Suchý kašeľ

26. okt 2024

Ahojte, nebývam chorá tak vôbec neviem.. pred dvoma týždňami má trochu skrabalo v hrdle. Nič strašné, trvalo to zo 2-3 dni. Potom som ani neviem ako začala kašľať. Asi som urobila chybu, že som hneď nezačala nejaký liečbu ale tým že ozaj nebývam chorá a že nič okrem kašlu mi nebolo, odkladala som to. Až to teda prišlo do toho, že som ja (aj členovia rodiny) tri noci nespala kvôli suchemu dusivemu kašľu ktory je už dosť častý a otravný. Už ma z toho boli až jazyk ako vkuse kašlem. Nasadila som si teda stoptusin, už ho beriem tri dni a nejaká zmena to nieje. Dusi ma v noci, ale aj cez deň, len v noci je to ozaj únavné. Mám ešte počkať ? Alebo skúsiť nejaký iný liek ? Vôbec nič iné mi nieje. Nebývam chorá a keď aj, tak to je také klasické že sople, trochu kašeľ ale teda vlhký, bolesť tela atď. A toto je ozaj len ten kašeľ

dzulli1980
26. okt 2024

U nás Stoptussin kašeľ ešte zhoršuje, raz sme ho mali a išli sme si s dcérou pľúca vykašľať ... neviem, čo je to za sirup, na jednej strane riedi hlieny, a teda podporuje vykašliavanie, na druhej strane tlmí kašeľ ... nasaď si sirup na suchý dráždivý kašeľ, u nás je topka Paxeladine.

simona20201309
26. okt 2024

Ak.mas možnosť ešte teraz si skoč kúpiť tussirex sirup aj pastilky. Konečne sa vyspíš.

patka06
26. okt 2024

Na suchý kašeľ je dobrý Ditustat kvapky

galioska
26. okt 2024

u mna maju vsetky kvapky opacny efekt, nepomahaju, kaslem viac. Na mna zaberaju antihistamika na noc a probiotika.

charlotte911
26. okt 2024

Choďte k dr. nech vás popočúva, môže to byť viroza ktorá je v tomto období bežná, ale môže sa vyvíjať aj zápal priedušiek, nasadí vám buď antitusika, alebo niečo na vykašliavanie a možno aj ATB, záleží čo zistí vyšetrením

mogaa
27. okt 2024

teraz sú všetky tie baktérie a vírusy nejaké viac zmutované alebo tým že sa nosili dlho rúška prestala naša imunitná pamäť fungovať tak ako fungovala....mňa pred týždňom začalo tiež škrabať hrdlo a v nedeľu som uplne zachrpla, ale tak že strácam hlas...ani teplota, ani bolesť hrdla, nič, uplne bez kašla....tak najskôr samoliečba - klaciový sirup a pastlky z lekárne na hlasivky a infúzne vysokodávkové C-čko.....nepomohlo.....v piatok som zbehla k lekárke a tá že už je to dlho a dala rovno ATB....ale zachrípnutie stále trvá....