Sú moje zdravotné problémy psychického pôvodu?

26. dec 2023

Zažili ste takú situáciu, že ak lekári nič nenašli, tak Vám povedali, že problémy sú psychické ?
Vy ste však vedeli, že to nie je pravda. Ako sa to dá riešiť ?

grof_monte_christo
26. dec 2023

Veru zažila a svoj vylev som tu mala už viackrát, ak chces, napíš správu.

pkgirl30
26. dec 2023

áno zažila, ale ja som to skutočne mala psychického pôvodu

svetlonos
26. dec 2023

Stalo sa to nasmu znamemu. Roky bol za hypochondra a mal to zo psychiky... Nedavno zustil dr, ze ma nejake vyrastky tlaciace na miechu a z toho brutalne bolesti. Ani rodina mu neverila, smutne.

jamimo
26. dec 2023

prešla som si tým... Knihu by som mohla napísať 👆 nikto mi neveril, úškrny že sa veľmi sledujem, že tak mladej babe nič nemôže byť, sprosté pripomienky, že si mám riadne zase*ovať alebo, že som psycho 🙄 (úplne vážne, bez srandy, takáto komunikácia) Vtedy som si povedala a dosť 🚩 Tvrdou asertivitou, neodbitnosťou a slušnou komunikáciou s vysvetlením + súkromná sféra som vyhľadala odborníkov, kt. boli ochotní vypočuť ma a rozmýšlať kúsok ďalej od svojho nosa, "vzdelania" z roku 1978 a ega s titulom MUDr., kto je viac? A vida... diagnóza ako bič, na celý život so škaredými prognózami 🤷‍♀️ Čo už, robím čo sa dá, žijem tak, aby mi bolo dobre. Zatiaľ som v remiisii, no nikdy neviem...
PS: a poznám takých viac 🙄
Držím palce a prajem všetko dobré ❣️

jamimo
26. dec 2023

@svetlonos ináč toto je fakt čisté zúfalstvo, keď človek je na tom horšie a horšie a nik mu neverí 🙄

onedaynick
26. dec 2023

@jamimo a aku mas diagnozu?

vesimelonimarsista
26. dec 2023

v podstate vzdy, ked lekar nevie najst pricinu, zvali to na psychiku. Ako sa to da riesit? Tym, ze sa nevzdas a ides k inemu lekarovi.

bea_s8
26. dec 2023

Celý náš život sa odvíja od nášho detstva a tráum, formuje nás spoločnosť, rodina, kamaráti, práca, ale to aké správanie naberies od detstva, ťa bude stále prenasledovať, častá vec, ktorá sa deje na Slovensku, nikto sa nezaujíma o svoje vnútro, mali by sme sa veľa rozprávať, ale nerozprávame lebo sa bojíme ako na nás niekto zareaguje, mlčíme, všetko v sebe zanechávame a potom sa v dospelosti stane, že to začne pocitovať aj telo a kvôli tomu začínaju zdravotné problémy. Moja mama mala hrozný život s otcom, aj má, všetko v sebe skrýva a nie až tak vysokom veku má vysoký tlak a tento mesiac ležala v nemocnici s vážnou chorobou na srdci, teda chorá ešte stále je. Hedepy.sk je stránka s veľkým množstvom psychológov, oni nie len vás vypočuju, ale nastavia aj terapiu, bude sa vám žit ľahšie

jamimo
26. dec 2023

@onedaynick nepíšem na verejnom fóre moju diagnózu. Ak chceš vedieť v rámci slušnej diskusie, napíš mi súkromne.
Ďakujem za pochopenie.

deniseee
26. dec 2023

U nasho uja to bolo tak, ze sa dlho stazoval na nejake problemy, lekari nevedeli nic najst, zacali teda tvrdit, ze je to psychicke a zavreli ho na psychiatriu. Az sa mu raz teta nevedela dovolat a poobede jej volali, ze ho v akutnom stave previezli na ine oddelenie, pretoze ochorenie nielen bolo realne, ale tym, ze bolo aj neliecene, zvrhlo sa a bola nutna okamzita operacia. U kamaratky tento rok podobne, kazdy tyzden jej bolo horsie a horsie, niekolko raz skoncila na pohotovosti, tvrdili jej, ze to ma psychicke a zacali ju ladovat tazkymi psychofarmakami. Keby sa spolahla na vyjadrenia prveho, druheho, piateho lekara, tak by na tych liekoch, ktore z nej robili zombika, bola dodnes. Nastastie neskor bola u znamej, ktora je doktorka, ta jej spravila vysetrenia, urcila diagnozu a dala jej lieky, ktore realne zacali jej diagnozu liecit a obrat bol v podstate okamzity. Takychto skusenosti mame viac, a podla mojho nazoru, ak lekari nevedia, proste povedia, ze vec je psychickeho povodu.

