Dobrý večer chcem sa spýtať. Som covid pozitívna ale pociťujem mierne príznaky ako pri chrípke. Hrdlo a kašeľ len občas. Mam byt v 14 dňovej karanténe (myskela som ze je len 10) a doktorka povedala ze na PCR nemusim. Ale dá sa nejak súkromné? Véd kde je istota ze ten AG vyšiel dobre? A ze ti co so mnou žijú môžu ísť na 8 deň na PCR ale ak im vyjde negatívny tak aj tak musia so mnou dokončiť tých 14 dní. Nedáva mi to zmysel. Ak to niekto v blízkej dobe prekonal napíšte mi prosím
bude ti volať vojak ak si vyšla pozitívna, popýtaj sa presne čo potrebuješ, máš to najistejšie. sestra tak vyšla pozitívna a ked volal, všetko sa popýtala a vedela potom.
U nás to bolo pred 2 týždňami tak: pozitívny doma 14 dní, na PCR ísť nemusel potom, pre tých čo sú s ním v domácnosti alebo boli v kontakte platí 14 dňová karanténa a odporúča sa ísť na 8. deň na PCR test. Ak vyjde negatívny tak dokončia 14 dní a môžu fungovať ďalej (je to preto, lebo sa stáva, že na 10-11 deň prídu príznaky aj u tých negatívnych - švagrina robí na RÚVZ a často im takí volajú). Tuším je teraz tak, že aj vyjde negatívny, nemá príznaky a je buď zaočkovaný, alebo už po covide, môže a skôr ukončiť karanténu.
Najlepšie je vždy zavolať obvodnej, prípadne priamo na RÚVZ, lebo tie zákony a nariadenia sa menia priebežne. Držím palce, nech to máš skoro za sebou a čím miernejšie
@ann222
Ano, karantena 14 dní a rodinny prislusnici najskor na 8 den pcr mozu kludne aj neskor ...netreba sa hned v prvy den prihlasit na pcr a pride az na neskorsi nez na 8.