Suché šupinaté fľaky na tvári

8. aug 2023

Máte z tým niektorá skúsenost? Nikdy som s niečím takym nemaka problém, teraz mám tyzden do svadby a vyzera to hrozne. Nad vieckom a pod očami ( cca licna kost pri nose) . Suché červené flaky, drobí sa mi tam koža na šupinky. Kožný má voľný termín az začiatkom septembra... Zbláznim sa

kristie571
8. aug 2023

stres pred svadbou, alergia, slaby pitny rezim ? malo hydratovana pokozka, nejaka zla kozmetka ktoru momentalne pouzivas ? moze toho byt vela

lucka_ke
8. aug 2023

seborea, treba kortikoidy skús sa popýtať či niekto v okolí neužíva, stačí 2-3x na tenučko natrieť a zmizne to, syn má Afloderm masť ale sú aj iné, hlavne neexperimentuj s babskými radami lebo to budeš mať škaredé

autor
8. aug 2023

@kristie571 podla mna alergia na slnko... Začalo sa mi to tvoriť, ked som dlhšie bola na priamom slnku... Ale môžem sa mýliť.... A neviem sa toho zbavit. Pouzivam Mary Kay kozmetiku.

autor
8. aug 2023

@lucka_ke používam masť čo majú deti od lekára, lebo zvyknú mať ekzém, hlavne tiez takto na leto, ale jedno zmizne a na druhej strane sa objaví

lucka_ke
8. aug 2023

no áno, treba aj upraviť stravu, aby sa to netvorilo, u syna to bola laktóza, ale keď má stres zvykne sa mu to vrátiť... lenže teba tlačí čas

autor
8. aug 2023

@lucka_ke tak myslím, že stravu mám vyváženú, cvičím uz dlhé roky, mám pestrú stravu, dopĺňam vitamíny... Nikdy som si nevšimla, že by mi nejaké jedlo/látka škodila.