Sú toto štípance od ploštice?

alegri
15. aug 2023

Dobrý deň.
Prosím Vás sú toto štípance od ploštice...alebo blcha? Mám to len ja , 3. den sa mi objavujú štípance. Kontrolovali sme izbu, nenašli sme žiaden trus, hmyz.
Poprípade viete mi odporučiť spoľahlivú firmu, prostriedky ktoré môžem použiť.
Dakujem

bylinka25
15. aug 2023

No, nechcem Ťa strašiť, ja som mala také isté štípance od ploštíc, poriadne treba pozrieť aj pod matrace, nadvihnúť postele, prezrieť lišty.
Máte doma zvieratko? Myslím psíka, alebo mačku?
Nemusí to byť priamo u vás, môžu to mať susedia, kontaktujte svojho bytového správcu, ak bývate v dome, deratizéra.

alegri
autor
15. aug 2023

@bylinka25 ahoj, nemáme žiadne zviera, ale v 3 bytoch majú ploštice , no na úplne inej strane a poschodiach.
Z bytového práve je objednaný deratizer, ale až o 2 tt. Myslím, že je to dosť neskoro, preto sme si sami zavolali, a príde vo štvrtok.
Všetko sme prehľadali, nič sme zatiaľ nenašli.
Ty si našla na nejakom mieste ,keď sa ti objavili.stipance ?
Porazí má 🤦

bylinka25
15. aug 2023

@alegri Práveže našla, na matracoch, na plachte. Ony sú potvorky malé, prejdú aj z tej druhej strany, stačí, keď ich prenesieš na topánke do svojho bytu, prelezú po stene, cez balkón.
Prišiel deratizér, prvýkrát postriekal všetko, posteľ, posteľné prádlo, oblečenie v skriniach, nábytok, stupačky, okolo elektrických zásuviek, pod obrazom, po desiatich dňoch prišiel druhýkrát, znovu to isté, a tretíkrát prišiel postriekať o tri týždne, ale každá firma to robí po svojom, majú rôzne prostriedky.
Potom nám ukázal, ako to máme robiť, čo si máme kúpiť a preventívne striekame každý mesiac.
Dodávam, že ak nevystriekajú komplet celú bytovku, bude to tam stále.
Potom nesmieš aspoň 10 alebo 14 dní umývať dlážku, inak všetok postrek zmyješ.
Striekaj aj rošt, matrace, per aspoň na 60 stupňov.

nixie144
16. aug 2023

To je od blchy, tie štípu takto vedľa seba. A vyberajú si ľudí s určitou krvnou skupinou. Nwm presne, ktora im chutí, ale 0 im nechutí.

petra159
17. aug 2023

@alegri my ked sme si doniesli blchu, tak nas takto stipala vedla seba. Kupili sme sprej vystriekali periny, matrac. Vsetko sme este oprali na 60. Ocino a sestra boli lapaci blch, vzdy doniesli autobus, vlak 🙈