Ahojte. Synovi sa vyhodili na oboch predlaktiach také suché fleky. Neviete, čo by to mohlo byť? Môže to byť alergia? Používam dlhodobo aviváž sensitive, lebo sa mu zvykli vychádzať takého ale na chrbte a zadku. Takže z aviváže to nie je. Pridávam foto
@evia13 ekzém pravdepodobne z alergie. To že používaš sensitive avivaz nič neznamená práveže je poväčšine ešte viac drazdivejsi ako tie klasické. Keď už tak kúp avivaz na prírodnej báze alebo dávaj namiesto avivaze ocot (nie, práčka z toho nesmrdí), popripade avivaz nedávaj vôbec . A čo sa týka pracieho gelu tak tiež kúpiť na prírodnej báze ,alebo dobrý je aj denkmit z DM drogerie, taký v bielej flaske menšej je tam tiež sensitive, ale je bez parfemu a bez všetkého čo by mohlo dráždiť. Odporučila by som aj nepoužívať sprchovy gél, keď tak sa umyť iba vodou kým neodzneju tie fľaky. A hlavne sa kremovat no krémom bez parfemu na citlivú pokožku… dobrá je bioderma atoderm alebo la roche posay
A zabudla som dopísať,že aj umelé tkaniny na svetroch toto môžu robiť. Keď sa človek aj spoti… môžeš mat citlivejšiu pokožku na rukách a hlavne na predlaktí celkovo, tam je tenučka koža a môže sa ti reakcia spraviť ľahko
Suché miesta...ja to mam vzdy v zime a natieram modrou indulonou. Kozna mi povedala, ze to je alergia na tmavu farbu, no ja nosim len tmave a toto mam vzdy len v zime.