Ahojte sú extrasystoly nebezpečné? Z ničoho nič sa mi razom objavili najskôr to bolo také slabé ale postupne to začalo úplne každý deň a veľmi často niekedy viaceré za sebou. Zhoršuje sa to pri rozculeni po káve, po namehe a po zmene polohy napríklad keď niečo robím a konečne si sadnem alebo ľahnem. Od malička som bola kontrolovaná na kardiologii pre nedomykavu chlopňu a šelest. Ale nič závažné v dospelosti mi lekár dáva kontroly každé dva/tri roky lebo nič závažné nevidel. Naposledy som bola asi v júly robil mi EKG a echo už vtedy som pociťovala také zafychanie plus mávam v pokoji pulzy tak 94-100 niekedy aj 110. Tlak mám dobrý. Krv bola dobrá aj na štítnu zlazu. Kardiológ má nechcel viac objednať keďže som mala holtera v októbri pýtali sa ma len či má to nejako obmedzuje že vedia že je to nepríjemné ale že si to len nemám všímať. Nech sa snažím hocako nemyslieť na to je to veľmi výrazne. Momentálne beriem polku egiloku vtedy je to fajn aj pulzy sa upravia mám okolo 74-88. Len ja som ho skúsila dva dni si nedať že možno sa mi to upravilo ale teda mne bolo tak blbo od srdca aj ráno po prebudení pulzy okolo 99 preskakovalo mi vkuse srdce. Obvodná má videla ťa brala krv počúvala má...v okolí ma nikto iný nevezme kedze kardiológa mám. Mám sa proste s tým zmieriť? Je to normálne že to len tak prišlo? Cítim pri Tom takú nevolnost a silné preskakovanie je to veľakrát za deň možno aj 100 pokiaľ nemám lieky pri egiloku to tak nepociťujem. Inak kardiológ mi ešte radil vysadiť antikoncepciu ale beriem ju tri roky žeby razom skodila? Ja už neviem čo robiť mali ste to tak? Odznelo to niekedy mne už to trvá cca mesiac
Od kedy manzel zacal pravidelne sportovat, vyrazne sa mu to upravilo. Na zaciatku, to bolo tazke a velmi neprijemne, asi rok sa dost trapil, kazde 3 mesice holter, ale potom mu kardiolog odporucil sportovat.
Chodi este raz za rok na kardiologiu a ma aj lieky, ale ako kardiolog povedal "to je len taka davka ako placebo".
Najviac mu pomohol jednodznacne sport a doplnat magnezko. Este ich obcas citi, hlavne ked si napr. vypije alebo ma stresujuce obdobie. Ale je to neporovnatelne lepsie. Zije s tym uz asi 4 roky.
Mne sa to tiež robí, preskakuje, vynecháva , veľmi to cítim, mala som teraz holter, aj ten to zachytil, predpísali mi betaloc, trochu sa to zlepšilo