Ahojte, brali ste niekto tieto antibiotiká? Sú noc silné ?
@thirstymonk nie ja nepijem... Ide o to že doktor mi predpísal Augmentin 1g a Levalox 500mg a bojím sa jak mi bude keď ich budem brat
A jakú máš chorobu? Keď ti doktor predpísal dva antibiotika naraz, tak na to asi má dôvod. Najčastejším býva helicobacter... ?
@thirstymonk presne tak
Helicobactera sa inak ako kombináciou ATB nezbavíš. Je to svinska bakteria. Zober si, že žije v prostredí, kde je pH len 0,5. Môže "prerásť" do žaludočných vredov, ktoré v prípade prasknutia znamenajú takmer istú smrť... Fakt by som obetoval tie dva týždne a bral tie ATB. Buď na PNke, doma lež, odpočívaj, prinajhoršom sa zrigaš, alebo zosereš, tak užívaj popri tom aj probiotika, ideálne hylak - už sa znova dá kúpiť...
Suseda asi pred mesiacom dobrala ATB na helikobaktera a nemal som z nej pocit, že by jej niečo bolo, ale zas ti neviem garantovať, že mala presne túto dvojkombináciu. Ale normálne aj na záhradke porylovala na slniečku... nesťažovala sa. Má 36 rokov.
@thirstymonk čo znamená zrigas???😀
Tyvole, jak sa to povie odborne? Pozvraciaš :D U nás tomu hovoríme rigať, alebo rihať (zvracať)
@thirstymonk no ja som pred pár dňami nastúpil do novej práce tak nemôžem ísť na PN a s autom cestujem po diaľnici pol hodinu
Na PN môžeš ísť vždy, aj keby si dnes nastúpil do práce 🙂 To nezávisí od zamestnávateľa, ale od lekára. Ak ti lekár dá PN, tak ju máš a akurát sa myslím posúva trojmesačná skúšobná doba (že čas, čo si na PN sa neráta do skúšobnej doby a budeš ju mať teda dlhšie).
Ale podľa toho, čo som videl na susede, nič jej nebolo. Aj otec sa niekedy liečil na helicobactera, ale to som mal asi tak 10 rokov, čiže si na to nespomínam, že jak sa cítil. Ale myslím, že tiež chodil do roboty. Ale tak zas on by chodil do roboty aj so salmonelou.
@thirstymonk ja tiež nechcem ísť na PN bojím sa aby ma nevyhodili ale už mám také stavy že nevládzem bolí má brucho hoci kde raz dole potom hore potom na pravo atď...točenie hlavy,nafúknuté brucho atď... Tak zajtra začnem užívať ATB a uvidím ako mi bude cez víkend a podľa toho sa zariadim čo sa týka práce
Najlepšie tak. O akú prácu ide? Fyzickú, či psychickú? Nieže si dajaky autobusar a budeš viesť plný bus ľudí a sa ti začne krutiť v hlave a zabiješ všetkych... to za to nestoji.
@thirstymonk nie nie 😂 to by som neriskoval... Pracujem v obchode ako vedúci prevádzky
Tak pokiaľ sa nevytykuješ na tovar, alebo zákazníka, tak by sa nič hrozné nemalo stať. Good luck :D
@thirstymonk jasné...ďakujem ti za tvoj čas 😉
Čo znamena moc podľa teba? :D Ak sa chceš spýtať, či môžeš na nich chlastať, tak sa to opýtaj rovno a nešaškuj :P
V podstate platí rovnica - čím väčšie odstupy sú od jednotlivých dávok, tým silnejšie je ATB. Čiže keď máš nejaké ATB 4 tablety za 24 hodín, je to slabé ATB. Keď máš sumamed (ten spomínam menovite, lebo iné ATB ja už ani nepoznám), tak ten sa berie raz za 24 hodín, je to veľmi silné ATB.