Suché a zelektrizované vlasy

peter445
29. apr 2015

Nie som žena no s týmto problémom mi v mojich fb skupinách o tipovaní a posilovaní asi nepomôžu 😀
Umývam si vlasy bežným šampónom schauma no po umytí a po celý deň mám vlasy suché polámané a zelektrizované (to bude zrejme aj tou šampónovou penou) a nechcem používať stále vlasový gél ktorý ich vysušuje ešte viac ...vlasy si umývam 2krát denne -ráno pred cestou do práce a večer keď prídem z posilovne...
Nepoznáte na to nejaký špeciálny šampón alebo také niečo?....aby boli aspoň trocha neviem mastné a nepôsobili tak sucho ...ráno musím 05:30 už štartovať auto takže nemám čas na nejakú extra starostlivosť o vlasy takže mi stačí fakt len nejaký šampón alebo niečo podobné

mawka
29. apr 2015

@peter445 tak vymen sampon 🙂 musis skusat, kym ti nejaky nesadne. osobne som si oblubila Head&Shoulders aj ked nemam lupiny, ale mam krasne leskle a hladke vlasy. Hentaky vybuch, ktory opisujes mi robi Dove, Nivea, Schauma, Elseve. Velmi dobre su pre chlapov vylozene chlapske sampony Alpecin - rozne druhy. Este su krasne vlasy po znacke Guhl alebo Aussie. A ked nechces zmenit sampon, tak odpporucam sprej na vlasy, ktory osetruje a neoplachuje sa uz Gliss Kur Ultimate repair alebo ine druhy podla vlasov. po umyti alebo aj nasucho nastriekas a ides. ziadne oplachovanie, nic. Vlasy vonaju a su na spravnom mieste 🙂

peter445
autor
29. apr 2015

@mawka schaumu môžem pokojne zameniť len neviem za aký šampón alebo balzám ...keď prídem do tesca tak tam sú buď len tie lacné šampóny alebo tie ako schauma pri každom píše že je naj a ošetruje vlasy, skúsim ho napení sa to a vlasy sú znova akokeby ma urval elektrický prúd -----pozriem si tie čo si mi napísala na nete

mawka
29. apr 2015

@peter445 balzamy zatazuju zbytocne vlasy, na to som uz prisla. no ale cudoval by si sa, taky klasicky brezovy alebo ten vajickovy su stale TOP sampony. cim viac diamantovych leskov a keratinov a peral a inych sprostosti, tym viac su vlasy zatazovane. teraz sa mi vlasy dali dokopy po DIXI kure. Vola sa to Arvit a Vitanol C, kupis v klasickej drogerke, stoji ta jedna krabicka 3 eura, mas tam 6 ampuli a tak nadherne vlasy, ze sa nenormalne vytesujem. lebo pestujem si dlhe vlasy a ver ze utrafit sampon a mat ich zdrave, leskle a pevne je makacka. skus ten pansky alpecin. chlapi si to dost chvalia 🙂

peter445
autor
29. apr 2015

@mawka
ten alpecin v tescu nebude a v drogériách mi nechce hľadať 😀 ...objednám si to cez net..........ktorý z týchto?
http://www.parfums.sk/kozmetika/?f=1-1-2-3649-7...

mawka
29. apr 2015

@peter445 neviem, nie som chlap 😀 ale asi tu A1 alebo Hypo sensitiv.. kks kukam ze ake drahe je to u nas. robim v de a tu som ho minule kukala za 3 e 😅 mimo akcie.. ach jaj. vyskusaj. v DM by ho mali mat tiez.

peter445
autor
29. apr 2015

@mawka vďaka.........zajtra skočím do mesta ak ho nenájdem tak asi ho objednám......dúfam že za tú cenu to bude stáť

mawka
29. apr 2015

@peter445 poznam jednu velmi fajn kuru, ktora k nam este nedorazila. nemas niekoho v rakusku, nemecku, ze by ti poslal? pantene pro V 1 minutova total obnovovacia kura. to je pecka neskutocna. a dlho vydrzia vlasy krasne.

