Studené končatiny a nos, nepokoj, ťažké dýchanie...čo to môže byť?

dana2000
22. máj 2019

Dobrý deň, chcem sa opýtať už dlhšie riešim svoj zdravotný stav, mavám väčšinou studene končatiny aj nos, potom taky nepokoj celkovo nervozitu, pocit sťaženého dýchania triašku rúk, mávala som aj bolesti hlavy potom sj bolesti klbov ale to už prešlo po vysadení sladkostí a sladených nápojov. Bola som už na viacerých vyšetreniach, CT hlavy, röntgen hrudnika, EKG, sono brucha, u hemstologa, endokrinologa, na SIBO test vsettko negativne, len draslik nizsi lebo ma aj zvykne prehanat na wc. Z krvi mi robili testy zapalove, pecenove vsetko v poriadku. Histamin taktiež negatívny. Teraz zas podozrievaju na parazity mykozy. Nemate niekto prosim podobnu skusenost. Ďakujem velmi pekne

kikaaa444
22. máj 2019

@dana2000 ahoj môže to byt tetania alebo uzkostny stav . Nie som doktor teda ale ja osobne si myslím že to bude skôr psychického charakteru ako fyzického

dana2000
autor
22. máj 2019

@kikaaa444 psychickeho charakteru to nemam to som uz skusala, a zlepsil sa mi stav po vyradeni cukru

heyoka
22. máj 2019

Sklerodermia

Sklerodermia je progresívne a chronické ochorenie, ktoré spôsobuje stvrdnutie kože spojivového tkaniva. Lokalizovaná sklerodermia, ktorá je zvyčajne u detí, má vplyv iba na kožu, zatiaľ čo systémová sklerodermia, najčastejšie u dospelých žien, má vplyv na kožu a vnútorné orgány.

Presná príčina sklerodermie zostáva neznáma, ale lekári sa domnievajú, že by to mohlo byť autoimunitné ochorenie, ktoré sa vyskytuje, ak imunitný systém spôsobuje zápal, spúšťa zvýšenú produkciu kolagénu, nachádzajúceho sa v koži a spojivovom tkanive. Ochorenie spôsobuje studené ruky a slabosť tela.

heyoka
22. máj 2019

Addisonova choroba

Addisonova choroba je stav, keď nadobličky nedokážu produkovať dostatok hormónov. Vaše nadobličky, ktoré sa nachádzajú tesne nad každou obličkou produkujú tzv. bojové hormóny, vrátane adrenalínu a noradrenalínu, rovnako ako steroidné hormóny.

Nedostatok týchto hormónov spôsobuje celý rad príznakov, vrátane chronického nedostatku energie spolu so stratou chuti do jedla a chudnutím. Pokles hormónov nadobličiek môže tiež spôsobiť zmenu krvného tlaku smerom nadol, čo ovplyvňuje krvný obeh v rukách a nohách a vedie k pocitu studených rúk a nôh.

heyoka
22. máj 2019

Hyperventilačná tetánia
6. októbra 2013 , MUDr. Bergendiová Katarína, PhD.
Zdravie »

Tetánia je súbor príznakov zvýšenej dráždivosti nervového systému, ktorý vzniká zmenami koncentrácie minerálov v medzibunkovej tekutine. Najdôležitejšou zo zmien je zníženie hladiny vápnika a horčíka, zapríčinené napr. jeho nedostatkom v potrave alebo stratami pri hnačkách. Ich koncentrácia sa znižuje aj pri hysterických záchvatoch a psychických poruchách, keď dochádza k zrýchleniu a prehĺbeniu dýchania – hyperventilácia.
Prejavy

Rýchle, hlboké a sťažené dýchanie – imituje až bronchiálnu astmu
Pocity tŕpnutia, elektrizácie, mravčenia prstov na rukách a nohách
Stuhnutosť alebo kŕče v prstoch a rukách
Mravenčenie okolo úst a jazyka
Studené ruky a nohy
Búšenie srdca v hrudi, tachykardia…
Úzkosť , potenie, bledosť, nekľud, závraty niekedy až mdloby …

heyoka
22. máj 2019

alebo cukrovka...

kikaaa444
22. máj 2019

@dana2000 a ako si to skúšala ?? 😀 veď ak by to aj bolo zo psychiky tak to ovplyvniť nevieš nakoľko napr tetania je vážna vec a nie že skúsim to a sama zmizne , potrebuje to liečbu ako každá iná choroba a tak isto aj uzkost. Ja osobne si myslím že to je jendo z toho a prikláňam sa k tetanii podľa tých príznakov čo píšeš

dana2000
autor
22. máj 2019

@kikaaa444 cukrovka urcite nie to mam vylucene, oblicky taktiez vsetko v poriadku, mala som sedenie u psychologa a ten mi vylucil psychycky charakter

mmoni89
22. máj 2019

Moze ist o tetaniu.A co sa tyka studenych ruk a noh a nos..to mam od vzdy co si pamatam.

