u zubára viem, že je to dobré, lebo nemusím platiť za preventívku, ak som bola minulý rok. Ale neviem, či je to tak aj u gynekológa.
Blíži sa totiž koniec roka a volné termíny majú už len od 23.12. čo je oničom.. Prosím Vás skúste poloviť v pamäti, ak máte s tým skúsenosti. Ďakujem
nie....nie su povinne.Niektore odvazne tam nejdu aj roky rokuce.Ale byt na tvojom mieste obetujem tu hodinku a idem aj 23.12...ved tam nebudes cely den.....prides na konkretnu hodinu a o chvilu si vonku.Len pekne chod.
nie nie su povinne, ja som bola v aprili hadam po 6-tich rokoch. 😖
Preventivka nie je dhla zalezitost, ja by som urcite sla, nechapem zeny, co nechodia na preventivky, ved tym chrania same seba...
bola som naposledy v roku 2010 - keď som rodila. Moja gyn. vždy keď prídem do ambulancie tak sa ma opýta. A čo ste tehotná? Vy len vtedy prídete..... má pravdu, chodím len keď som tehu.
Nie su povinne,ale su potrebne. Chodim kazdy rok,ten pocit,ze krcek je cisty, ze cytologia je normalna je k nezaplateniu. Beriem to aj ako taku moju povinnost k sebe a mojim blizkym,aby som raz nezistila nieco neskoro. 🙂
nie su povinne, ale zdravie mas len jedno, tak by som tam isla, aj ked je to 23.12. - ved to je bezny pracovny den
Nie je to povinné, ale zo zákona na to máš právo 😉 1x za rok sa dať preventívne vyšetriť u gynekológa - súčasťou je vyšetrenie cytológie - klasické, alebo za príplatok citlivejší rozbor v laboratóriu a tiež raz za dva roky USG prsníkov. U žien po určitom veku (prípadne aj skôr s rodinnou anamnézou - rakovina prsníka u matky, starej mamy a pod.) sa potom robí aj mamografické vyšetrenie prsníkov. kuk aj: http://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starostl...
Ja chodievam každý rok a doktor mi na záver povie, že výsledky mi oznámi sestrička po obdržaní z labáku - v prípade nálezu zavolajú inak že pošlú SMS, tak sa lekár lúči slovami: dúfam že si budeme len esemeskovať 😉
Povinné nie sú ale robíme to v prvom rade pre seba. A či už pôjdeš pred Vianocami alebo po nich je už jedno. Neplatíš tak či tak nič pokiaľ nechodíš súkromne.
A najlepšie je isť na 10 deń po začati menštr. / aspoň tak mi bolo povedané a aj písali /.
Takže kľudne preži Vianoce a choď potom alebo kľudne aj 23.12.......sú to v podstate bežné dni....aj keď s Vianočným nádychom.
ALE HLAVNE CHOĎ. Pekné sviatky prajem. L
Nie, nie sú povinné. Celkom kľudne sa môžeš objednať aj na január, február alebo marec 2015, nič sa nestane, keď si v tomto roku nebola. Či už pôjdeš o mesiac alebo dva skôr alebo neskôr, na tom vôbec nezáleží.
pokial si dokazes vazit samu seba, dokazes si vazit aj svoje zdravie!...moja odpoved 😉
Ked je preventivka zdarma tak thm padom by som nemala platit za sono nie?? Pretoze ja chodim kazdeho tristvrte roka a vzdy platim
Preventivka sice zadarmo je,ale jednorazový materiál a veci s tým suvisiace som doplácala vzdy .
Je lepšia prevencia ako neskôr ľutovať :-\
Myslim,ze ziadna preventivka,ci uz u obvodneho,u zubara ani u gynekologa nie je povinna,ale ja osobne chodim na vsetky,na ktore mozem..Nerada by som si raz vycitala,ze kvoli mojej pohodlnosti alebo hocicomu inemu som nesla a mohla som si tym v extremnej situacii aj zachranit zivot..
niesu povinne ale mas na ne zo zakona narok, ak nechces nemusis ju absolvovat ....... ma to svoje pre a proti .......... vraj samotne "vyskrabanie" vzorky z krcka moze neskor samotne ochorenie vyvolat resp . testy ktore hradi stat nesu tak ucinne a 100% ako tie ktore si musis zaplatit ......jeden ti ukaze , ze je vsetko OK a druhy , ze nie 😝 ......je len a len na tebe ci absolvujes preventivku raz za rok alebo raz za 3 r.
Ziadna preventivna prehliadka u ziadneho lekara nie je povinna, to by som chcela vidiet, ako by sa k tomu dalo donutit... Privliekli by ta vo zvieracej kazajke a priviazali na kozu? 😀 Je to len narok zo zakona a ci ho vyuzijes, je len na tebe 😉
Na preventívku môžeš ísť kedykoľvek počas roka. Nemusíš tam ísť deň pred Vianocami. A k téme zubár ... na preventívky k zubárovi sa každý trepe, pričom zuby nenarobia také šarapaty ako keď zanedbáš gynekologickú stránku. Takže ... ak sa rozhoduješ na ktorú preventívku ísť, tak radšej raz na gynekológiu ako 10x k zubárovi ... 😎
nie nie su je to tvoja moznost ist tam chranis si svoje zdravie