Sú to štípance alebo alergia?

lillys33
10. apr 2022

Dobrý deň, už som zúfala. Cca 20 dní sa mi po tele, ruky, nohy, zadok objavujú pupáky/štipance. Najprv sa objaví velmi malý červený flak a potom na druhý den to začne velmi svrbieť. Objavuje sa to aj cež deň aj v ráno po prebudení. Je to jedno. Najprv som si mýslela, že by to mohli byť ploštice, blchy, no všetko sme vytrepali, vyčistili, aj vystriekali nám byt.
Najprv som si myslela že sú to štipance, teraz sa skôr priklanam k nazoru že to je možno nejaká potravinová alergia🤷🏽‍♀️
Prikladám fotky, možno niekto bude vedieť pomoct.

lesnajahodka
10. apr 2022

Ja osobne si myslím, že to kľudne môže byť ploštica. Keď to teraz začalo, nemusí ich byť veľa a nedajú sa len tak nájsť. My sme mali chvíľu v celej bytovke a musím povedať, že jeden chem.postrek určite nepomohol,dlho sa toho každý zbavoval.

makova333
10. apr 2022

U mna takto vyzera potravinova alergia.

lillys33
autor
10. apr 2022

@makova333 a mozem sa spytat vy naco mate alergiu? u mna prichadzaju do uvahy paradajky, aj ina zelenina ovocie, cokolada zatial po tychto potravinach som si to vsimla

karush
10. apr 2022

@lillys33 Mala som takéto pupence a potom aj v oveľa hojnejšom počte. Niekoľko mesiacov som sa s tým trápila, lebo niekedy došlo k zlepšeniu a postupnému vymiznutiu a potom znova k vypuknutiu, kým som zistila, že to robil prášok na pranie Ariel. Všetko som postupne preprala a odvtedy mám pokoj.

makova333
10. apr 2022

@lillys33 mlieko (ABKM), paradajky, cokolada/kakao, zemiaky, psenica, ananas. Ja mam alergiu aj na latex, a ta je skrizena u mna so zemiakmi, bananom, psenicou, ananasom (najhorsi je u mna ananas v tomto, potom zemiaky a ako kedy psenica). Kazda potravina sa u mna prejavuje inak. Tu su skrizene alergie ak by ta to zaujimalo: https://www.proalergiky.cz/upload/obrazky/tabul...

sisa7587
8. jún 2022

@lillys33 nakoniec to bola alergia? Presne takéto mám aj ja a ak to bola alergia tak načo? Ďakujem

itaa
25. okt 2022

@lillys33 ahoj, ja to mam asi tyzden ale iba na nohach, spodna cast. Co sa ti potvrdilo? Nejake parazity alebo alergia, diky za odpoved. Ita

itaa
25. okt 2022

@sisa7587 ahoj, aj ja mam take akokeby stipance, ale iba na nohach spodok. Ako si dopadla? Alergia ci co? Dakujrm, Ita

sisa7587
31. okt 2022

@itaa bohužiaľ stipali má ploštice takže sme museli zavolať deratizerov a odvtedy mám pokoj. Pravdepodobne sa k nám dostali od susedov.

kikul21
12. mar 2024

@sisa7587 tak ako zbavili ste sa toho?

adel190
3. sep 2024

Co to nakoniec bolo ? Mám akurát ten istý problém a strašne to svrbí

leameleg
9. sep 2024

@adel190 zdravím vidím ze nie som jediná kt tím trpí.. mam presne také isté stipance alebo pupence ako pani poslala fotto. Vy ste zistila z čoho to je alebo ci vám to zmizlo a ak áno co vám pomohlo. Ďakujem