Sú to kúsance od bĺch?

25. júl 2020

Ahojte, viete mi poradiť čo je toto prosím Vás ? Mám to väčšinou na prstoch na rukách, dokopy asi 6-7x takých bodiek červených, keď si do toho pichnem tak to zabolí trošičku.
Doma mame psíka čivavku, myslite že to môže ísť o blchy ?
Ďakujem

maella
25. júl 2020

Myslim že nie. Blcha kuše väčšinou okolo pása,okolo členka. A sú to riadne kusance. Raz na grilovačke u kamoša, má dokusali strašne... On má 3 velkych vlčiakov na dvore...tak od nich. Ty máš len také bodky. To nevyzerá na blchy. Skús si vygooglit kusance od blchy.

autor
25. júl 2020

@maella ďakujem za odpoveď. A čo myslíš že by to mohlo byť tie bodky ?

maella
25. júl 2020

Netuším... Si si istá,že sú to kusance? Svrby to? Mne sa sem tam tiež také na ruke urobí,akoby prasknutá žilka čo čo,ale proste len taká bodka.

autor
25. júl 2020

@maella neviem práveže čo to môže byt vôbec, že či kusance alebo čo 🤷🏽‍♀️
Nesvrbí to vôbec, len keď si do toho pichnem tak to cítim no, že tam ta bodka je, lebo bolieť to ani neboli.

lolazmola
25. júl 2020

Mne to podľa foto príde ako petechie 🤷‍♀️ ale som iba laik

oblecenie99
25. júl 2020

Pripnem sa k otázke,už dlho zisťujem,čo mám na ruke,presne taká istá červená bodka,mám ju už roky..v tehotenstve som mala veľa,potom,čo sa narodil malý,sa stratili,zostala len tá jedna bodka..vyzerá to naozaj tak,že ide o petechie 🤔

heln
26. júl 2020

Ahoj, toto urcite nie je od blchy. Ta robi viac stipancov hlavne na bruchu a su take tucnejsie.

akinom0077
26. júl 2020

nie, od blchy je cervena bodka a biele okolo,

lenuska333
26. júl 2020

Urcite nie ked ta stipne blcha tak to nachvilu opuchne v mieste pichu a potom zmizne

1xenia1
26. júl 2020

Prezri psíka. Blchy bývajú najčastejšie za ušami na krku a na bruchu.