Sú to extrasystoly či arytmia?

21. sep 2024

Ahojte baby vie mi niekto vysvetliť že čo mam alebo aký je medzi tými dvoma pojmami rozdiel?? Tep mám okolo 80, ale cítim akoby mi preskakovalo srdce alebo zastavovalo, neviem to tak správne popísať. Je to veľmi hnusný pocit, ako by mi vyrazilo dych. Sú to extrasystoly alebo arytmia ? Je to život ohrozujúce? Mám to už asi 4 mesiace beriem magnézium, a betablokator Betaloc od všeobecnej lekárky, ale nezlepšuje sa to.

nikoleta999
21. sep 2024

Extrasystoly je v konecnom dôsledku srdcová arytmia ... Ja som sa na toto liečila pred niekoľkými rokmi, kedy som tiež brala betablokatory a nezabrali, tak dr. navrhovala operáciu v podobe elektricke vyboja, ktorý preruší túto arytmiu. Avšak skúsila silnejšie lieky a tie zabrali. Postupne som vysadzala lieky a vsetko bolo ok. Extrasystoly sa vyskytujú u každého, rozdiel je však v tom, ako ich dotyčný vníma, aké ťažkosti mu spôsobujú a ako často sú extrasystoly u neho prítomné. U mna to bolo az cez 6000 takýchto výbojov za 24 hod ... No a v decembri som mala operáciu pre niečo iné a išla na predopračne a tam znova na EKG tieto extrasystoly, kvôli ktorým ma nechceli ani zoperovat, nakoniec to doktor uhral tak, aby sa operacia konala ... Iba mi povedal, ze po operácií si to opat mám začať riešiť, že nie je to momentálne život ohrozujúci stav, ale ani nič, čo by mal človek nechať tak, pretože ak ich je veľa, tak to srdce vyčerpáva ...

autor
21. sep 2024

@nikoleta999 a aké lieky si brala ? ja beriem betaloc pol tbl ale nestačí to asi

nikoleta999
22. sep 2024

fuu to uz netusim, ale jeden z liekov bol aj concor a este nieco ale to si uz nepamatam ...

radulkova
24. sep 2024

sú to extrasystoly. môžu byt spôsobené aj oslabením blúdivého nervu a preťažením nervového systému. skús vygooglit ako to regulovať, mne to pomohlo 🙂