Suché miesta na tvári

gabika0825
18. nov 2018

Ahojte babule, chcem sa vás opýtať na jeden problém ktorý má teraz trápi. Normálne mám zmiešanú pleť, trošku problematickú a to celoročne. No teraz sa mi cca mesiac dozadu začalo hrozne moc mastiť čelo aj nos, no hrúza. Kúpila som si aj taký čistiaci gél so zeleným čajom, vraj na mastnú pleť, no mám pocit že sa mi začali tvoriť vyrážky po ňom a to čelo je ešte mastnejšie. No toto je ten jeden menší problém. Druhý problém čo mám je, že sa mi asi pred 3 dňami vytvorili okolo úst také suché flaky, vyzerá to ako ekzém, čo je aj dosť pravdepodobné kedže som ekzematička a teraz kedže ide zima, mám malé fliačiky aj po rukách a nohách. No na tvári som ekzém ešte nemala. Nesvrbí to, iba to je suché a keď si umyjem tvár tak je to červené. Mám to iba v okolí úst. Dala som si na to aj pleťové oleje, aj takú mastičku čo mám na ekzém ale nemizne to, je to ešte viac suché. Prosím poraďte ak viete niečo, aby mi to zmizlo, lebo keď si dám na to make up, tak to vyzerá hrozne. Zajtra idem do práce a nechcem aby to bolo až tak vidno. Ďakujem baby za odpovede 🙂🙂

ink
18. nov 2018

Ahoj, no asi sa nevyhneš tomu, aby si navštívila kožnú lekárku. A make up teraz isto nepoužívaj. Tým, že je tvár vystavovaná tomuto počasiu viac ako zvyšok tela, tak si to pokožka odtrpí. Isto by som neskúšala nové prípravky a už vôbec nie irčené na mastnú pleť.
Mne sa pleť zmenila po pôrode a teda jediné, čo mi pomohlo na suché miesta bol tento krém :
https://ie.iherb.com/pr/Earth-s-Care-Dry-Cracke...
a nie, toto nie je reklama 🙂
držím palce

gabika0825
autor
18. nov 2018

@ink ďakujem, rada by som vyskúšala niečo viac dostupné, čo je viac overené. Nerada objednávam takto zo stránok a hlavne krémy, o ktorých som v živote nepočula. No ku kožnej nechcem ísť, pretože mi zas dá tie smradlavé maste ktoré mi nikdy nepomohli. Ku kožnej som sa nachodila. Dopadla som ešte horšie, potom som skúsila jeden krém a ekzém za týžden úplne zmizol. Len na tvár som to skúsila a nezaberá. Idem ešte pohladať.

malinajahoda
18. nov 2018

@gabika0825 aký gél si si kúpila? Možno je v ňom veľa alkoholu, ktorý vysušuje pleť a narobil ti šarapatu na ostatnej časti tváre, ktorú mastnú nemáš.

ink
18. nov 2018

@gabika0825 jasní, chápem. Ale skús sa inšpirovať zložením : With Shea Butter, Arnica & Cajeput Oil , čiže bambucké maslo, arnikový olej a kajeput 🙂

gabika0825
autor
19. nov 2018

@malinajahoda Garnier... ale nepoužila som ho odvtedy, ako sa mi vyhodili tie suché miesta. A tie suché miesta stále sú a ešte suchšie. Takže neviem či ten gél ma na to nejaký vplyv.

gabika0825
autor
19. nov 2018

@ink No uvidím čo nájdem 🙂 ja mám skúsenosti s iným zložením, možno je to trochu moc na ekzém, ale mne pomáha krém ktorý je dosť parfemovaný a je tam aj alkohol. Ale na tej tvári zatial nezaberá

ink
19. nov 2018

@gabika0825 no však toto, že pokožka na tvári sa zvykne správať inak ako na zvyšku tela. práve kvôli tomu, že cez deň máš telo zahalené, ale tvár musí trpieť aj obdobie vykurovania aj pekné oplieskanie vetrom, vykúrené emhádečky, ďalší prechod počasia z kancelárie a do kancelárie. Takže alkohol jednoducho vysúša, takisto ako vysúša aj glycerín a voda. Na jednej strane sa môže stať, že ak budeš premasťovať až príliš, tak sa ti to môže "zapariť" tým, že pokožka pod hutným krémom nedýcha, na druhej strane hydratovať musíš. Staré mamy by možno poradili bravčovú masť, ale ja som to nikdy neskúšala, tak neviem posúdiť. V každom prípade, držím palce 🙂

gabika0825
autor
19. nov 2018

@ink ďakujem za podporu 🙂 no ešte si to skúsim namastiť tým krémom, lebo zdá sa mi že už to nie je také červené ako to bolo, už je to iba suché. Pojdem si dnes kúpiť nejakú hydratačnú masku.

gabika0825
autor
20. nov 2018

Je to nakoniec ekzém, keďže celá som sa včera obškrabávala a do rána som bola celá vyhádzaná na rukách a nohách... takže natieram sa krémikom. A to na tvári stále nemizne, dala som si hydratačnú masku no viac som si uškodila ešte. Celé mi to ostalo červené a už mám ekzém aj na čele... no porazí ma.

sekundovelepidlo
29. nov 2018

@gabika0825 mala som rovnaky problem.. exem po celej tvari a okolo ust cervene flaky ktore sice nesvebli ale bolo to extra cervené. kozna mi dala nejake smradlave kremy.. samozrejme nepomohlo.., makeup mi s tym nic hrozne nerobil iba som sa to snazila nim zakryt .. skor som mala problem az s odlicovanim makeupu pretoze vtedy so moc ocervenelo po tom odlicovadle. mala som s tym problem asi pol roka.. neurologiacka mi povedala ze to moze byt aj pasovy opar nejakeho slabsieho druhu (pretoze pasovy opar byva vacsinou na jednej strane tela a moc boli) no kupila som si tekuty puder v lekarni a pomohlo.. odvtedy ziadny problem a ani stopy po tejto "tragedii"