Sú metličky predstupňom kŕčových žíl?

18. jún 2023

Vyvinú sa z metličkových ziliek kŕčové žily?

majamat
18. jún 2023

neviem, ja mam metlicky par rokov, povedme tak 10r, ked to prezeniem, nech je to 15r. no krcove zily mam 35r.

20erika07
18. jún 2023

Mam metlicky na stehnach a lytkach odmala, zatial krcove zily nemam, mam 34rokov. Nevyznam sa ale neviem ako by z metliciek mohli vzniknut krcove zily, mne to pride ako dva rozdielne problemy ale fakt netusim

svetlonos
18. jún 2023

Ahoj,
tie super netly sa mi vytvorili az ako nasledok krcovych zil, ci ako by som to definovala. Aj tiba pocas tehotenstva.

liusa82
18. jún 2023

moja mamina má celý život tie metličky čo spomínaš ale krčové žily nemá a už je dôchodkyňa.Takže môže aj nemusí.Ja som tiež mala pár metličiek a dala som si to preč.Ale zatial krčové nemám a dúfam že ani mať nebudem.A ešte aby som nezabudla aj starký mal.On mal mix aj metličky aj krčové.Takže fakt je to tak že môže sa vyvinúť aj nemusí

milka1988
18. jún 2023

@liusa82 ako si si dala preč metličky?

liusa82
18. jún 2023

@milka1988 na laser som bola

zorkahorka
19. jún 2023

Ja ich mam a hematologicka povedala,ze mam prvy (slabucky) stupen krcovych zil. Ale zhorsit sa to nemusi

taktotedanie
19. jún 2023

To su len povrchove krcove zily, je to skor esteticky problem ako zdravotny
Tam stacia rezimove opatrenia, nestat dlho, spravna obuv, pohyb, kompresne pancuchy, tekutiny

simca06022011
19. jún 2023

Krcove zily a metlicky su dva uplne ine problemy... mozu, nemusia suvisiet. Ak ives, mozes si dat spravit sono zily, uvidis v akom stave mas co a lekar ti odporuci co s tym. Metlickove zilky ti odstarnia raz dva, je to viac menej len kozmeticky problem, ak ine problemy nemas