Subchondrálna fraktúra

mloko
8. jan 2024

Ahojte,
Stretol sa niekto s takymto niecim Subchondrálna fraktúra váhonosnej plochy mediálneho kondylu femuru?
Je to "zlomenina" na vnutornom vybezku stehennej kosti.
Mal to niekto ako sa liecil resp ako dlho to trvalo.

emerald114
10. dec 2024

Ahoj ja mám to isté najpr to bola po mri nekroza potom subchondralna fraktura teraz znovu nekroza ale doktor sa priklonil ku fraktúre...boli ma to furt už ôsmy mesiac...ako si dopadol???..

mloko
autor
11. dec 2024

Ahoj.Ja som mal koleno v minulosti operovane 2 krat uz kde mam viac nalezov..a mam/mal som diagnostikovane opotrebenia chrupaviek 4 stupna....Naposledy 2022 pravdepodbne som po operacii nenabral dodatok svalovje hmoty nakolko ma koleno stale bolievalo a nemohol som cvivit..Z nicoho nic mi tam puklo a strasna bolest...na druhy den MRI kde mi okrem ineho diagnostikolvalio subchondralnu Frakturu....Ortoped mi kazal pouzivat Francuske Barle a odlahcovat nohu 8 tyzdnov resp co najmenej na nu stupat celou vahou...po tej dobe sa to zahojilo zacal som rehabilotvat atd....ale bolest tam byva ako po zloemenine....Ale v Juni som absolvoval aplikaciu kmenovych buniek do oboch kolien a po urcitom case ovela lepsie...mal som aj opakovanu MRI po 5 mesiacoch a zajtar mam kontrolu tak som zvedavy.

emerald114
11. dec 2024

@mloko ďakujem za odpoveď ja som zabudol napísať že sa jedná o bedrový klb