Sú to úzkosti alebo panické ataky?

23. okt 2024

Ahojte, keď ma čaká veľká životná udalosť alebo nieco, z čoho mám fakt stres, napr aj dôležité výsledky od lekára v noci sa budím na to, že sa mi ťažko dýcha.,,,cítim strašný tlak na hrudi a mám pocit, ze sa neviem zhlboka nadýchnuť. Samozrejme z toho ma hneď chytá panika, snažím sa co najskor ukľudniť a nemyslieť na to, pretože viem, ze keby tomu prepadnem, je zle a odvezie ma len sanitka s tym ze sa dusím. Pár rokov dozadu to skončilo len antidepresivami a vsak odvtedy som mala šťastne a kludne obdobie a nezažívala som to. Teraz ma čakajú ťažké životne udalosti a začalo to opäť.
A vlastne rozmyslam co to vlastne je? Panické ataky? Úzkosti? Alebo co? Prežíva niekto nieco podobne? Co vam pomáha? Dakujem 🙏🏻

ruzasipova
23. okt 2024

U mna to nazvali uzkostnou poruchou. Ak to este nechces riesit s AD, mne napr. pomahali aj CBD kvapky. Tie ma vedeli ukludnit rychlo.

lu_t
24. okt 2024

ahoj, ja to mam dost podobne-hlavne s tymi lekarmi…a myslim, ze je to uzkost. konkretne zdravotna uzkost
velmi ti drzim palce, viem, ze je to narocne

autor
25. okt 2024

@ruzasipova
@lu_t dakujem 🙏🏻

magdusaaa
25. okt 2024

@ruzasipova prosím Ťa a vieš dať typ na kvalitné cbd kvapky?

magdusaaa
25. okt 2024

Inak vieš ,čo mne strašne pomáhal magnezko vyššie dávky ,aspoň mi to hlavu ukludnilo

autor
26. okt 2024

@magdusaaa dakujem vyskusam

ruzasipova
28. okt 2024

@magdusaaa Canapurna

magdusaaa
28. okt 2024

@ruzasipova dakujeeeem

nikaspa
29. okt 2024

ak by si mala zaujem robim terapie, kde pracujeme aj s negativnou myslou, a riesim ako na attaky, mimo rozhovorov su to cvicenia, meditacie a mnohe ine potrebne alternativne techniky vratane nstavenia vyzivy a vyriesenia traum z minulosti.
ale iba Ba.
kludne sa ozvi ak citis “volanie”