Ahojte je tu niekto kto by sa podelili o svoju skúsenosť s strojčekom v dospelosti. Rozmýšľam nad klasickým strojčekom keďže ten presvitny je dosť dráhy. Len mám obavy a to sú bolesť. Mám dosť citlivé zuby a sa bojím že neznesiem tu bolesť. Ďalšia vec je ako to bude vyzerať, či mi ten strojček ako keby nenafukne ústa. Budúci rok chcela by som sa vydávať ale svadobné fotky s strojčekom nechcem mat. A ďalšia, viem smiešna vec ale dá sa s strojčekom bozkávať? Úprimne sa pýtam tak prosím žiadne blbé komentáre.
Je to minimalne na 2 roky. A ano, boli to, ked sa zuby posuvaju. Pri kazdom pritiahnuti strojceka cca 2 dni sa ti bude zle jest. Syn si daval v dospelosti, teraz po 2 rokoch zlozili strojcek, ale dozivotne bude mat z vnutornej strany drot, ktory drzi zuby v rovnakom postaveni a na 3 roky este vyberatelny strojcek na noc.
Áno dá sa, mala som ako dievča klasický
Tie priesvitné teraz za ktoré chcú nehorázne peniaze by som nešla.
Normálny fixný aparat býva aj biely ale že zvykne robiť komplikácie, čiže obyčajný a za pol roka rok máš pokoj
Ved čas tak letí.
Ja som chcela opätovne pred rokmi 400e to vtedy stalo mohla som mať už za sebou.
Škoda
Koľko môže teraz taky stať 1200 maximum
@sono2 nie,najskôr ti urobia fotky,röntgony,liečebný plán,ja už ani neviem co všetko,vtedy som platila 500e každý mesiac výmena gumiciek,dotiahnutie .. teraz bud.mesiac mi idú meniť uz drôtik,tak nechám za to 80e 🙂 a potom zas kontroly .. na každej kontrole nechám do 60e.. a na konci liečby si zaplatím rotainer.. to je taka guma na zuby ..(na udržanie zuboradia) a tým pádom som ukončila liečbu. Čiže najdrahšie to je na začiatku,potom kontroly sa už dajú,a za ten čas co to nosíš sa ti to nazbiera (tie eura) ;)
Synator zaplatil v brne 68 000 czk. Ale nebolo by to az take drahe, ale mu aj rozsirovali celust, aby sa mu tam zuby zmestili bez trhania. Mal strojcek aj na podnebi, hotova priemyselna revolucia...
Záleží podľa krivosti zubov. Ja som ho mala tiež už ako dospelá, ale len 18 mesiacov. No, úprimne….nešla by som do toho zas. Nielenže tie zuby majú tendenciu sa vrátiť späť (treba preto svedomito nosiť nočný strojček a mať drôt zvnútra nalepený), ale aj sklovinu ten tlak oslabí, resp. často popuká….
Výsledok je akože super, naozaj, avšak pokiaľ máte len malé odchýlky ako som mala ja, nestalo to za to. Viac obmedzovania, bolesti a problémov, ako úžitku.
A nehovoriac o tom, že v podstate iba za trošku otočené dvojky som dala vyše 3500€. Platí sa totiž vždy jednotne, je jedno, či ich máte do písmena X, či len jemne posunuté. Každopádne ak to veľmi chcete, choďte do toho. Nikdy určite nie je človek starý na strojček. Veď práveže nie je hanba ukázať, že sa o seba človek stará. V dnešnej dobe je dokonca strojček považovaný za niečo nadštardantné, najmä ak si ho osoba platí sama a nie poisťovňa. 🙂 Držím palce. Keby niečo, pokojne sa pýtajte.
A ten klasický myslíš že kolko bude stáť?