jamimo
26. dec 2023

@deniseee naša suseda u rodičov tak zomrela v čakárni na pohotovosti 2x počas dňa, infarkt myokardu 😟 1x jej dali injekciu a poslali domov, o 2 hodiny tam bola zas a skonala.... stále sa sťažovala na úzkosť na hrudi, zlé dýchanie... dávali jej Apaurin na ukľudnenie... 🤷‍♀️
Náš sused detto, 45 rokov, veľmi škaredé neurologické a fyzické príznaky= už ani nešoféroval, mal vodiča, stále vyzeral ako opitý. Nebol... Neliečená borelióza ťažká forma... Už odpočíva v pokoji 🕯️
PS: aj takto môže vyzerať vytrvalá cesta, kým niekto uverí...
https://milanpichlik.cz/nemoc/

jazula
26. dec 2023

Ano, partnerovi dokonca nasadili antidepresiva a boli to problemy sposobene krcnou chrbticou.

jakubrianka
26. dec 2023

Ja nie, ale je to bežný postup. Lekári sa k nemu verejne priznávajú. Keď nenájdu príčinu, sú dva stupne s druhý je psychológ alebo psychiater. Dosť často sú zdravotné problémy psychosomatické, ale myslím že sa to nadužíva. Niekedy ani nevyužijú vyšetrovacie metódy a pacienta otočia vo dverách s diagnózou, čo je naozaj desivé.

lenka098123
26. dec 2023

Mne pri bolestiach na hrudi odporučila doktorka Sedatif PC a povedala mi, že každého občas pichne pri srdci. Tak som si zaplatila súkromné kardio vyšetrenie a zistili mi zápal srdcového svalu 🙈

jamimo
26. dec 2023

@lenka098123 pani doktorka by mala spáliť diplom a mať kúsok sebareflexie. Bohužiaľ v praxi je takých mnoho 🤷‍♀️

autor
26. dec 2023

@jamimo ďakujem toto mi veľmi pomohlo. Momentálne sa o to snažím. Najist však odborníkov, ktorí by boli ochotní pátrať po príčine je pramálo. Najmä ak to nie je učebnicova diagnóza.

autor
26. dec 2023

Ešte by ma zaujímalo, či si niekto dal potvrdiť u psychiatra či psychologa, že to nie je psychického pôvodu.

jamimo
26. dec 2023

Ja 💪 Doktorka mi povedala, že som psycho a musia ma dať dokopy vedľa na oddelení s primárom psychiatrie. Tak som jej povedala: Pozrite sa, ja to mám v hlave ešte v poriadku, dajte mi šancu, čas, ja viem, že niečo nie je so mnou v poriadku, ale psychiatrická diagnóza to nie je, tam nepatrím.
No a? Našla som si psychológa, tam sa vyrozprávala, odoslal ma ku kolegyni= súdna znalkyňa... Podstúpila diagnostický test. Všetko v poriadku 👍
Okrem toho som už riešila aj iné vyšetrenia, kde sa diagnóza potvrdila.
Potom mi doktorka povedala : baba ja s vás umrem, vy ste sa sama zdiagnostikovala. A nechápe dodnes 😄
K psychológovi som chodila potom 2 roky, lebo bolo veľmi ťažké zo začiatku diagnózu prijať, fungovať s ňou, narážať na okolie 👉😵 Veľmi mi pomohol. Budem sebe aj jemu navždy vďačná. ❣️

autor
26. dec 2023

@jamimo uff máš môj obdiv teda, že si si to takto vybojovala. Aj keď výsledok ťa nepotešil, prajem ti veľa veľa síl a zdravia.
V podstate u teba to vzniklo z dôvodu, že ťa odpinkali a neurobili ani tie vyšetrenia must have ? Niečo na štýl, že základ okej a ďalej sa nikto nezamyslal?

