Máte niekto s týmto typom zápalu skúsenosť? Že sa nezistilo, že ide o zápal?
Som 2 týždne po covide a stále celé dni kašlem, veľmi suchý, dusivý kašeľ a bolia ma stavce medzi lopatkami.. mám obavy, netušila som že existuje niečo takéto.
castejsie sa vola suchy zapal pluc a znamena to ze je bez teploty, t.j len kasles, nasa mala ho mavala casto (este v predkovidovej dobe) rtg ho vzdy potvrdil, ze je to zapal pluc. to ze ta bolia lopatky je z kaslu nie zo zapalu, treba potlacit silovy suchy kasel drzim palceky
Treba ist k lekarovi, popocuva a posle na rtg, ak sa jedna o zapal pluc, je to naozaj nebezpecne, moja dcera mala bez horucky, ale saturaciu mala nizku, preto ju doktorka kontrolovala kazdy deñ, a atb brala 2 tyzdne
@babulkomale
@kacena4
@tenerifka ďakujem. Zajtra idem na RTG, len pred tým som ešte chcela počuť nejaké skúsenosti.. či je naozaj reálne nevedieť, ale teda vidím, že je žiaľ ..
Dobre, ze ides. Dcera nemala nic ine okrem vecerneho kasla a unavy, a prisli sme za 5 minut 12
@tenerifka len večerný ? Lebo ja tiež na večer začínam kašlať neskutočne 🙏🏻🙈
Ano, u nej to tak bolo, u teba to moze byt obycajny postcovidovy kasel, dcera to mala pred 6-timi rokmi, nie po covide. Ale zajtra budes vediet a ak to nebude zapal pluc, budes kludnejsia
mala som pred pár rokmi aj ja, nekašľala som , len som pociťovala pichanie vzadu na úrovni hrudníka, na snímku sa mi to ukázalo
Ja som mala taký čo nebol pocutelny fonendoskopom, rtg ukázalo. Ale ja som mala horúčky, CRP skoro 200, ale ani v nemocnici celú dobu nič nebolo počuť. Teda rtg určite.
Dcéra tiež teploty kolísanie CRP, a počuť bolo až na 7 deň tuším, keď už aj rtg ukazalo
Ako to rtg dopadlo prosím? Bol to zápal pľúc? Aktuálne ma trápi to isté,suchý kašeľ,bolesť tela,únava atď, 2 týždne po covide a rozmýšľam vypýtať sa na rtg 🤔keďže covid som mala už 3x a nikto ma nikdy nepozrel,vždy len liek po telefóne...
Treba ist na RTG pluc. Existuje vselico veru 🤷