dana2000
autor
22. máj 2019

@mmoni89 tetaniu si nemyslim lebo vacsinou mavam aj nafuknute brucho a ked nieco zjem co som si odpozorovala

mmoni89
22. máj 2019

@dana2000 tak to je tazko posudit.Pises aj stazene dychanie triaska plus ttaviace problemy ,to suvisiet ani nemusi spolu.Kwd vies co ti nerobi dobre vysad to.Ja som bola so synom 3rocnym na gastro -nafujnute brusko obcas bolesti,kakal 5-6x denne kasovita stolica az hnacka.Vsetko ale vsetko vyslo negativne .Blbost.Jasne ze sa na vysledky z krvi spoliehat neda

mmoni89
22. máj 2019

@dana2000 ja som.mavala nafuknute brucho kazdy den.Aom celiaticka plis mam laktozovu intoleranciu

kikaaa444
22. máj 2019

@dana2000 no byt tebou zájdem opäť za psychológom lebo toto mi pride tetania ako vyšitá . A to brucho s tým súvisieť nemusí vôbec ale kľudne môže lebo psychika sa odzrkadľuje na ľudskom tele akýmkoľvek príznakom a keď hovoris že máš všetky testy v poriadku tak neviem neviem byt tebou zájdem za psychológom

heyoka
22. máj 2019

Ja by som si pre istotu dala spraviť vyšetrenia, či nie je nábeh na sklerózu...

lulula12
22. máj 2019

@dana2000 Ale to nemusi mat suvis to nafuknute brucho. Podla mna to tiez bude najskor tetania. Nechaj to na lekarov, ti zistia co ti je. Hlavne ty si neurcuj diagnozu sama 😉

balaskovae
22. máj 2019

to je najlepsie, ked je clovek sam sebe lekarom a niekedy robi z komara somara. Ako nechapem, co je na tom takeho tazkeho si zajst k lekarovi a dat sa poriadne vysetrit

williamska1
22. máj 2019

@dana2000 no mne to skôr príde ako nedostatok B6 alebo ako psychický problém. Nie si vystavená veľkému stresu?

marianna9630
22. máj 2019

@dana2000 všetky príznaky,čo máte svedcia skôr pre psychickú chorobu,určite by som ešte navštívila psychiatra.

lilitela
22. máj 2019

@dana2000 Mozem sa sytat, kolko mas deti, aku pracu, ako zijes, teda podmienky, ake konicky a tak?

vinifera
22. máj 2019

@dana2000 Tetaniu moze potvrdit alebo vyvrati neurolog na zaklade Eeg vysetrenia. Ja ju mam a bezne ked mam viac stresu mi nafukne brucho. Pomaha magnezko. Ostatne symptomi su ako vysite na tetaniu.

monca0021
22. máj 2019

@dana2000 tetania. Odporúčam emg vyšetrenie sa to vola myslim. Mám presne to iste čo ty rovnaké príznaky a tiež niesom vystavena stresu takze ak sa chceš radiť na fórach nevyvracaj ľuďom názory. Daj si urobiť to vyšetrenie a uvidis čo ako 🙂

krystofkal
22. máj 2019

@vinifera aj mne to tak príde. Eeg dokáže odhaliť mnohé problémy, rovnako ako aj emg, treba sa nechať poriadne vyšetriť na komplet!

mrkvicka060
22. máj 2019

@dana2000 ja myslim, ze je to hormonalne. Skus dr. poziadat o hormon. profil

loliki
22. máj 2019

@dana2000 keď máš málo draslika, tak si ho treba doplnit, pridaj zelezo s vit C, magnézium s B komplexom, vápnik, jedz veľa maku , fazule a ovocia - vsetko aspon 2 týždne a sleduj zmenu.

tova
23. máj 2019

kamaratka mala, studene ruky, nos, nafuknute brucho bola to alergia alebo intolerancia na mlieko. Bola az priotravena mliekom. Prestan jest vsetko mliecne a chod skontrolovat alergiu na mlieko. Aalergiu mozes dostat hocikedy aj v dospelosti.

sabca99
23. máj 2019

Vápnik a draslík @loliki môže spôsobiť tieto problémy. Keď je nedostatok týchto vitamínov, takže s tým súhlasím, že to treba doplniť 🙂

cukroska
23. mar 2023

@dana2000 môžem sa opýtať čo bolo nakoniec? Však tetania?