Poradte prosim nejaky krem na suchu plet, akymkolvek kremom sa nakremujem, stale mam plet suchu, supinky na cele, cela je taka stiahnuta, ked zacne taketo chladnejsie pocasie tak hned nastane tento problem. neviem co mam s pletou uz robit. vyskusala som kadejake kremy a nic. nakremujem a stale sucha. vody pijem dost, aj cajov, takze v tom by asi problem nemal byt. Vdaka
Plet treba hydratovat. A ty ju mas dehydrovanu. Kup si hydratacne serum a davaj si 2 krat denne. A az na to serum si daj krem.
@mistymay33 mas prosim nejaky typ na hydratacne serum? to som este myslim nikdy neskusala...
Podla toho co popisujes, toto bude chciet vic ako dobry krem. Pouzivas cistitko? To je uplny zaklad. Ak si dobre plet nevycistis, akokolvek drahy krem pouzijes, cez nwcistu plet a poru sa nedostane tam kam ma. Potom je dobre krem vyzivit a to spravia sera, ako spominaju aj dievcata vyssie. Na akodu by nebola 2-3 x do tyzdna aj gelova maska a az ked mas tieto veci vybavene (cistenei, serum) mozes pouzit hydratacny krem.
A ak budes stale citit ze si sucha, existuje aj taka "vazelina" na tvar, to ma okamzity efekt.
Ja som bola spokojna s vyrobkami Mary Kay, ano, je to drahe ale fakt ucinne (nie, nepracujem s tym)
Mne velmi pomohol krem Nutrilogie od Vichy. Hydratacne kremy, ktore obsahuju vodu, mi plet vysusia... tie nepomozu vobec, ak pleti chybaju lipidy.
Bioderma Sensibio DS+ https://www.benulekaren.sk/bioderma-sensibio-ds... toto je len nahodny vyber, najdes v lekarni, je to presne na supinatu, ekzematicku trochu..a potom na to daky hydratacny, Bioderma Hydrabio alebo Vichy nejaky hydratacny, ceny su primerane a fakt su skvele, pouzivam uz par rokov a odvtedy klop klop ziadne supinky, ak by si to mala moc tak potom na kozne a fucikort ale to len naozaj na vynimocne zhorsenie, tam uz su aj kortikoidy, tak iba preliecit ak su to uz velke casti tvari a ta bioderma Ds tomu predchadza
Su rozne sera v rozmych cenových hladinách. Skus pozriet The Ordinary, Geek and gorgeous. Potom su aj drahsie napr od vichy… ale ked si das do Google hydratacne serum, tak si mozes vyber podla seba.
Ja používam od značky ane marí borlid serum take dvojfázové olej voda, je vo fľaštičke polovica Modra polovica priesvitná, kukni.
Pravidelné čištění pleti je základ i pro suchou pleť, dobře si však přečti složení, neměl by se v něm vyskytovat alkohol, protože ten pleť vysušuje. Já mám vždycky podzim/zima šupinky na hlavě (hlavně na čele) a velmi mi pohohla tato kombinace. Ráno i večer vyčistím pleť konjakovou houbičkou a šetrným čistícím gelem (já jsem už přes více než rok spolojená s gelem z mýdlových ořechů od Dulcia Natural), na to nanesu hydratační sérum (nechám působit cca 5 minut) a na to si dám krém Proti větru a chladu (je takový velmi hutný, hůř se nanáší a dlouho se vstřebává, ale je to zázrak) vše od Dulcia (jo, miluju tu značku ❤️😅). Jednou za týden ještě používám jemný peeling (přírodní, ale různé značky) a pleťovou masku (mikro bio komplex, Dulcia). Tato kombinace mi velmi pomohla 😊
Ja mam suchu a musím používať také hutnejsie krémy. Momentálne la roche tu radu na suchu pokožku. Nepoužívam pleťové krémy, tie sú pre mňa slabé. Skoč do lekárne, pober rôzne vzorky a po skúšaj, uvidíš...
