Sú to hemoroidy alebo len podráždenie?

petranka3
26. dec 2014

Ahojte dievčatá, mám taký problém a sama si ho akosi neviem diagnostikovať, k doktorovi sa s tým jednak aj bojím a na druhej strane aj hanbím ísť. Mám podozrenie na hemoroidy. Prvýkrát sa mi to stalo cez leto, keď ma málinko začal svrbieť konečník. Pripisovala som to počasiu, že sa mi mohol aj zapariť zadok a tak. Problém pri stolici som vôbec NEMALA. Aj som skúmala, či mi náhodou niečo "nevytŕča" z konečníka ale tak už som tam videla kadečo, tak mi kamoška dala mastičku ktorú mala ona a za 3-4 dni som mala pokoj, nič nesvrbelo, zadok som si cez leto umývala aj 5x denne pre prevenciu. Dovolím si tvrdiť, že hygienu dodržiavam niekedy až prehnane ako niektorí hovoria :D Od leta som mala pokoj a teraz to začalo znova! Znova ma začalo málinko svrbieť asi tak 2 týždne dozadu tak som si to nechala tak, znova som si zadok umývala viackrát denne a myslela som, že to prejde ako predtým. Avšak začala som mať aj miernu bolesť pri vyprázdňovaní sa. A už tretí deň mám aj krv na toaletnom papieri. 😢 kúpila som si aj masť HemoStop ale výsledky nevidím žiadne, nič mi zo zadku netrčí. Už bude týždeň čo mi to takto pretrváva. Prosím poraďte mi nejaké rady alebo tabletky alebo s čím máte skúsenosti. Ďakujem budem veľmi veľmi vďačná. papa 🙂 Petra P.S. zabudla som dodať, že mám 21 rokov a ešte som nebola mamička, ale táto stránka mi prišla najhodnejšia o podelenie sa s týmto problémom.

kiki68
26. dec 2014

ahoj ja som mala tento isty problem, neboli to hemoroidy, len podrazdenie. Vraj tam mam prilis citlivu tu kozu. Vobec mne lahko praskaju zilky na nohach a pod. Vraj mam brat ascorutin a teda samozrejme daju nejaku tu mast atd. Ale ked mas tento problem,tak k lekarovi, jedna obhliadka miesta cinu to prezijes. Je to neprijemne po tej ludskej stranke,ale oni to vidaju denne. Pre nich to nie je nic vynimocne, nic nove....mozno keby prides s tym,ze mas v zadku vibrujuci mobil tak by sa niekto pozastavil,ze to sme tu tento tyzden nemali,ale inak je im to fuk. Ty budes kludna a budes mat pokoj.

petranka3
autor
26. dec 2014

Ďakujem Kiki za radu, tebe sa to potom upravilo? Už som ti povedala že dávam tomu ešte týždeň ak sa to neupraví pôjdem k lekárovi. Zatiaľ by som ale rada vyskúšala "domácke" metódy a ak nezaberú tak potom lekár

ena70
26. dec 2014

@petranka3 to nevadí že si ešte nerodila, stáva sa to aj mladým kočkám. podľa všetkého ide o hemoroidy. kúp si čípky Faktu a aj mastičku Faktu. využívaj celé balenie čípkov a mastičkou si potieraj konečník. nos pritom dáke dlhšie vložky aby si si neumastila spodné prádlo. po využívaní čípkov by si mala byť fit. to nevadí že ti nič nevytrča, to bud len rada. ja som si tak pred 4 rokmi nahmatala v blízkosti konečníka akoby pľuzgier, takú nafúknutú kožičku, mudr povedala že hemoroidy - že to sú tie vonkajšie...tie vnútorné sú také, ktoré sú vnútri konečníka a časom vylezú von. tie sú ťažšia forma. tiež ma vtedy svrbel konečník a trocha krvi na papiere pár dní. treba upraviť stravu, jesť menej čokolády, niečo čo zapeká napr. banány.... zaraď do stravy ovsené vločky - do jogurtu...viac ovocia - hrušky....takisto tekutiny. môže sa to časom zopakovať, to zväčša vtedy keď zhrešíš pri strave 🙂....vtedy opäť použi mastičku. neboj, nejde o nič hrozné.

bosoriak
26. dec 2014

@petranka3 Ja odporucam okrem Faktu masti aj tabletky Mobivenal - je to to iste, co detralex (co je liek na predpis na hemoroidy), uziva sa rovnako, pozri napr. tu http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/detral... Tie Mobivenal su bez predpisu.
Plus ostatne co radili - vela vody, vlakniny, hygiena, kupel v dubovej kore, bavlnene spodne pradlo. Velakrat hemoroidy vzniknu napr. kvoli prechladnutiu, ze si clovek sadne na nieco studene.
Skus a ak to nepomoze, tak do tych 2 tyzdnov, tak zbehni za lekarom.

zuzik307
26. dec 2014

@petranka3 u nas doma aktualna tema, riesime tento problem u manzela...hemoroidy mozu byt vonkajsie, alebo vnutorne...su rozne stupne, ten, ktory trci, je az treti stupen...to, ci su to v tvojom pripade hemoroidy, alebo len podrazdenie, ti najlepsie povie lekar 🙂 odporucaju sa sedacie kupele v odvare z dubovej kory, rozne antihemoroidalne maste /napr. Faktu/, zvyskova dieta /vela vlakniny/, lekar predpise Detralex, pripadne su aj volnepredajne lieky s rovnakou ucinnou latkou /posilnuje stenu ciev/...

liebling98
26. dec 2014

@petranka3 nemusí sa jednať hneď o hemoroidy, existuje množstvo diagnóz v oblasti konečníka. Najlepšie posúdi proktológ. Pravdepodobne máš len nejakú trhlinku v oblasti zvierača. Masť Faktu je dobrá voľba, dôležitá je úprava stravy - Veľa tekutín a vlákniny, aby stolica nebola tvrdá a vyprázdňovanie nebolo bolestivé. Hygienu ako píšeš, dodržiavaš, to je dobré, lebo z logických dôvodov sa v týchto miestach ranky hoja pomalšie.
Ak Ťa to bude trápiť aj ďalej, určite vyhľadaj lekára. Je to úplne normálny problém, podobné veci riešia denne.
Držím palce!

petranka3
autor
27. dec 2014

Ďakujem vám veľmi pekne 🙂

vreckovka2
27. dec 2014

@petranka3 obvodak ti za polminutz zisti, ci sa jedna o hemoroidy, alebo nie 🙂. nie je to nic strasne. Pripadne sa pozri, ci sa jedna o trhlinku. Ked sa pozries na konecnik v zrkadle, tak to jasne uvidis. Ak budes mat trhlinku viac ako 6 tyzdnov, tak treba po silnejsiu mast ako volne dostupna.. Faktu krem, alebo Procto-glyvenol (mne povedal lekarnik, ze to je najsilnejsi volne dostupny na trhu a teda zabera fakt lepsie ako faktu mast...). Po kazdej stolici sa umyt, alebo aspon vlhcenymi utierkami utriet. A ta strava je tiez podstatna...A ak to fakt bude dlhodobe, tak vyhladaj lekara urcite.