Sú moje problémy fyzické alebo psychické?

18. sep 2024

Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať na Váš názor čo si myslite. Už dlhšiu dobu pociťujem také zvláštne príznaky. Začala ma bolieť chrbtica najmä v driekovej časti a krčná chrbtica. Mám dve malé detičky takže som to pripisovala tomu, každodenne dvíhanie, zohybanie sa k ním. No moje problémy sa postupne začali zhoršovať. Začala som pociťovať trpnutie rúk a nôh. V noci sa bežne budím na to, že mám ruku alebo nohu strpnutu. Hocikedy ma pichne niekde, mám pocit, akoby to vyrážalo z chrbtice. Niekedy sa bojím otočiť že ma niekde pichne. V poslednej dobe ma dosť často aj boli hlava. Mala som veľmi stresové obdobie a rozmýšľala som, či tie bolesti chrbta nemôžu byt aj zo stresu, no stále to pretrváva a niekedy mám pocit že je to ešte horšie. Začali mi krvácať ďasná, mám ich také ako keby opuchnuté. Užívam magnezium vo vyšších dávkach ale nemám pocit aby mi to nejak zaberalo alebo malo nejaký ucinok. Celkovo sa cítim tak divne, motka sa mi v hlave, je mi na vracanie. Stretli ste sa niektorá s takými stavmi? Môže to byt psychické alebo sú tieto moje problémy fyzické? Viem že je ťažko tak povedať len ma zaujíma váš názor.

deti95060810
18. sep 2024

smer lekár... určovať diagn. cez net je dosť obtiažne... 😉
problémy ako vracanie, motkanie v hlave môže poukazovať na psych. problém . problémy so spánkom nemáš?

zuzka0605
18. sep 2024

podla mna to je len vycerpanost a stres.na to ti lekar tazko pomoze.

januska12323
18. sep 2024

Za preventívku nič nedáš.

autor
18. sep 2024

@januska12323 na preventívke som bola minulý týždeň, aj všetky krvné testy mám v norme

kristie571
18. sep 2024

Choď k lekarovi, môže to byť od chrbtice, môže to byť stresom a tiež možeš mať napr. nižšie železo.. ja keď ho mam nižšie tak som dosť slaba, menej vládzem, boli ma hlava atď. Aj od chrbtice keď mam bolesti, tak ma bolí hlava, na hrudi sem tam pichne atd, aj mi ruky trpli. Lekar ťa vyšetrí a budeš vedieť na čom si🙂 bude to ok neboj sa.

autor
18. sep 2024

@kristie571 bola som s tým u lekára, ktorý ma však nikde ďalej neposlal, že to prejde. No nemám pocit, žeby moje problémy prechádzali, skôr sa to zhoršuje. Človek aj začne pochybovať pritom všetkom čo sa dočíta na internete, či náhodou lekár nepochybil alebo to nejak nezlahcil.

luccija
18. sep 2024

Tak to nepreslo a trvaj na neurológovi môžeš to mať od chrbtice z toho boli hlava, trpnu nohy atď...

kristie571
18. sep 2024

Necitaj internet, tu su len katastroficke scenare vsetkeho. Pi viac vody, viac sa hyb, mozno skus najst nejake cviky na chrbticu. Ak neprechádza, chod znova k dr, nech ta posle niekam, neurolog, rehabilitacne?

autor
18. sep 2024

@kristie571 povedal mi že mám ist na rehabilitácia, lenže to mi príde také, ze nechce sa mi to riešiť, tak rehabilitácie. Mohol ma poslať na neurologiu aspoň

autor
18. sep 2024

Predsa len ktovie čo tam mám, z čoho mám také stavy a prečo ma to boli. Záver urobený z ničoho, keďže ani rtg, ani mri, sni ct.
@kristie571

njak
18. sep 2024

Za prvé daj si zobrať krv, určite či ti nič nechýba, hlavne vitamin D. Za druhé, na 100% máš zablokovanú chrbticu, treba ju napraviť a posilniť. Na stres a zrejme začínajúce vyhorenie skús Ashwaghadu a meditáciu. Fakt. A viac času pre seba bez detí. Aj keď je to len pol hodina denne,ak sa dá. A mne poradila psychologička začať pomaly, napr. tým, že si niečo dopraješ pre telo, dobrý kúpeľ, masáž alebo tým,že každý deň sa celá ponatieraš. Možno to znie divne,ale mne toto všetko pomohlo. Ak telo zanedbávaš,tak mozog ti postupne začne všetko komplikovať. Ide to ruka v ruke.