jamimo
26. dec 2023

Ďakujem Ti veľmi pekne. Ja som silná osobnosť, nevzdávam sa, idem ďalej. Priznávam, boli potoky sĺz, pocitu krivdy, nespravodlivosti, neférovosti... Život naruby, strata ilúzií, plánov... Ale potom som si povedala, to nie je život. Urobím všetko preto, aby mi čo najdlhšie bolo dobre. A tak aj žijem.
Áno, mala som jasné príznaky, ktoré sa menili, nikto mi neveril. Ani lekári, ani rodina. To bolo pre mňa najsmutnejšie. Jediný kto tým celým so mnou prešiel bol a je môj chlap+ veľká pomoc psychológa.
Ale nevadí, dnes som úplne niekde inde 😉💪❣️A som za to vďačná!
Aj tebe prajem všetko dobré a pevné zdravie❣️

gabika0825
26. dec 2023

To ešte dobre že ti nič nenašli. Zväčša psychické problémy neskôr prerastaju do fyzických zdravotných problémov, pretože psychika je spúšťač všetkých ochorení

svetlonos
27. dec 2023

@jamimo
ano je to hrozne. Spravia z teba denglvca a upistanca, hlavne ak mas uz po 40tke. No co, cely zivot sa nehybes, chrbat boli kazdeho aj hlava no Booze tam toho je. Nebud upipany - a vybavene. Ja ked take pocujem, vyskocim v klude aj na todinu, pritom nejde o mna. Ale to sebazvane doktorovanie v rodine, s tym ze ved ti len orepina a si upipany... Joj, vytocena som este teraz.
Tebe prajem stdecne, nechcsi stastna a cely dlhy zivot v tej remisii a nechczo pekne stoji a nezhorsuje sa 🩷

jamimo
27. dec 2023

@svetlonos bohužiaľ tak to je, keď počujem všeobecnú kúzelnú vetu (priam zaklínadlo čarodejnice) u všeobecného lekára: to máte od chrbtice (keď pacient za sebou nohu ťahá), predpíšeme Dorsiflex a Flector, kúpte si Milgammu tak sa mi nožík vo vrecku otvára. A vida. Pacient glioblastóm, o 4 mesiace odpočíva v pokoji 🕯️Netvrdím, že by prežil, ale takú medicínu môže robiť každý z ulice. 🤔
Kamarátkin brat mal 10 rokov strašné vertigo. Poloha ležmo 3 mesiace v nemocnici Keď doma odpadával, kolaboval, volali mu sanitku. Záchranari s posmechom konštatovali, že chlap ako buková hora a taká padavka. Vždy mu pichli Apaurin na ukľudnenie. Po 10 rokoch zúfalstva ho poslali na psychiatriu, predpísali Paretin+ Frontin 👉😵 On normálne v tom zúfalstve už aj začal veriť tomu, že on je psychiatrický pacient. Vtedy zasiahla tvrdo kamoška a povedala a dosť🚩 Vymenil všeobecného lekára, po ťažkých známostiach vybavili vyšetrenie v Bratislave. Tam sa za hlavu chytali, kde bol dovtedy! Za celé tie roky mal MR mozgu, NIKOHO nenapadlo, že by bolo fajn urobiť diferenciálnu diagnostiku a pozrieť aj cievy a prietoky. On mal "zauzlenú" cievu (nie zúženú ako to vo väčšine prípadov býva) v krčnej oblasti =stenóza karotídy. Operácia, dnes chlap zdravý ako buk, Sparťan, beháva ultrtrail.
A takto by som tu mohla písať do ďaľších vianoc. Touto cestou ďakujem, obdivujem a pozdravujem osvietencov a medikov s otvorenou mysľou, očami, vzťahom k svojej práci a profesionalitou. 💐
Tebe ďakujem za srdečné prianie. Prajem aj ja tebe všetko dobré v živote, hlavne pevné zdravie, lásku a šťastie 🍀😉

zefyra
27. dec 2023

@jamimo Toto poznám, mala som 5 rokov neliečenú boreliozu, skončila som ako ZŤP na invalidnom dôchodku.

jamimo
27. dec 2023

@zefyra moja zlatá, tak to mi je ľúto 😟 Verím a prajem ti, aby to bolo už len lepšie.
Drž sa❣️

zefyra
27. dec 2023

@jamimo Ďakujem ❤️