Ahojte baby prosím Vás,viete mi poradiť,či sú to štípance prípadne od čoho,alebo niečo iné,? K lekárke samozrejme pôjdem. Dakujem
@ivanusko j asi myslím že toto je zihlavka .Moja dcéra mala takéto výsypy a u alergo jej robili testy .Zistili alergiu na Bkm a histaminovu intoleranciu a mala takéto ako keby štípance vysypala sa za dve tri hodiny zmizlo .Niekedy sa vyspypala aj dve hodiny po jedle .Koľko má dieťatko ?
@ivanusko vyzerá to na štípance, možno blcha, možno plostica. Skús prezliecť paplony, daj čisto biele obliečky a aj plachty. Ak to bude vyššie spomenutý hmyz, tak na obličkách nájdeš také cerveno-hnede bodky. Každopádne, ploštice a blchy si môžeš priniesť z rozličných miest. Hotely, ubytovne, s použitým nábytkom, s oblečením, dokonca vraj aj z hniezd lastovičiek ... Ploštice spozorujete tak, že uprostred noci, zapnes svetlo a nakoľko sú svetlo plaché tak budú utekať preč. Má takú hnedo-cervenu farbu a veľkosť približne ako lienka.
Nam takto začínal atopický ekzem. Najprv ložiská a potom sa to zlialo do suchého veľkého ložiska.
@ivanusko ahoj, ťažko povedať, fotka je neostra. Ale asi by som sa tiež priklonila na prvý pohľad k stipancom. Tým ze sú tak vedľa seba mi napadli ako prvé plostice. Nieje šanca ze ste ich odniekiaľ doniesli?