Suché popraskané šupinaté pery.

viera1107
5. apr 2020

Zdravím, viem že v dnešnej dobe asi minimálny problém ale už dlho bojujem s boľavými suchými peramy.. Nemyslím si, že to bude prejav choroby ale neviem sa toho zbaviť.. Na perách mám stále veľké suché šupiny a tiež boľavo praskajú, nevyzerá to vôbec dobre.. Teraz som doma a mám dosť času na pravidelné používanie balzamu, ale vôbec mi nepomáha.. Nemáte nejaké odskúšané rady čo pomôžu? Skúšala som už aj pleťový olej a pokukujem aj po tea tree oleji.. Len neviem či by neštípal..

kukulienka83
5. apr 2020

Potierať medom kým sa zahoja rany a potom premastovat kvalitným krémom alebo balzamom...

syslik81
5. apr 2020

lanolin ..cisty .. ak nezozenies tak mast na bradavky pri kojeni -to je lanolin .. prirodne a ucinne.. vecer az si umyjes zuby kefkou si pretri pery-peeling a natri medom ... nech chvilu a potom zjedz .. mozes aj cukrovy peeling ...

katty2012
5. apr 2020

@viera1107 skus D vitamin, a v lete slnko..nepomaha? mne jedine to

denkabemommy
5. apr 2020

Najmä piť veľa vody a nekydať vkuse na ne balzam, aloe vera, med, zinok (tableta rozdrvená zmiešaná s vodou na kašičku), zvýšiť prísun vit. C a D

patka06
5. apr 2020

mojej dcére pomáha obyčajné maslo natierať pravidelne ....ak sa dá aj hrubšiu vrstvu

viera1107
autor
5. apr 2020

@katty2012 D3 si dávam už asi mesiac na podporu imunity..

viera1107
autor
5. apr 2020

@patka06 už som aj nad maslom premýšľala len som ešte neskúšala..

lenocka12345
5. apr 2020

@viera1107 balzamy Weleda a Havlíková apotéka si skúšala ? Tiež mám fakt veľmi suché pery a toto sa mi zdalo najlepšie a ešte mastička čo si sama vyrábam ( recept je tajomstvo ) 🙂
tea tree olej je super , ale nemyslím , že na toto je práve vhodný

misa2704
5. apr 2020

Ahoj. Neviem či ti týmto pomôžem ale napíšem ako to prebieha u mňa. Som tehotná už som 9 mesiac. Posledné dva mesiace moje pery vyzerajú presne ako popisujes. Skúsila som všetko skoro taky a taký vitamín balzamy atď. No pred mesiacom som bola na vyšetrenie zrobili mi krvný obraz a mala som vysoké hodnoty d-dimery. To sú hodnoty zrazania krvi. Mala som až 10nasobne hodnoty. Moja gyn ma poslala na hematologiu mám aj nižšie železo. Železo beriem už mesiac aj niečo a stále nižšie no dali mi od stredy aj injekcie na riedenie krvi. Odkedy ich beriem pery sa mi zlepšili. Nepoužívam nič iné všetko ako doteraz.. klasicky jeleni loj no a to železo a injekcie na riedenie krvi. Na tvojom mieste aby si neskúšala dlho ako ja cez dva mesiace trápenia že som mala pery až také len sa ich nedotknut lebo som išla zosaliet ako má až bolelo by som si dala urobiť krvný obraz. Stačí že ti niečo chýba a ide ruka v ruke.

caroline_
5. apr 2020

Tea tree olej si na pery určite nedávaj, ja ho používam na vysusenie zapalenych vyrazok. Na suché pery skus kokosový okej alebo ešte lepšie, moje milované bambucke maslo :D

xjakubikovak
6. apr 2020

mozno je problem niekde inde ale pokual som pouzivala klasické balzamy na pery tak som sa bez neho ani nepohla, balzam bol hadam dolezitejsi ako mobil a kluce 😀 jaxdych 5 min. som si natierala pery. Pred par rokmi som presla na prírodnú kozmetiku a odvtedy nemam problem, pery natriem raz za den a mam pokoj 🙂 Ono by tam malo byt asi kvoli tomu.ze tie obycajne obsahuju ropu kt. vytvara zavislost.

