Suché lôžko po extrakcii

renca006
29. sep 2024

Dobrý deň,minuly pondelok som bola na extrakcii 2 zubov,vsetko bolo fajn žiadne veľké bolesti a včera som si všimla,že jedna rana vyzerá inak ako tá druhá.Predtým som tam tu krvnú zrazeninu mala rovnakú na oboch ranách ale teraz mi príde,ze tam je v tej diere taká priehlbina a na povrchu je to take biele/sivé.Ja si myslím že sa mi tam robí suché lôžko no bolesti zatiaľ nemám nejaké veľké len občas to tak divne zabolí a viem že pri suchom lôžku to bolí veľmi.Tak sa chcem spýtať či niekdo mal niečo podobné.

denjelka
29. sep 2024

@renca006 nemyslím si, že by u teba išlo o suché lôžko. Svetlý povlak na rane po extrakcii býva bežný. Je to len môj laický pohľad, ale suché lozko som mala niekoľko krát a tá bolesť bola teda veľmi veľmi výrazná, že som musela ísť k zubárovi už po par dňoch. Takže ak nemáš nejaké silné bolesti, ja by som ešte počkala. Mne pomahal aj čaj zo šalvie, len trochu podržať na rane a vyplut.

renca006
autor
29. sep 2024

@denjelka ďakujem no dúfam,mne tam občas príde taka bolesť a už som si všimla že sa mi na líci kde akurát je ta rana spravila mala žltá modrina,neviem či mám ísť zajtra k zubárovi alebo nie.Napadlo má aj či nejde o nejaký zápal alebo infekciu