ahoj te
na zone mi vysla steatoza pecene a zvacsena
posielaju ma na CT
krvne faktory som mala OK len mierne jeden zvyseny
nemate skusesnost? mam sa velmi bat?
viem ze mam zmenit zivospravu schudnut a vyhybat sa nezdravym veciam
nejake vitaminy by mi tiez pomohli okrem zdraveho zivota?
pohybu mam az moc. dakujem
na pečeň pestrec - napr. lagosa
@biba_18 ta je len na predpis?
vážne? to som nevedela ... tak čokoľvek z pestreca... silymarin napr nie je viazaný...
@biba_18 dakujem vyskusam
Najlepšie je schudnúť a zmeniť životosprávu. Očividne to nemáš zo dňa na deň a pohybu zrejme tiež nemáš dostatok, len si to myslíš.
Ved pozri si Dr. Bukovskeho, ma tam jeden del o peceni, kde okrem ineho hovori, ze pecen sa vie dat relatine rychlo do poriadku. Tusim tri tyzdne pri dravom zivotnom style.
Tiez to mam...robili mi aj biopsiu pečene...zmenila som stravu, schudla, brala Lagosu a rapídne sa to zlepšilo
ja som bola teraz na gastre a je to z cukru a nie len klasickeho ale aj fruktozy. treba pestrec - nie caj , a plus znizit prijem cukru, a ovocia max 100g denne. pozor na med, a ine sladidla
baby, môže to mať z hocičoho, aj z liekov. ja športujem celý život, mastné nemôžem, sladké mi nechutí - a aj tak mávam celoživotne problémy ...
@bykaterina jem dost sladkeho to je pravda
@stanulienkat mam dostatok praveze az moc. ja mam chronicky stres celozivote problemys travenim jem ovocie zleenina aj mastne ale mam velmi roznorode vsetko jasne z casu na cas dake vino ale nie kazdy den tvrde. nefajcim. pohybu mam dost denne 8-10km
muz ma 5 kg nadvahy a ma stukovatelu cely zivot z liekov
@rachel36a biopsiu preco? man poslali na ct
@oliolijanka ja som pocula rok
Tak tam môže byť problém kvôli tej pečení
Ci nemám cirhozu
@rachel36a a ty si mala bolesti? ci ake prejavy? na ct ci mri si bola? ci len na sone? co krvne vysledky?
Mne na to prišli náhodne, keď som bola na CT s iným problémom...nemala skm žiadne bolesti...pečeňové testy som mala zhorsene
@rachel36a a teda ako si dopadla plecen bola OK tiez ju videli stukovatelu prve?
Mam steatozu ale cirhoza sa našťastie nepotvrdila
@rachel36a super 🍀
Pestrec