Dobrý deň,
Už asi štvrtý deň sa budím poštípana (nohy, pár na bokoch). Zvyčajne je to 4 - 5 štipancov, ktoré svrbia. Komár to isto nie je. Môžu to byť ploštice?
Podľa mňa su
Podľa mňa od blchy.
@ivi187 ja by som volala niekoho na monitoring ploštic. Ja som si myslela že sme si to doniesli od rodičov, to bolo moje najhoršie obdobie a toľko deratizerov tu bolo a nič nenašli až nakoniec som si ešte zavolala fullservis oni majú cvičných psov na ploštice a to bol tak úžasný prístup. Dôležité je nezblázniť sa z toho. Je toho veľmi veľa a ešte aj bude a vraj ploštice nemajú radi bordel takže nestresuj žeby si bola špindura 👍 dá sa to do poriadku , len to treba riešiť a podľa fotky chrobáčika ešte veľmi podobné nynfe ploštice je pavoš/pisivka
@ivi187 svrab?
Podľa mňa blcha. Tie štípu ako keby do " trojuholníka".
Často sa sprchovať a prať, povysavať matrace, štrbiny v posteli, pod posteľou, všetko viackrát, aj týždeň.
Dcéra chodí vlakom z internátu domov takže máme bohužiaľ bohaté skúsenosti. Buď treba blchu chytiť- čo je skoro nemožné, alebo už len dôkladná každodenná hygiena a upratovanie.
Blchu chytíš hocikde, v dopravných prostriedkoch, v obchode, na úrade.. preskočí z človeka na človeka.
Neobávala by som sa ale, že sa ti to doma nakotí, zvyknú sa rozmnožovať v priestoroch kde je veľa prachu - vnútri starého gauča, alebo proste v špine. Ak máš doma čisto tak netreba panikáriť, pokiaľ zvýšiš intenzitu upratovania, prania a sprchovania, pri troche šťastia máš o pár dní po probléme.
Držím palec.
@kikul21 ďakujem za pomoc. Tiež nám napadlo, či to nemôže byť tá pavoš - v byte mávame dosť vlhko (zarosené okná v zime, občas v rohu na stene pleseň), ale tak od nej by sme najskor neboli poštípané. Tiež sme volali deratizérov, tak uvidíme či nám to pomôže. V prípade potreby, by si mi vedela poskytnúť kontakt na tú firmu? 🙂
@ivi187 odkiaľ si?
Mám takých dvoch obľúbených čo mi ozaj všetko vysvetlili. Jeden DERATIZERABRATISLAVA on je naozaj úžasný človek , prístup top, my keď sme mali tú pavoš sme mu ju odniesli pod mikroskopom aby teda potvrdil na 100% čo to je a navrhol nám riesenie, pre pokoj v dusi som ho zavolala i na monitoring z všetko pozrel naozaj super , len potom som našla pod kobercom mŕtvu ploštice a sme sa spolu zhodli že pre 100% istotu sa mám obrátiť na full profi čo majú tých psov pán úžasný všetko tiež dôkladne pozreli , chrobáčika tiež vzal pod mikroskop a určil že to je ploštica ale vtáčia no my sme postioany není nikto. Pre mňa to je nočná mora toto. Vám to pribúda stále?
@kikul21 tomu sa fakt vravi super pristup. A ak ste esge aj nasli plosticu, tak nie je o com, tam asi izaj pomoze len ta deratizacia.
Ja som z Bardejova a postrek nam boli robit overeni dwratizeri. Momentalne vsetko postupne periem, upratujem a tak. Len u nas nic nenasli, tak ozaj neviem, aka moze byt pricina.
Ja som nebola postipana od utorka a dcera asi dva dni. Tak uvidime ci to bude pokracovat alebo uz nie.
@ivi187 Dobrý deň, môžem sa opýtať, čo to nakoniec bolo? Môj syn má tiež podobné. Ďakujem za odpoveď.
@ivi187 dobrý deň toto je tá pisivka mali sme to tiež doma
@ivi187 fuuu, no moze byt. Oni stipu tak v rade.