Ahojte, cca dva tyzdne citim na jednej strane tvare ze je taka ako keby stuhnuta. Hybat nou viem normalne, ani nic ine zvlastne na nej nevidno len je to velmi neprijemne. Nema niekto skusenost?
isla som sa spytat ci to nemoze byt zapal alebo prievan, to tak zvykne tvar reagovat alebo teda nereagovat, nemas nejake miesot na tvari citlivejsie na dotyk?
Skús suché teplo, hlavne dávaj pozor na prievan a neprechladiť. Zavolaj obvodnému a poraď sa.
Ja som to vtedy tiež z prievanu chytila len to bolo podstatne silnejšie. Fakt som vyzerala ako po porážke 😅 Lieky si nepamätám žeby som nejaké brala (bolo to pred 12 rokmi) len elektroliečba a hlavne masáže tváre.
@alienkami aha no praveze ja viem hybat tvarou uplne normalne, len je to take neprijemne...dokonca ked sa na to nesustredim tak to niekedy ani necitim, len ked si tu tvar zacnem chytat tak je to horsie
Skús teplý uterák priložiť, daj si magnézium a uvidíš.
@alienkami skusim dakujem, ked si to natriem nechtikovou mastou tak je to ovela lepsie, len nemozem mat stale na tvari nechtikovu mast 😀
nechtík je fajn, aj skorocel by mohol byť dobrý.
@alienkami poskusam vsetko
skús sa v lekárni spýtať na kostihojovú tinktúru. Teraz síce nie je sezóna, ale možno ešte budú mať. Tinktúra je silnejšia ako masť alebo krém.
tu pomôže akupunktúra
@eetynka mate skusenost?
Áno, mám. Ako terapeutka. Už som riešila takýto problém a progres bol rýchly
@eetynka super dakujem...a cim to moze byt sposobene?
Môže to byť kľudne tým studeným vetrom, keď ťa ofúklo. Môže to byť aj od toho zubu, ak by zápal napadol nerv. A videla som už aj prípad, že to bolo od stresu
@eetynka ja si myslim ze mozno aj ten stres...neverila by som co stres dokaze vsetko sposobit :( ake rozne fyzicke priznaky z toho su
Základom je rozhýbať tam energiu. Čiže masáže, Gua-sha, cvičenie, nahrievanie. Môžeš použiť oleje, ktoré ti to miesto prekrvia. Fungujú na to výborne ihličky, takže neviem odkiaľ si, ale ak máš možnosť, vyskúšaj akupunktúru. s tou to pôjde najrýchlejšie
@eetynka som z banskej bystrice...ake oleje by si odporucila?
tak v tom prípade by si mohla zájsť sem: https://taofyzio.sk/o-nas/marcelaskapincova/
hocijaký olej na masáž, čo prehrieva alebo aj chladí. ide tam o ten efekt prekrvenia
@eetynka dakujem pekne
Ja som mala kedysi zápal tvárového nervu. Tiež to nebolelo, ale mala som ochrnutú celú polovicu tváre. Nemohla som ňou vôbec hýbať. Vtedy som chodila na rehabilitáciu (elektroliečba a masáže). Skúšala si si to rozmasírovať? Možno by pomohla tvárová gymnastika.
Ešte mi napadlo, že v tom teoreticky môžu byť aj zuby. Hoci tam nie je bolesť.