Stvrdnuté prsia 3 týždne po pôrode

majca1581
15. okt 2013

ahojte mamky...mam doma 3 tyzdnovu dcerku a na prsiach sa je spravili take opuchnute cervene tvrde miesta ..mate niektora s tym skusenosti ?? co pomaha ...ja pouzivam octanovu mast aspon tak mi to odporucila sestricka .,..dakujem za rady

keziah
15. okt 2013

@majca1581 podla mna sa ti hromadi mliecko, mozno mas upchate mliekovody, skus preluskat tu, alebo najdi a kontaktuj laktacnu poradkynu http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
prva pomoc-studeny obklad (proti zapalu), pred prilozenim babatka daj zase teply obklad a prsnik pomasiruj, oboje pomaha uvolnit mliecko

majca1581
autor
15. okt 2013

@keziah ale nieja ale moja dcerka ma take tvrde prsia 😀

keziah
15. okt 2013

@majca1581 😀 😀 😀 prepac, to je tou neskorou hodinou, uz mi idu oci krizom 😀

maarkoo
15. okt 2013

aj moja dcérka to mala, neboj to má z tvojich hormónov, ktoré sú v mliečku, časom by to malo ustúpiť

majca1581
autor
15. okt 2013

@maarkoo a kedy to asi zmizne ?? to znamena ze mam zle mlieko ??

maarkoo
15. okt 2013

nestresuj 🙂 mliečko máš výborné 🙂 dcérka mi to mala dosť dlho a teraz mám chlapčeka, ten to mal menej ale mal, jemu to aj skôr zmizlo asi do dvoch týždňov, ked pôjdeš do poradne k lekárke, iba sa jej opýtaj čo na to, ja som nič nedávala, zmizlo to samo od seba, to je iba reakcia, všetko je v poriadku 🙂

maarkoo
15. okt 2013

teraz pozerám, že ti sestrička odporučila octanovku, kludne potieraj, tá je dobrá na zápaly

jul11
15. okt 2013

@majca1581 je to z hormonov,nasa to mala.lekarka vravela,ae dokonca jej moze aj z bradaviek tiect trosku.mala to pomerne dlho a pripadne raz mala a potom nie.prestali sme to riesit.