Ma niektora z vas porcelanovu korunku na prednom zube?Je to viditelne?Vidno,ze je to dorobeny zub oproti ostatnym?
Pokial zub nieje mrtvy tak to nevidno
Ak ano moze po roku stmavnut, vedia to vsak vybielit
Co je zas investicia
@bendinko nevidno, pretoze sa vybera farba podla tvojich povodnych zubov
@emi16 na zivy zub sa korunka nerobi, zub sa umrtvuje predtym a zbrusi tak, aby sa nanho dala korunka nasadit
@emi16 nesuhlasim. mne davali keramicku korunku na mrtvy zub a nevidno to
Drahemu robili korunku na zivy zub
Zlomil sa mu
Robili mu nadstavbu aby mu tam mohli nasadit korunku
Ja som mala korunku na mrtvom zube 6 rokov, bola seda, mrtvy zub presvital
Po siestich rokoch sa mi zlomila aj so zubom pod nim
Koren bol schopny niest korunku
Spravili mi nadstavbu korena, kt. Je biela a na nu nasadila zubarka korunku, ta zevraj zostane biela
Vedlajsi zub mi odumrel vlani, tak mi nan dala korunku nech nemam v predu cierny zub
A ked som sa zubarky pytala ci nebude aj tento presvitat
Tak mi povedala, ze po roku moze trochu stmavnut, ale, ze nemusi
Ale ak stmavne mam prist, zosadi mi korunku a vybiely vybruseny zub a korunku znovu nasadi
Zatial nezmenila farbu tak som to neriesila
@senta_sofia
Dává se korunka na živý zub?
V zásadě ano, a to pokud:
je kořen zubu dostatečně pevný a dlouhý;
okolní dáseň je zdravá;
v okolí kořenového hrotu (apexu) nejsou znatelné žádné patologické změny.
@emi16 ja vychadzam z toho, co mne povedal zubar, riesila som to dva tyzdne dozadu, ze mi nebude umrtvovat zivy zub, ze je ho skoda citam, ze ty mas skusenost, ze bol nasadeny na zivy, moj zubar by do toho nesiel, zrejme vie preco 😊
@alexis9 dakujeme za komentar, mne zubar povedal, ze zase pri korunke na zivom zube je ovela vyssie riziko komplikacii, ze sa bude musiet korunka zosadit a napriklad vyberat nervy, moze byt citlivejsi, tym, ze je zbruseny a predsa cez tu korunku vnima zub aj chlad aj horuce, plus mozny zapal, takze asi teoria bude jedna vec a prax ina 🙂
@matusskaaaaa kto ti prosim robil prednu korunku?
@alexis9 Dobrý deň,mne včera nasadili horné jednotky korunky, zatiaľ nie natrvalo,keďže sa mi nepáčili-mam ich moc vpredu cítim sa ako naklonovaný zajac☹pôvodný zub som mala krivý,aj sú také hrubé,už som z toho na nervy,a sklamaná:'( poradíte mi?😍 ďakujem za každú radu!!
@alexis9 ďakujem pekne😘😍za ochotu a Váš čas,zúbky sú už mŕtve pár rokov 🙂
Toto všetko čaká aj mna.. A ta isto mam stra h ci bude korunka pekná,, či sa mi to bude páčiť.. Ale tak vravim si si nemám ani 30rokou azlomilsa mi predná 1 a 3 komplet je už vonku. Mam tam zatiaľ náhradu do asi ktorú vyhodím. Teraz v marci mi ide obrusov at zúbky zubárka a dokonca marca mam hotovú korunku na 5 zuboch.. Ja som mala svoje aj dosť zazltnute lebo jeden ten zub predný som mala mŕtvy tak bol tmavý.. No zubárka ma uisťuje ze ro bude pekne bledsie a pekne spolu. Ze keby som si dala iba na mostík dorobit tie 2 nebolo by to ono tak si dám celý predok čiže 5zubov vpredu. O bráni nervov nič nehovorila iba ze m i bude hodinku zhruba brúsit ze mi da pritom injekciu aby som to zvládla.. Len sa aj obávam ci to nebudem mat nejaké škaredé keď čítam ze niekto je aj nespokojný... Sak toľko peňazí by bolo v háji.....
@janicka11 dobrý deň 🙂nebojte sa,korunka bude fajn,ale po odskúšaní si povedzte,či ju chcete natrvalo,mne na prvýkrát nesadla,tak ju zubný technik vylepší..už to trvá dlho,ale keď som sa na to dala 🤔držím palce
@evelyn0303 ano to mi moja zubárka ešte stihla vysvetliť ze na prvý raz ju vyskúšame a uvidíme co ďalej.. Ako tej jeden zúbok co mi technik urobil je iba dočasný potom ho vyhodím je naozaj veľmi pekný taky malý a vyzerá ako môj..
ano, mam. rozdiel nevidno, mala som sikovneho zubara 🙂