Súčasné podmienky karantény

ann222
18. máj 2021

Dobrý večer chcem sa spýtať. Som covid pozitívna ale pociťujem mierne príznaky ako pri chrípke. Hrdlo a kašeľ len občas. Mam byt v 14 dňovej karanténe (myskela som ze je len 10) a doktorka povedala ze na PCR nemusim. Ale dá sa nejak súkromné? Véd kde je istota ze ten AG vyšiel dobre? A ze ti co so mnou žijú môžu ísť na 8 deň na PCR ale ak im vyjde negatívny tak aj tak musia so mnou dokončiť tých 14 dní. Nedáva mi to zmysel. Ak to niekto v blízkej dobe prekonal napíšte mi prosím

gabika8855
18. máj 2021

@ann222
Ano, karantena 14 dní a rodinny prislusnici najskor na 8 den pcr mozu kludne aj neskor ...netreba sa hned v prvy den prihlasit na pcr a pride az na neskorsi nez na 8.

magdalenal
18. máj 2021

bude ti volať vojak ak si vyšla pozitívna, popýtaj sa presne čo potrebuješ, máš to najistejšie. sestra tak vyšla pozitívna a ked volal, všetko sa popýtala a vedela potom.
U nás to bolo pred 2 týždňami tak: pozitívny doma 14 dní, na PCR ísť nemusel potom, pre tých čo sú s ním v domácnosti alebo boli v kontakte platí 14 dňová karanténa a odporúča sa ísť na 8. deň na PCR test. Ak vyjde negatívny tak dokončia 14 dní a môžu fungovať ďalej (je to preto, lebo sa stáva, že na 10-11 deň prídu príznaky aj u tých negatívnych - švagrina robí na RÚVZ a často im takí volajú). Tuším je teraz tak, že aj vyjde negatívny, nemá príznaky a je buď zaočkovaný, alebo už po covide, môže a skôr ukončiť karanténu.
Najlepšie je vždy zavolať obvodnej, prípadne priamo na RÚVZ, lebo tie zákony a nariadenia sa menia priebežne. Držím palce, nech to máš skoro za sebou a čím miernejšie