Dobrý deň, mamičky, nemamicky, migreničky.
Aj ja najnovšie patrím do klubu migrenikov, potrebujem sa opýtať tých, čo užívajú sumatriptan, lekárka mi kázala užiť 1 tbl a potom vraj klasicky paracetamol. Chcem sa opýtať, či teda na 1 záchvat si dám 1 tbl suma.. a ak bolesť pretrváva, tak potom si môžem dať iný liek od bolesti? Včera večer som užila 1. liek suma.. bolesť ustúpila, ale v noci som stale cítila tupé bolesti akoby v spaní, co ma aj budilo… Ráno som však cítila už len slabú bolesť a potom to vymizlo. Avšak, keby to bolo cez deň, dám si Suma.. bolesť môže na pár hodín ustúpiť a potom sa bolesť vráti, tak vtedy treba dať už len pracetamol napr.? Poraďte, prosim. Dakujem Vám.
ja si dávam len 1/2 tabl. aj to len vtedy keď už nemôžem vydržať, popr. už ležím 2-3 hod. a je to už na zbláznenie...
po hodine , dvoch bolesť ustúpi, ale na druhý deň mi migréna pokračuje... preto si musím dať zas 1/2 tbl., ale už nič - ak som len doma a mám možnosť si aj oddýchnuť.
Ak bolesť pretrpím a nedávam si žiadnu tabl. - migréna odznie v ten istý deň...
ak si dám tabl. migréna mi po istom čase sa vráti a pokračuje na druhý deň. Preto sa snažím vyčkať bez tabl.
no mne lekarka povedala, že migrenu netreba nechať sa rozbehnuť, hned ju zastaviť, môže mať zly vplyv na cievy v mozgu, a načo trpieť?
@kataina napr. že 1 tbl a ak bolesť pretrváva, tak po 6 h druhu? Zdá sa mi, že tak je v letáku 6-8h, len potom už vôbec netuším, prečo mi spomínala aj paracetamoly, že keď bolesť pretrváva😳
@deti95060810 ďakujem Vám veľmi pekne žienky.
Načo Paracetamol? Ja so dávam jednu tabletku, do hodiny je po bolesti a už sa nevracia.
Istotne by som ostala len pri triptane, treba si ho dat co najskor, ja tiez mavam este aj v noci pobolievanie a ked vstanem, to prejde. A byvam aj tak ako zdrogovana este 24 hodin.
@lenusiatko vďaka👌
nikdy som nebrala paralen, len sumatriptan, aj viackrát pri jednej migrene, podla príbalového letaka. Ale možno máš aj iné dg. ktoré to ovplyvnuju a lekárka by ti mala dať info o všetkom