Ahojte, mali ste niektorá z vás stukovateľnú pečeň? Ako ste to riešili ? Čo pomôže? Ďakujem za každú radu 🙂
@zero1 nie kazdt kto ma ztukovatenu pecen ma automaticky nadvahu.
Autorka - zmena zivotnehonstylu - strava pohyb. 2/3 ludi maju ztukovatenu pecen ani o tom nevedia. Mme to doagnostikovali pred 20 timi rokmi. Vtedy som to.nejako.nebrala.vazne. neskor som sa zacala o seba viac starat. Treba obmedzit cukor. Sladke. Napr. Aj take ovocie. Jest ho nalacno a nie na kvanta. Ale aj lieky to mozu sposobovat..neviem.aky mas zivotny styl ale pomaha zmena stravy a pohyb
Mne stukovatela po ťažkej chemo. Teraz po 2 rokoch ju mám konečne ok. Okrem dodržiavania všetkych zásad, čo nájdeš na internete, potrebuješ denne Lagosu a lecitin. Čo sa stravy týka, jednoduché ale ťažké pravidlo: nejedz žiadne zložité výrobky, kupuj iba základné potraviny a z tých si uvaris. Jasné, že tvaroh, mozzarellu, jogurt, olej si nemusíš vyrábať doma. Ak môžeš, tak športuj, alebo sa aspoň nauč chodiť pešo.
Obmedziť cukor a sacharidy, pridať pohyb.
@aurelia2000 ja milujem chodenie. uz asi 10 rokov chodim kazdy den par km peso. mne pohyb velmi pomaha psychicky
@bublinka1426 Máš môj obdiv, že to pri všetkých tvojich starostiach a povinnostiach zvládaš 👍
@aurelia2000 aj toto je jedna z veci, v ramci psychohygieny. kebyze mozem beham, ale mam stale 20kg navyse. :(
inac by som sa davmno zrutila uz.
lekarka vravela ze super, ze to je tak, ked clovek napetie dava do noh a uzemnuje stres do zeme. ze to velmio pomaha.
teraz nemozem, som chora. tak trpim.
ty mas moj obdiv, za to aka si a ako ludom pomahas. co tam daka chodza.
schudnúť? to je prvé čo ma napadne ak nemám k tomu žiadne ďalšie info..