Sú slinné PCR testy spoľahlivé?

feketka
30. jan 2022

Vyšiel Vám slinný PCR test niekedy pozitívny? Vrátila som sa zo zahraničia a mám vysoké teploty, dokonca som zistila,že som sa stretla s pozitívnym, ale test cez koronagov mám až na konci týždňa. Preto rozmýšľam, že si zaplatím slinný PCR test v Senci, ale neviem či sú dosť spoľahlivé na to, aby zachytili koronu. Máte s tým skúsenosť,že Vám to vyšlo pozitívne?

zutomad
30. jan 2022

@feketka tak ono ide o metódu testovania,nie o pôvod testovacieho materiálu. Takže ak by si bola pozitívna,tak by ti rovnako ako slinny pcr, vyšiel pozitívne aj pcr z nosa a úst.

jitkakuruc84
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jitkakuruc84
30. jan 2022

su rovnako spolahlive a pri cestovani sa ani nerozlisuje, ci slo o vyter alebo slinny ... ved kup nejaky aj antigen ak nemas pokoj, v lekarni alebo online, my sme mali z https://www.covid2019.sk/antigenovy-rychlotest-... tiez zo slin, vlastne tie lizatkove co mali rakuske deti na skolach

feketka
autor
31. jan 2022

@jitkakuruc84 @zutomad dakujem obom za odpoved, snad to je teda rovnako spolahlive 🙂
Neviete mi este poradit v tom, ze ak by som isla na test dnes (ako samoplatca) namiesto stvrtka a vyjde mi negativny, tak sa mi ukonci karantena po tych 5-ich dnoch od navratu zo zahranicia? Alebo to budu brat tak, ze som nesla na test,tak musim byt v karantene 10 dni?

zutomad
31. jan 2022

@feketka ak je dnes piaty deň,tak by som kľudne išla

feketka
autor
31. jan 2022

@zutomad vsak praveze nie je. dnes je treti den. ale chcem ist este pokial som chora a nie potom ked mi uz nic nebude :/ nech tam je aspon nejaka sanca,aby to zachytilo kovid ak ho mam.

zutomad
31. jan 2022

@feketka jasné,chod! Veď máš príznaky,tak načo čakať.... ( A papier o prekonaní sa vždy zíde 🙈)

feketka
autor
31. jan 2022

@zutomad prave som sa vratila,tak uz len cakat na vysledok 🙂 chcela by som zrusit ten prvy test cez koronagov,ale neviem ako...myslis,ze ho mozem nechat len tak prepadnut,ze nepridem?

zutomad
31. jan 2022

@feketka my sme tak tiež mali,že nás objednali cez systém,ale my sme šli na test sami a potom si to nejak spárovali. Skúšala som tam aj volať,ale nič ...tak som to potom nechala tak ...myslím,že nebudeš prvá,ktorá sa im tam nedostaví,ale tak otestovaná si,tak nemajú čo riešiť ....držím palce 🤞

feketka
autor
1. feb 2022

@zutomad dobre,ze som isla, lebo som pozitivna :D takze som si konecne spolahlivo zodpovedala na otazku :P

zutomad
1. feb 2022

@feketka 🙈 tak ľahký priebeh želám 🤞

feketka
autor
1. feb 2022

@zutomad dakujem 🙂

zutomad
5. feb 2022

@feketka ako ti je?

feketka
autor
6. feb 2022

@zutomad uz sa konecne z toho zacinam dostavat. nemala som vobec tazky priebeh, bolo to ako bezna chripka..ale teraz ma strasne zacali boliet nohy.neviem ci su to svaly,klby alebo slachy, ale vyslovene ma palia a bolia....no zial,to su tie nasledky :/ snad to prejde casom