Suchý dráždivý kašeľ - rakovina

36kika36
12. sep 2023

Ahojte, poraďte prosím (ak sa s tým už niekto stretol) niečo na utlmenie suchého dráždivého kašľa, ktorý nie je samotné ochorenie, ale je to príznak onkologického ochorenia. Niečo čo by utlmilo kašeľ aspoň do doby, kým čakám na výsledky z biopsie a návrhu liečby. Ďakujem.

miamia04
12. sep 2023

@36kika36 lekár ti nič nepredpísal? Napríklad kodein sa dáva pri suchom kašli, je na predpis. Bez predpisu Dinarex prip. Robitussin, tá istá účinná látka. Môžem sa spýtať, akú chorobu presne máš? Prajem nech to dobre dopadne.💙

taktotedanie
12. sep 2023

Riesit cestou onkologa alebo plucneho, vseonecneho
Kodein, pleumolysin atd

36kika36
autor
20. sep 2023

@miamia04 pľúcnu rakovinu alebo hematoonkologicku - rakovinu krvi...musím počkať na presnú DG z histologie..

miamia04
20. sep 2023

@36kika36 🙁❤️, a ako sa na to prišlo alebo teda ty si mala aké príznaky? Suchý kašeľ? (Myslím teda,. či to je spojené s fajčením) alebo príčina sa nevie?
Pletiem piate cez deviate, prepáč.
Máš šancu na uzdravenie a vyliečenie alebo čo ti lekári povedali, ako sa na tu chorobu prišlo? Mala si príznaky a podozrenie, že niečo nie je v poriadku?Neviem, čo povedať..🥺
Prajem veľa sily a lásky.💙
prajem Ti uzdravenie ❤️

36kika36
autor
20. sep 2023

@miamia04 ďakujem...prvý príznak som mala bolesti v hrudníku pri hlbokom nádychu, s tým som išla hneď k mudr, prešlo niekoľko mesiacov kým ma poslala konečne k pľúcnej dr...to už som mala druhý príznak suchý dráždivý kašeľ (pri nadychnutí ma šteklilo a automaticky som kašľala)...RTG pľúc ukázal tieň v okolí srdca...nasledovalo CT hrudníka, ktoré zobrazilo tumor v mediastine...potom nasledovala biopsia tumoru v hrudníku...inak zatiaľ nemám žiadne iné príznaky...

36kika36
autor
20. sep 2023

@miamia04 som nefajčiarka, zatiaľ neviem vôbec nič ohľadom liečby, až keď obdržím výsledky, tak pôjdem na onkológiu...a áno mala som zlé tušenie, že niečo nie je v poriadku...rozoznala som, že tá bolesť je úplne iná...

miamia04
20. sep 2023

@36kika36 Veľmi ti držím palce, nech sa vyliečiš a uzdravíš. Zvládaš to s takým pokojom.💙💙💙❤️❤️❤️

noami12
19. apr 2024

@36kika36 ahoj prosím ta ako si vyriešila ten kasel ? Alebo prešiel sám?

36kika36
autor
20. apr 2024

@noami12 Ahoj liečim sa s chemo, po druhej infuzii kašeľ zmizol (to bolo vo februári). Sám od seba by nezmizol - príčinou môjho kašľa je lymfóm.