Strpnutý malíček na nohe

juliarubicka
3. jún 2020

Prosim o rady, skusenosti. Cca tyzden mam mierne strpnuty malicek na pravej nohe, obcas mi akoby brnel. Pri chodzi mi zacal praskat klb pod malickom. Vobec ma neboli, ale mam pri chodzi ho citim akoby bol vacsi, vystupeny, no mozno sa uz len prilis pozorujem. Nic nemam opuchnute, ani cervene.
Bola som u vseobecnej dr a jej sa zda v poriadku, pytala sa akurat, ci som nezakopla. No pri malom zakopavam pravidelne, ale nijak hrozne a nic ma neboli. Vraj pockame, ci to nezmizne, alebo sa nevyvinie. Vzala aj krv a ta vyzera ok.

majamat
3. jún 2020

nemas tesne topanky? ja ma taky problem, ze este aj botasky su mi castokrat tesne ,mne proste tieto strihy nesedia. dobre su jedine v pripade, ze ide o poddajny material, alebpo taky ten strih co je vyslovene na prstoch uvolneny. ja som sice nemala strpnute malicky, ale mala som ich poriadne otlacene a strasne ma palili v botaskach, co som vtedy nosila. vdaka teplu mi este aj nohy opuchali - bola tepla jar.

juliarubicka
autor
3. jún 2020

@majamat to ma ani nenapadlo. Je pravda, ze som mala raz tesne obute, ale este sa mi to nikdy takto neprejavilo, skor otlakmi, ako pises. Este keby bol chvilkovo strpnuty, ale uz tyzden... No asi este pockam nejaky ten tyzden a ak to neprejde, pojdem opat k doktorke.

majamat
3. jún 2020

@juliarubicka este mi napadlo, skus nejake vitaminy, mozno ti nieco chyba,. co presne to neviem,a le vseobecne by mohli byt fajn vitaminy skupiny B. sus B-komplex forte.

evka2404
1. nov 2020

@juliarubicka ahoj aj ti to preslo prosim ta? Zistili ti nieco? Mam nieco podobne a je to velmi neprijemne

juliarubicka
autor
12. nov 2020

@evka2404 ahoj, malicek presiel asi po 3 mesiacoch, no zacala mi trpnut prava polovica tela. Nasledoval maraton vysetreni - neurolog, infekcne, MR mozgu, MR krcnej chrbtice, sono ciev a karotid. Vsetko bolo našťastie ok a trpnutie preslo po par tyzdnoch same. Neurolog to uzavrel ako jednostranne pretazenie. Mam male dieťa a dosť ho nosim na rukách.
Teraz sa mi ale zvacsili uzliny, bez zjavnej priciny, tak to doktor zase otvara.

meca
11. aug 2023

@juliarubicka ako dopadlo vyšetrenie uzlin?

katarina88zsigova
5. sep 2024

Ahoj mám podobny problém ,asi pred týždňom mi strpol malíček na nohe mám ho necitlivý ,je to nepríjemný pocit mám strach ísť k lekárovi .