Dobrý deň prajem. Nosil som pomaly 3 roky strojček na zuby. Stav predných zubov na spodnej strane sa mi aj tak nijak nezlepšil ( neviem , možno to bola chyba lekárky, mohla to nejak dotiahnuť )
Dala mi dole strojček , aj keď som bol s týmto nespokojný .
Moja otázka : Viete mi poradiť , kde v Bratislave/ Prešove môžem nájsť nejakého dobrého celustneho ortopéda, s ktorým by som mohol túto vec prekonzultovať ?
Onedlho mám ísť k mojej celustnej ortopedicke na kontrolu a fakt som zvedavý , čo mi na to povie ( raz sa mi stalo, že keď som sa dožadoval, aby mi ešte dlhšie nechala strojček , tak na mňa vyskočila , že "veď aj tak nebudete moderátor"
Moderátorom nebudem, no plánujem pracovať v školstve.
Ďakujem za každú radu .
@martinko6033 je úplne jedno či budeš moderátor alebo potápač, raz si si zaplatil za ortodontickú liečbu a nestojí to málo, tak má byť výsledok vidno.
V BA odporúčam MUDr. Chovančíkovú Suchancovú v 3SDente, je naozaj profesionálka a detailistka a okrem klasického strojčeku pracuje aj s invisalginom.
Ja som chodila do trencina k lehockemu a za mna vyborny celustny ortoped, mala som velky predkus a teraz mam zuby pekne rovne.
@andreagartnerova ja som tam tiez chodila s dcerou, mala predkus takmer 1cm, vyzerala fakt hrozne. Po 3 rokoch ma usmev modelky. Som spokojna a ak sa da MUDr. Lehockeho doporucujem
Jaj by som zakazala strojceky pre dospelych.detom ano pekne sa im to vyrovna ale dospelemu sa zuby vedia vratit spet.a este obzvlast pred rokom kedy rastu zuby mudrosti a cely chrup opet posunu.
@sissy27 mas pravdu kazdy si to plati z vlastneho vrecka a o par rokov zuby budu ako pred strojcekom.hovorim o dospelych ludoch.co ti urobi zub mudrosti co raatie okolo 25 az 30rokov.a dost malo ludi si dava strojcek uz po 30tke.a aby sa tie zdravotne problemy po par rokoch nezvecsili a aj tak tie zuby budu musiet ist von.
@laska201 neviem či si to absolvovala, ale robia sa rtg, kde je vidno, či osmičky budú alebo nebudú a dá sa s tým pracovať. Okrem toho liečba nekončí tým, že sa dá strojček dole, ešte nejaký čas (a bavíme sa o rokoch) nasleduje retenčná liečba, prípadne sa dospelým zuby podliepajú drôtikom práve aby sa zabránilo posunutiu. Že si niekto svoju robotu odflákne alebo nie je až taký odborník alebo pacient nedodrží pokyny, to je druhá vec.
@sissy27 jasne ze som strojcek mala.inac by som sa nevyjadrovala k tomu.a hned ako mi dala strojcek dole uz boli tlaky na zuby.nocny plastovy bol taky ze cely krvavy po par sekundach.doktorka ze sa to roztiahne jasne tak max na stolickach.tak som si spodnymi tlacila na predne tym ako tak zabranujem vrateniu no zaroven mi za chvilu 2 zuby vypadnu.takze pridem komplet o zuby este pred 40tkou.keby viem ako dopadnem nikdy si nedam robit strojcek ale radsej budem mat krive zuby ako umele tak mladom veku.strojcek dakujem.
V Presove rozhodne Ortodent - MUDr. Richard Šilla. 1000%-na praca, detailista ktory robi svoju pracu srdcom. Je velmi mily, ochotny, sikovny... My za nim dochadzame z druheho konca SR.
@galioska ahoj, poctivo si to čítam 🙂 ďakujem za všetky odpovede
@martinko6033 treba založiť ďalšiu tému😃
@andreagartnerova
@andreagartnerova môžem sa opýtať aký strojček so mala ,na ako dlho a aká bola cena ?dakujem
@novana12 fixny kovovy a nosila som ho cca 2roky, plus potom priesvitny asi 2roky, cena dokopy bola urcite nieco cez 3000eur, ale nelutujem mala som ich hrozne.
@levandullka Dobrý večer.Prosim Vás máte osobnú skúsenosť s MUDr.Šilla so strojčekom? Sme k nemu objednaný s dcérou (11r).A ako to cenovo vychádza? Dakujem
@nika5592 Dobry den, ospravedlnujem sa za beskoru odpoved, uz sem chodim velmi sporadicky. Mudr. Silla (Richard) je naozaj velky odbornik, mily clovek a neskutocne sikovny celustny ortoped. Mozete sa spolahnut, ze svoju pracu urobi na 120% a ze Vasa dcerka bude v tych najlepsich rukach 🙂. Co sa tyka ceny, to Vam uz povedat konkretne neviem, je tam viacero kategorii ktore poistovna rozlisuje, takze je to individualne...
@nika5592 samozrejme, aby ti nevyznelo zle, velky odbornik je aj Mudr. Silla starsi, mily a ochotny clovek, no mne konkretne robil zuby Richard 🤗
@andreagartnerova my sme tiež chodili a po troch rokoch zuby katastrofa
@martinko6033 my chodime do KE velka spokojnost. Syn mal hrozne krive zubky teraz po roku a pol neskutocna zmena.