Dobrý deň dnes som asi pred hodinou stúpil na klinec a bojím sa že sa mi niečo môže stať bolo to vonku keď sme triedlili štáte dosky zo strechy a som stúpil na jednu dosku z klincom neviem ako to bolo hlboko som neprepichol som nohu nieje to veľká rána len taká bodka
Keď som stupil dal som na to detol
Daj si palenku a nestresuj😃
@banan313 môj syn tiež stúpol keď bol mali, tak isto som to vyčistila no aj tak sa mu to zapalilo a skončili sme na chyrurgii (tetanovku máš)
si ockovany tetanovkou podla oc.kalendara? ak ano, tak si dobre urobil - vycistil si si to detolom, prelep to aby sa ti tam uz nic nedostalo a sleduj.. ak by sa to stalo mojmu dietatu, ci mne inak by som nepostupovala.. samozrejme ak by sa to horsilo, zacervenalo, opuchlo, bolelo, palilo, treba ist k dr..
Neviem či som očkovany mám 15 rokov a naposledy som sa asi na dačo ocoovql neviem presne asi keď som mal 10
@banan313 Vsak zajdi k lekarke, radsej prevencia ako potom lutovat. Nemusi to byt nic, ale moze byt z toho aj pruser.
Ja chcem ale doma sa mi smejú že stresujem že to nieje nič ..už som z toho nerovozny
@banan313 zabehni k lekarovi s mamou a uz, nikdy nevies co bolo na tom klinci za bakteriu ☹ radsej mat istotu a nech to vycistia nez by sa ti daco malo stat 🙂 nohy potrebujes ako kazdu cast tela 🙂
A čo keď pôjdem. Pohotovost čo mi určite viac keď ani neviem kedy som sa očkoval a či vôbec som sa očkoval na teyaniu
Neviem či som sa na ňu ockoval čo mi urobia na pohotovosť?
Vystiknu ti to a vycistia peroxidom. Ockovany asi budes, plati az 15 rokov od posledneho ockovania. Nestresuj, ja som skocila na klinec v 5. mesiaci tehotenstva a tu som
Lenže teraz 19. Mám 16
@banan313 ja som tak skočila na klinec v 13 rokoch., do rána má to začalo viac bolieť a mala som to červene , tak som išla na chirurgiu, vyčistili, prelepili...teranovku som mala. Ty ju určite tiež máš. Mne na to ešte rodičia dali slaninu🙈,zevraj vytiahne hniz..
momentálne ísť na pohotovosť, vyčistia,dajú ATB a očkovanie, ja to mám za sebou, takže svoje viem.....nečakaj
No nič idem na pohotovosť radšej teraz ako neskoro viac ma to teraz boli
Chod na pohotovost. Budes potrebovat preockovanie proti tetanusu.
Treba zavolat svojmu lekarovi ci si ock tetanovkou, ked nie urcite preockuje lekar... Ja by sa zajtra informovala
@banan313 ja som sa spickou noza pichla do prsta, stopa mikroskopicka a do 2,3h.mi opuchol prst a cast ruky, zrejme som zasiahla priamo do zilky. Nemusite cakat, staci ak im poviete, ze pre istotu ste prisiel na osetrenie. Visnovskeho balzam to isti. Nechate si tri dne zaviazanu nohu a ste OK.
Akoze ked sa chodi na pohotovost s tymto sa nedivim ze to tam vyzera ako vyzera preboha, potom ze sa tam caka hodiny.. ak ta noha neboli, nehnisa atd chod rano k svojej lekarke.
@lulus1 zjavne nemas sajnu o com hovoris...ano je to na pohotovost a hned...manzel pred par tyzdanmi mal to iste...tiez mu bolo cudne ist s tym na traumatologiu, ale isiel, tam sa s malou dusickou spytal, ze nevie ci spravne prisiel...sestricka mu povedala, ze samozrejme, ze mal s tym prist...ranu mu rozrezali, vycistili, obviazali, dostal atb, kedze vedel, ze bol nedavno ockovany proti tetanu, tak vakcinu nie a mal prist o dva dni na kontrolu...tiez to nemal hlboke
este doplnim, ze sa mu to stalo okolo druhej a az vecer isiel na pohotovost, no bolo mu povedane, ze keby nahodou nabuduce, tak necakat, treba prist hned
@banan313 Dobrý deň, pri hlbokej rane, ktorá vám vznikla po poranení klincom, treba skontrolovať preočkovanie proti tetanu u obvodnej lekárky, vhodné je ošetrenie na chirurgii, pokožka sa zvykne uzavrieť, ale hlboko v rane vzniká zrazenina, ktorá je bolestivá pri chôdzi, event. Infekcia anaeróbnych baktérií, ktoré majú ideálne podmienky pre rozmnožovanie, ide o hlbokú bodnú ranu, bežne ťažko dezinfikovateľnú. Pri pretrvávajúcich ťažkostiach navštívte chirurga, radšej skôr. 😀
No neviem povedal som že som stúpil na klinec a má poslali na rengen tak zatiaľ čakám no
no.... poznam jeden pripad, typek stupil na klinec, doma nic nepovedal, dnes nema nohy. kym doma povedal, ze ma ranu, mal tam infekciu, nejak sa mu tam dostal zlaty stafylokok, nedalo sa to vyliecit, takze asi tak. beviem aku ranu mas ty, aku mal on. stat sa noze hocico, dokonca aj nic 🙂