Sú to hemoroidy?

14. dec 2023

Ahojte, píšem anonymne, dúfam rozumiete prečo.

Na internete mám načítaneho kopec toho. Ale potrebovala by som veľmi poradiť.
Mam dve deti. Pri prvom tehotenstve (pred 6 rokmi) som začala cítiť dyskomfort v oblasti konečníka. Doktor automaticky napísal masť na zlatú žilu.
Nakoľko mám kopec iných zdravotných ťažkostí, ktoré riešim takmer dva roky, chodím od doktorovi k doktorovi, premýšľam, čo je príčinou všetkého.
Aj teraz hocikedy v priebehu dňa zrazu cítim svrbenie, pálenie alebo stipanie v oblasti konečníka. Poslednú dobu som si všimla na papieri občas tenkú čiarku krvi. Dakedy mám pocit, že celé je to tam také rozdrazdene, boľavé, aj hrádza (rodila som sekciou). A teraz sa ospravedlňujem sa podobný popis. Ale mám pocit že vkuse mám ako keby povlak na konečníku, ktorý ide papierom dolu ale po pár hodinách je opäť. Sprchujem sa každý deň.
Sú to podľa vás hemoroidy alebo môže ísť o iný problém?
Ja aj keď to poviem doktorke, nerieši. V podstate vôbec nerieši moje problémy.
Budem veľmi vďačná za akúkoľvek radu, lebo už som mierne zúfalá..

pe_mi
14. dec 2023

Ahoj,mne pomáha masť avenoc.myslim ,že nie je na predpis.po každej veľkej potrebe sprcha.keď idem za deň 3x na veľkú potrebu,tak sa 3x osprchujem.zaradila som to do dennej rutiny až keď mi prišli problémy s hemeroidmy po prvom pôrode (9rokov dozadu), dnes nechapem ,ako som mohla žiť bez sprchy po veľkej potrebe 😅.ziadne vlhčené obrúsky, žiadne tangá nohavičky.ani bavlnené tangá.nic čo by to draždilo

anicka2888
14. dec 2023

Zajdi si na proktologii.Muzu ti na rovinu napsat,že já jsem si tím prošla, několik let jsem se trápila.Jinak,mas nějakou boulicku venku z konecniku?Pokud ano tak to hemeroidy jsou,ale můžeš mít i vnitřní. Což pozna jen proktolog.Jinak,me zjistili po porodu histaminovou intoleranci a ty hemeroidy se zhoršily,spíš mě dost trápilo šílené svědění, mam venkovní i vnitřní.A naštvala jsem se a sla ke kožní,protože mám kvůli tomu histaminu problém i s ekzemy, no a ta mi nasadila masticky a pomohlo to ale vzápětí,se to zas vrátilo.Pomohla mi až teď mast beloderm,je to na ekzemy a atd.No zkusila jsem a mam klid.Dr z proktologie mi ještě napsal na predpis tady na Slovensku, doloproct myslím tak nějak se jmenuje.A užívám detralex,mam žilní nedostatečnost.Zkus si opravdu zajit na proktologii,tam ti pomůžou. S krvácením mam taky zkušenosti.Nejlepsi je po kazde stolici umýt,a namazat.

mila06
14. dec 2023

Tak ja mam hemoroidy a uz asi 7rokov od kedy som porodila prvu dcerku. Ale ja ich mam von, citit ich a uz to az tak neriesim no boli ma to niekedy ako keby som tam mala palicu tvrdu a dokonca na vlastne vyziadanie mi dala obvodna listok k proktologovi. Nesla by som keby ma kamoska lekarka neobjednala. Ja mam tie hemorodiy dost velke podla mna a lekar nic iba gumicky mi tam dava a vraj na operaciu to nie je ale treba cvicit na spevnenie panvoveho dna. Krv som nikdy nemala iba bolest, svrbenie a diskomfort a ja ich aj citim ked sa utieram. Takze klud asi to nebudes mat az take zle a mozno ta navsetva u proktologa by stala za to nech skontroluje.

anicka2888
14. dec 2023

Ještě mě tak napadlo,zkus si koupit herbalon tím si umyvej konecnik po velké potřebě,obsahuje i dubovou kůru.Jinak ta mast na predpis se jmenuje doloproct,a ta mast na ekzemy,mi fakt pomohla.Protoze jak se ukázalo tak ten analni ekzem se mi vrátil.Doktor říkal ze taková kombinace,anální dermatitida a venkovní hemeroidy jsou peklo.Rekl prelecit ekzem a pak že by odstranil ty venkovní.Jenze jak jsem prelecila ten ekzem,tak mi nedelaji problem ted ty hemeroidy.Drzim palce ať se toho zbavis co nejdřív.

lulu8491
14. dec 2023

Čo myslíš tým "povlakom"? Nemôžeš mať slaby unik (inkontinenciu) stolice?

stanielka17
14. dec 2023

Ano, to budu hemeroidy. Na vysetreni stolice si bola?

autor
15. dec 2023

@lulu8491 povlak je biely

@stanielka17 nie. Pretože moja obvodná nerieši, nehľadá príčinu mojich iných zdravotných problémov

Ja totižto uvažujem, či si zaplatiť za vyšetrenie na parazity. Tak preto sa pýtam, či sú alebo nie sú to hemoroidy. Ale očividne sú a tie by mi nevyvolali tie ostatne ťažkosti.

slovenka753
15. dec 2023

Ten povlak nemôže byť mykoza?

guudy
15. dec 2023

Smer proktolog. On ti da odpoved na tvoje otazky, my tu mozeme akurat tak tipovat a hadat…

stanielka17
15. dec 2023

Tak chod k specialistovi. Aj ked doktor vyhodnoti, ze su to hemeroidy, casto sa z odberov zistuje pricina tvrdej stolice. Moze to byt intolerancia na nejaku zlozku v strave, alebo nedostatok vlakniny.