Sú to vyrážky alebo štípance?

29. sep 2024

Ahojte, ráno som sa zobudila takto, tieto vyrazky alebo niečo mam na boku, na stehnách vpredu aj vzadu a aj na zadku. Neviete, co to môže byť? Kiahne to nie sú určite. Posledné dva mesiace sa to objavuje, potom to v bledne, ale nezmizne. Na kožnom vraví, ze stipance, predpisuje len nejaku masť. Podľa mňa nejde o stipance, posteľ som prechádzala, nič som nenašla. Doma nikto okrem mňa toto nemá. Kontrolu mam o dva mesiace. Nemáte niekto skúsenosť?

autor
29. sep 2024
cubos
29. sep 2024

Ste pozerali aj v posteli, v dreve?
Podľa mňa ploštice

autor
29. sep 2024

@cubos áno, vsetko som mala prehadzane, otvorené. Nábytok mame relatívne nový, ma par rokov. Posteľ som mala rozobratu, ze až pod rošty som pozerala. Matrac tiez bol cely prezleceny, nič, ani len malá bodocka,ani muška, nič (jeden pavúk v roku postele...) A ani manžel, ani deti nemajú jediný fliacik.

himacka
3. okt 2024

Je to vírusového pôvodu,treba ísť na kožné,lebo sa to môže ešte zhoršiť

autor
3. okt 2024

@himacka dakujem za radu, áno, už som bola, odbery aj vytery mi urobila sestricka, snáď zistia, ako to vyriešiť.

himacka
3. okt 2024

Manžel mal také v lete,dostal na to krém namiešaný v lekárni,môžem povedať že mu veľmi pomohol,tak prajem aj vám skoré vyliečenie

autor
3. okt 2024

@himacka áno, presne to som aj ja dostala, ten krem užívam už pár dní, aj injekciu som dostala, dosť zmiernila tie vyrazky. Ale aj tak sa mi ešte pár nových urobilo, aj keď nie toľko. Už 3 mesiace to riešim, všade mi vraveli, ze ide o stipance. Teraz ale takto veľmi sa mi to vyhádzalo, a to v tomto období nemôžu byť stipance... Ale konečne niekto, kto ma skúsenosť... Ešte čakám na výsledky, snáď sa toho zbavím. Ďakujem veľmi pekne ešte raz.

earlgrey
3. okt 2024

Netuším, čo to môže byť...ale ja som nedávno riešila vyrážky tiež na bokoch, stehnách a dokonca aj nad intímnou časťou tela...nové pribudali, ale nie každý deň...tak som si myslela, že som niečo zjedla...ale keď to ani po 10 dňoch neprestávalo, občas 2-3 nové...tak som išla k lekárovi, ku kožnej...a vraj štípance od ploštice alebo blchy...tak vravím, že ako je to možné, keď spím s dcérou v jednej posteli a ona nemá ani jednu vyrážku...lekár mi to vysvetliť nevedel, ale že isto štípance...všetko som prala, denno denne na 60tke...zmývala, utierala....a vyrážky nové...no a nakoniec som tu potvoru blchu našla...ale to som išla vážne milimeter po milimetri, bola pod mojím matracom...ale naháňať tú malú potvoru bolo "komické"...chytila som ju, samozrejme, až mi zlé bolo...a odvtedy žiadne štípance...teraz keď výjdem z domu, tak za normálne bojím, že zase niekde na mňa skočí...a všetko ma svrbí už len z pohľadu na iných ľudí 🫣 a dodnes nechápem ako je možne, že štípala len mňa a dcéru vôbec...hoci som za to vďačná, lebo ja som mala dosť, to som ani spať nemohla, tak ma to svrbelo 🙄 Tak držím palce nech zistia, čo je pôvodom tých vyrážok...a prajem skoré zotavenie...