julinka66
6. apr 2020

Mne pomáha iba obyčajná modrá indulona

evitka83
6. apr 2020

@viera1107 nepijes nejake bylinkove caje?

viera1107
autor
6. apr 2020

@evitka83 iba keď musím ( šalvia, zmes na hrdlo, alchemilka), ale iba keď ozaj treba inak pijem čistú vodu..

jumama
6. apr 2020

Ja som tiez za med - natriet pery. To pomaha, mam odskusane. A aj B vitamin moze pomoct - ked mas afty, kutiky a pod, vzdy sa doplna B-vitamin. V lekarni mavali taku masticku Lips na kutiky s B-vitaminom, to dcere zaberalo. Ona nelubi med a teda ani pocut, aby som jej pery potrela. Ta masticka je nevsiakava a trochu taka hneda, akoby v nej ta B-kompex pirulka bola rozdrvena, tak to som jej davala na noc. A som presvedcena o tom, ze prave z roznych balzamov su popraskane pery. Akoby sa same ani nedokazu premastovat. Natries balzamom a o chvilu je treba znova a znova a znova... hlavne ak su to balzamy s vonami.

lelluska
6. apr 2020

Základ je nájsť balzam ktorý Ti zaberie. Ja ich mám asi tisíc a všetky mi pery ešte viac vysusuju. Jediný čo skutočne funguje je aloe lips od značky forever. Vecer nanesiem na pery v dezolátnom stave a do rana sú skoro uzdravene. Stojí 4e, čo nie je až take hrozne. Stále hľadám ďalej, ale zatiaľ som nič lepšie nevyskúšala.

lenocka12345
6. apr 2020

@viera1107 mám môj domáci ešte , ak chceš pošli adresu a pošlem ti 🙂 len ak sa dá čím skôr , lebo idem na poštu dnes , tak nech si to tam nemúsim vystáť 2x

vladka2503
6. apr 2020

Ahoj 🙂 od malého decká mávam silný ekzém. Od pôrodu dcérky bojujem s ekzemom aj na tvári, pery mávam veľmi suché, najviac co mi zaberá je bioderma atoderm balzamy, vyskúšala som už snáď všetky značky tento zaberá najlepšie.. Keď je horšie dávam ten, keď je lepsie dávam nejaký lacnejšii, keď cítim zhoršenie zasa dám Biodermu a veľa vody pijem. Vyskúšaj 🙂

ibrunova
6. apr 2020

mne dr. poradila kalciovú masť, čo sa dáva na bradavky.

maxilou
6. apr 2020

balzam Carmex alebo od Kiehl's, tieto dva su pre mna najsamplepsie 🙂

lenka2710
6. apr 2020

@viera1107 placentu balzam si skúšala?? Mne vždy pomôže, dokonca aj keď cítim, že sa mi začína robiť kút, tak si na na noc ústa poriadne natriem a ráno ich mam krásne hydratovane

lucyluv
6. apr 2020

Ja som take pery vzdy mala ked som mala znizenu imunitu, ze na mna nieco liezlo. Ale teraz ich mam uz dlhsie take, nechapem preco, probiotika,Decko, Cecko beriem stale, probiotika striedam. Nemam ani pocit, ze by na mna nieco liezlo, jem vacsinou zdravo, na vzduchu travim vela casu. Mozno ozaj iba menej pijem poslednu dobu, zacala som pit viac kavy, zevraj ta odvodnuje.. hmm.. tak rozmyslam aj ja nad tym, mozno ti nieco pomoze z toho. Mne nepomahaju ani kremy na bradavky na to.

lucyluv
6. apr 2020

@jumama vidis dobry napad s Beckom

brendaa
6. apr 2020

@viera1107 nasadit pyridoxin vitamin a klasicku calciovu masticku nahrubo ak nepomoze tak hojivy zazrak ruzovy z Oriflame bez vone. Alebo Cicaderma masticka.

sandrika1986
6. apr 2020

Mne pomaha med.

akinom0077
6. apr 2020

@kukulienka83 / vela x vsade radia med ja som to x vyskusala no nikdy mi to nepomohlo navyse je to dost neprijemne pretoze to steka po chvili

itaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misa2704
15. apr 2020

@akinom0077 napodobne ja ti isté 😅 akurát že potom som ho už len zjedla 😅