Ahojte ,
viete mi prosím poradiť , každý deň mi niekolkokrat prebuchuje srdce , je to veľmi nepríjemné . Akoby na 2 sekundy zabúchalo o tri údery naviac , pýtala som na to aj Dr. a pozeral na mna ako puk .
Ďakujem
buď extrasystoly alebo dysrytmia, treba kardio vyšetrenie - nepiješ veľa kávy alebo čierneho čaju, alebo energetické nápoje?
@lucka_ke nie nie vobec , nepijem nič z toho
mne kardiologička povedala, že tieto extrasystoly má každý človek, aj úplne kardio*zdravý*, niekto to cíti, iný nie alebo tomu nevenuje pozornosť. Ja to niekedy mávam/cítim napr. pol dňa veľmi často, potom vôbec. žiadnu súvislosť, napríklad s kávou, športom, stresom...som nevypozorovala.
Ano extrasystoly. Ziaden lekar to nebude riesit,je to normalne. Treba jest kazdy den banan,kvoli drasliku + magnezko.
Mal som to pred niekoľkými rokmi dlhšie obdobie teraz už vôbec. EKG im nič neukázalo vtedy ale doktor mi povedal že to nie je nebezpečne a že mám prísť ak by sa to zhoršovalo. Už som nebol.
@slovakboy ako ste to pociťoval ?
Také akoby dodatočné údery srdca - zdvojené
Extrasystoly ma snad kazdy ved si daj magnezium
extrasystoly su velmi zvlastne aj ten pocit, mam ich aj ja a napr. bol som akurat na echo srdca ked som mal extrasystolu, ja som ju citil a an echo srdca nic nebolo, zaujimave, ako keby hlava robila tuto sarapatu, skus pozriet https://24day.news/zdravie/co-su-extrasystoly/
Ako pisu vyssie. Je to bezne. Moze byt toho viac pri strese, nevyspati, slabom pitnom rezime, uzkostiach, psychickych problemoch. Dodrziavat zdravy zivotny styl, pohyb, pitny rezim....magnezko.
A ma niekto z vas take silne extrasystoli ze vam az vybije dych v strede hrudi a nuti vas to zakaslat?ja to mavam raz za cas ale je to mega neprijemne..
@neson123 ano ja to tak mavam uplne presne , liecite to nejak ?
@neson123 vtedy si myslim , ze to je krvna zrazenina a je to fakt mega neprijemne
Ja sa liecim na vysoky tlak a beriem aj lieky na pulz betablokatori cize tie mi to trochu blokuju, ale ak mam vacsi stres/namahu mam aj extrasystoli stale..niekedy tyzden pokoj ze ani raz a niekedy vela aj za den..je to zaujimave neviem ci to zavisy od stravy alebo tak to som si neodsledoval alebo psychika kedze ja mam uzkosti a panicku poruchu..
Pýtaj si výmenný lístok ku kardio.