mawka
29. apr 2015
darina1952
29. apr 2015

@peter445 ahoj, nečítala som príspevky predo mnou ale ja mám dlhé vlasy a najlepšími šampónmi na ne sú šampóny s obsahom olejov Glisskur a Sayos. Oleje zvlhčia vlas a ten je potom ohybnejší, neláme sa tak... používam čiernu radu Glisskur alebo Sayos pre lesk vlasov, po umytí so šampónom potom dávam na vlasy kondicionér rovnakého typu ako šampón - som max. spokojná. A určite nepoužívaj šampóny 2v1. Prípadne vyskúšaj do vlasov po umytí votrieť Marocká arganový olej napr. z Avonu - krásne hydratuje vlasy.
Jeden čas som používala šampón Shauma, ale mala som z neho lupiny a príliš mi vysúšal aj vlasy 😒

mawka
29. apr 2015

@darina1952 musi jednoznacne poskusat, co mu sadne. hej, ten cierny gliss kur je perfektny. mam ten sprej, co som spominala, ktory sa neoplachuje, perfektny je. napriklad aj ked som mala suche vlasy, oleje mi nepomohli, zatazili mi vlasy. niekto si ich zase nevie vynachvalit. je to vzdy o skusani. a zo syoss mi paradoxne sedi prave ten pre panov 😀 a mojmu tatkovi zase najlepsie sedi pantene sampon pre farbene vlasy. podotykam, ze si nefarbi vlasy, ma kvalitne sediny 😀

peter445
autor
29. apr 2015

@mawka
@darina1952
vďaka....niečo si z toho už vyberiem ...niečo si z toho už vyberiem............asi to najlacnejšie čo nájdem na nete aby som nemusel hľadať v obchode 😀

zdena12345
29. apr 2015

ak máš krátke vlasy a nerobíš niečo kde si ich vyslovene zašpiníš (napr stolár...) tak skús umývať stále bez šampónu. Trvá asi tak 2-3 mesiace než sa urobí nová rovnováha ale je to potm ozaj lepšie. Ja mám dlhé vlasy a dala som sa na to teraz na materskej. Asi po 3 mesiacoch sa to ustálilo. Ale zrejme to tak dlho trvalo aj koly mojej chybe, že som skúšala sódu a pod... najlepšie je ozaj nič, iba teplá voda a dlhšie umývať len bruškami prsov. Z času na čas umyjem aj máličko šampónom, keď napr máme nejakú oslavu, pio tom čo zrezávame stromy...
vlasy ostanú na pohmat lesklé, nepôsobia mastne, ale na dotyk sú mastnejšie, sú ťažšie a pevné, nepadajú a aj s lupinami je to lepšie

peter445
autor
29. apr 2015

@zdena12345 strihám sa raz za 2 týždne na "légiu" na bokoch a vzadu úplne krátke vlasy a hore trošička dlhšie ...rozmýšľal som nad tým že nebudem vlasy umývať vôbec -natrafil som na článok kde sa písalo že zelektrizovanie a suchosť vlasov spôsobuje pena ktorá vzniká zmiešaním vody a šampónu -v špinavej (kde zašpiním vlasy) robote už nerobím no občas používam gél a z toho škriabe potom hlava a tiež by som nerád mal lupiny tak preto používam šampón....kupim jeden z tých šamponov vyššie ked do dvoch týždnov neuvidím zmenu tak prestanem používať šampóny

ilie
29. apr 2015

Umývaš si vlasy 2 krát denne? To máš preto problémy.Hlavne šampóny vysušujú.

lorela
29. apr 2015

@peter445 Ja odporúčam šampóny z lekárne a značku napr. Bioderma (nemusí ti vyhovovať, treba vyskúšať, poprípade aj iné).
Na Schauma som počula zatiaľ len zlé ohlasy, ako od mužov, tak aj od žien. Vlasy si skús umývať len večer, ideálne obdeň. Veď sa v noci až tak nespotíš, hádam.

lorela
29. apr 2015

@mawka Prosím ťa kde konkrétne sa dá kúra zohnať - v ktorých obchodných sieťach?

mawka
29. apr 2015

@lorela myslis tu od Dixi alebo tu pantene? dixi v 101 drogerke alebo drogerky Teta. a pantene kuru som u nas nenasla, tu kupujem v de.

lorela
29. apr 2015

@mawka Myslela som Pantene, kde presne ju kupuješ?

mawka
29. apr 2015

@lorela u Mullera a maju ju aj u Rossmanna.

lorela
29. apr 2015

@mawka Ďakujem pekne.

mawka
29. apr 2015

@lorela nie je za co, budes iste spokojna 🙂

lorela
29. apr 2015

@mawka No dúfam, lebo som vyskúšala už hádam všetko u nás dostupné 🙂