Ahojte mamičky, mám 30 rokov a premýšľam, čo robiť. Keď som mala 14 nosila som strojček na zuby. Po dvoch rokoch mi ho dali dole, ale jeden zub sa časom vrátil trochu naspäť. Je to dvojka zub. Okrem toho moje zuby sú do žlta, aj keď nefajcim. Mám takú prirodzenú sklovinu. Mám komplexy usmievať sa. Mám si dať opäť strojček alebo fazety na zuby. Tak závidím babam rovné biele zuby. Umývam si ich 2 x denne, každý rok chodím na preventívne prehliadky. Síce sú zdravé, ale nepekne🙂 Máte skúsenosť s fazetami?
Fazeta je super , vydrží dlho a je cenovo dostupná, vysledok je super. Moj brat si daval obidve horné dvojky cca 2 roky dozadu a všetko drží.
mne zubarka fazetu neodporucala,vraj zaruka je 7rokov a treba davat pozor na kusanie tvrdsich potravin (oriesky...). bola ohladne toho na skoleni v prahe a teda nemala dobry pocit
@junova brat si najprv musel dať urobit sadrovy odliatok a na zaklade toho mu vyrobili fazety, cele to stalo okolo 100 eur a je aj oriesky, hryzie jablka a nič sa mu s tým nestalo, treba si to dať urobiť u dobreho zubára, jedine v tom pripade sa fazety neodporúčajú pokial zub pod fazetou nieje zdravý.
No najprv isiel na dentalnu hygienu, tam mu komplet cistila a pieskovala zuby dentalna hygienicka a potom šiel k zubarke a ta mu to trocha prebrusila ale nie veľa a tak mu to nalepila.
@junova ja som nosila strojček, po odstránení mi teta zubárka dala ešte nočný strojček, nosím ho dodnes ale nie pravidelne a taktiež sa mi zuby vracajú naspäť ak ho nenosím každú noc
@nativanativa Aj ja som nosila nočný strojček a keď som prestala, zub sa očividne pootocil. Veľmi túžim po peknom usmeve.
@junova a netrhali ti žiaden zub že
@nativanativa nie a tebe?
@junova ani mne nie, ale uvažovali o tom a postupom času si myslím že aj mohli, určite by sa mi zuby potom nevracali naspäť ☹
@nativanativa mojmu bratovi vytrhli zuby a aj tak sa mu dvojky vtlacili dovnutra.
@junova ahoj vidim ze je to uz starsia debata, ale chcela by som sa spytat ci si si dala nakoniec ten strojcek alebo fazety? ja tiez uvazujem nad fazetamy, nosila som strojcek a zuby mam aj tak krive a nepekne zafarbene ☹ ☹
@83lenka83 ahoj, nevies nahodou ci tvoj brat ma keramicke fazety alebo fazety s kompozitu. a ak sa smiem spytat kde si ich dal robit. Dakujem 🙂 🙂 🙂
@malinka158 ma keramicke, www.dddental.sk
@83lenka83 dakujem 🙂
nepytali ste sa zubara vytrhnut a dat umely /tu dvojku
15r.dcera ma dve kamaratky ,ked im dali dole strojcek,zuby im ostali akoby viac farebne -rozne odtiene bielej a zltej,podla toho kde bol strojcek a kde gumicky
tam kde bol oprety strojcek mala na kazdom zube urobeny kaz
mozno to bolo zlou ustnou hygienov dievcat,to neviem
ale rieste radsej inak, po porade s lekarom /on by mal urobit odliatok zubov a poslat to zubn.technikovi na posudenie co s tym