tak vtedy treba dať už len pracetamol napr.? Poraďte, prosim. Dakujem Vám.

kataina
27. jan 2022

nikdy som nebrala paralen, len sumatriptan, aj viackrát pri jednej migrene, podla príbalového letaka. Ale možno máš aj iné dg. ktoré to ovplyvnuju a lekárka by ti mala dať info o všetkom

deti95060810
27. jan 2022

ja si dávam len 1/2 tabl. aj to len vtedy keď už nemôžem vydržať, popr. už ležím 2-3 hod. a je to už na zbláznenie...
po hodine , dvoch bolesť ustúpi, ale na druhý deň mi migréna pokračuje... preto si musím dať zas 1/2 tbl., ale už nič - ak som len doma a mám možnosť si aj oddýchnuť.
Ak bolesť pretrpím a nedávam si žiadnu tabl. - migréna odznie v ten istý deň...
ak si dám tabl. migréna mi po istom čase sa vráti a pokračuje na druhý deň. Preto sa snažím vyčkať bez tabl.

kataina
27. jan 2022

no mne lekarka povedala, že migrenu netreba nechať sa rozbehnuť, hned ju zastaviť, môže mať zly vplyv na cievy v mozgu, a načo trpieť?

hamonny
autor
27. jan 2022

@kataina napr. že 1 tbl a ak bolesť pretrváva, tak po 6 h druhu? Zdá sa mi, že tak je v letáku 6-8h, len potom už vôbec netuším, prečo mi spomínala aj paracetamoly, že keď bolesť pretrváva😳
@deti95060810 ďakujem Vám veľmi pekne žienky.

vroni
27. jan 2022

Načo Paracetamol? Ja so dávam jednu tabletku, do hodiny je po bolesti a už sa nevracia.

hamonny
autor
27. jan 2022

@vroni asi je to indivindi, niekomu sa nevracia a niekomu ešte neodznie úplne, len som písala, čo mi neurologicka spomínala, tiež som bola v tom, že stačí Suma.. Uvidím, ako to budem mať ďalej. Dakujem za reakciu.

lenusiatko
27. jan 2022

Istotne by som ostala len pri triptane, treba si ho dat co najskor, ja tiez mavam este aj v noci pobolievanie a ked vstanem, to prejde. A byvam aj tak ako zdrogovana este 24 hodin.

hamonny
autor
27. jan 2022

@lenusiatko vďaka👌

alazala
27. jan 2022

@hamonny aj ja som tak skúšala ako tebe radila doktorka, ale paralel mi nikdy nezabral. Beriem len sumatriptan a keď sa bolesť vráti ďalšiu tabletku. Zvyčajne ráno a večer , niekedy aj 3 dni za sebou

vroni
27. jan 2022

@hamonny, určite je to individi, ale nevidím dôvod, prečo to kombinovať s Paracetamolom.

hamonny
autor
27. jan 2022

@alazala dakujem veľmi pekne😉

hamonny
autor
27. jan 2022

@vroni ok

miriam11
27. jan 2022

@hamonny paracetamol na migrénu nezaberá. Takže po 6 hodinách keď migréna pokračuje si daj sumatriptan

hamonny
autor
27. jan 2022

@miriam11 dakujem 👌