Moja kozmetička by sa prvé opýtala, či piješ dosť vody. Lebo ak nie je dost vody v tele, nebude ani v pleti 🙂
Mala som ten istý problem a poradila mi pletový "krém" vo forme gélu, ten tú vlhkost v pleti udrží dlhsie ako mastný krém.
Bambucke maslo
@ivuska027 vody pijem dost, aj caje, v tom by problem byt nemal.
mas prosim aj nejaku znacku co by si mohla odporucit, toho gelu? Dakujem
@tehotna40 to bohuzial tiez vobec nefunguje, nepremasti mi to, davala som si ho a pokozka bola stale sucha, aj ked som mala maslo nanesene na tvari...
A olej nejaký? Kokosový napríklad? Alebo potom keď krem neskusali ešte excipial, ten majú aj na extrémne suchu pokožku myslím. Dávala som si ho cez zimu na ruky,tiež mam stále veľmi suché
@tehotna40 kokosovy tiez vobec. v podstate ziadny olej mi zatial nezapasoval. jedine ricinovy, lenze ten sa neda bezne nosit von ten je dost mastny, to len doma. excipial to je ten co som si nevedela vyssie spomenut na nazov ano tento mam doma a pouzivam, a nula bodov. ja uz naozaj neviem co s tou pletou, lebo tiez som si myslela ze ked si kupim tento na extremne suchu pokozku a chvalili ho ostatni tak konecne to bude zachrana. a zase nic
Tak potom odporúčam návštevu kožnej alebo dobrého dermatologa.
ja si kupujem Othe Ordinary - retinol zo stránky natureal. Celkom dobre mi robil na pleť. Teraz mám zo stránky na FCBku stránka Panakeia - neviem či môžem napísať, hádam nevadí, kopaničiarsku žehličku na vrásky , tiež celkom fajn a teraz som si kúpila v DM sérum na plať od Dr.Sandra. Malo dobré recenzie, tak keď miniem žehličku, vyskúšam to. A krém používam z Tiande - slimačí , majú tam ešte jeden z bielym čajom myslím, ale ten je dosť mastný. Ale mne sa už prestli robiť šupiny a pleť nie je taká suchá. Kokosový olej mi vysušoval pleť.
ten retinol je v skvaláne. Mastnejší ale ja som spokojná. TAm sú rôzne druhy, na stránke vedia poradiť čo je vhodné na začiatok. Kedysi som používala aj mandľový krém ale po ňom som sa dosť vyhadzovala.
krem nemusi byt vyslovene mastny, aby bol ucinny na suchu pokozku. mne dobre funguje cerave.
Ahoj, vyskúšaj krém/masť so saponínmi volá sa Golden ointment, výborná na suchú pleť, vyživuje do hĺbky. Odporúčam, mne veľmi pomohla na pleť a je vyrobená dokonca doktorom Sovom🙏👍
v zimných mesiacoch, keď začnú topiť mám rovnaký problém.. Dávam si kyselinu hyalurónovú (sérum), robím častejšie jemný píling, kremujem sa aj 4x denne. Najviac mi zabral cerave krém.
Odporúčam veľmi dobrý krém. https://havlikovaapoteka.cz/sk/pletove-kremy/ha...
Ahoj, ja mam extremne suchu plet, navyse mam atopicky ekzem, vyskusala som kvanta vsetkeho, ale toto je zazrak… 100ml za cca 13e je to tekute zlato a je na vsetko (telo, vlasy, plet, ruky, nechty…) neverila som, ale po 2 mesiacoch po vycisteni pleti uz nic ine len toto, rano a vecer, plet krasna, jemna, rozziarena a mini vrasky na cele akoby vyplnene a vobec sa mi pocas PMS nerobia vyrazky… nic lepsie som v zivote neskusila 🙏